vrijdag 30 november 2012

Grote opbrengst Kramp Run voor Kanjers voor Kanjers

van links naar rechts penningmeester Evelien Hillen en Gerrit Dijkslag, beiden van de Kramp Run, Hans Scholten van Kramp en Robert Gesink van Kanjers voor Kanjers

Tijdens het Achterhoek Wielerspektakel heeft CFO Hans Scholten van Kramp een cheque aan Kanjers voor Kanjers ambassadeur Robert Gesink overhandigd. De totale opbrengst van de Kramp Run bedroeg € 8000,-- welke in zijn geheel beschikbaar wordt gesteld aan Kanjers voor Kanjers. Voorzitter van deze stichting Vera Hoffman was blij verrast met dit mooie bedrag en zal binnenkort bekend maken welk project met dit geld gefinancierd gaat worden. Er liggen diverse aanvragen bij Kanjers voor Kanjers die hiervoor in aanmerking komen. 

Hans Scholten gaf aan dat Kramp het belangrijk vind dat mensen bewegen en daarom actief sponsor is van de Kramp Run. Het Achterhoek Wielerspektakel, waarvan de opbrengst ook voor Kanjers voor Kanjers bestemd is, werd door Scholten een mooi initiatief genoemd. De volgende Kamp Run staat voor zaterdag 7 september 2013 op het programma.

woensdag 28 november 2012

Wetenswaardigheden GUV Run voor Serious Request

Wie, wat, waar?

- Als je op het logo van Serious Request rechtsboven op deze site klikt, kom je bij al de artikelen die er tot nu toe gepubliceerd zijn

- Daaronder staat het toegezegde sponsorbedrag, we hopen dat dit iedere dag zal vermeerderen

- Er is overleg over de actie geweest met de politie in Aalten en Enschede

- Iedereen loopt mee op eigen risico

- Opgeven om mee te lopen alleen via deze site of via mail geertwevers38@lijbrandt.nl

- Regel zelf het vervoer tussen de etappes (fiets) en terug (auto), regel wat met anderen en maak afspraken met andere atleten om gezamenlijk een etappe te lopen/fietsen. Nog mooier is om één auto per 4 a 5 atleten mee te laten rijden.

- Voor- en achter fietsers zijn van harte welkom

- Er rijdt een busje met aanhangwagen mee waar 10 tot 15 fietsen mee terug kunnen

- Probeer aan te geven dat je mee loopt als individuele loper voor één of meerder etappes of dat je als team de gehele afstand van 48 kilometer wil lopen

-Ga je individueel mee tot Enschede dan kun je onderweg nog beslissen hoeveel etappe's je wilt lopen, de laatste etappe lopen we dan met ons allen

-Wil iedereen zaterdag 22 december om 9.30 uur bij café Leuven aanwezig zijn. Er wordt een groepsfoto gemaakt en we vertrekken precies om 10.00 uur 

- Wie loopt er mee en/of wil de actie sponsoren? Op de volgende site kun je een donatie plaatsen. Je mag ook via mail of ons wat toezeggen, dan zorgen wij dat het geld op de goede plaats terecht komt.

Giel Beelen steunt GUV Run voor Serious Request

van links naar rechts Wim Brinkman, Geert Wevers, Bert van Asselt en Frank Roos

De acties om geld in te zamelen voor “Serious Request” beginnen als paddenstoelen uit de grond te rijzen. Van 18 tot en met 24 december a.s. laten 3 bekende radio-DJ`s zich in Enschede opsluiten in Het Glazen Huis, om zodoende aandacht te vragen en geld in te zamelen voor het wereldwijd terugdringen van babysterfte. Gedurende hun verblijf in deze afgesloten ruimte mogen de presentatoren niet eten en uitsluitend shakes e.d. drinken.

Wim Brinkman, Geert Wevers en Frank Roos, allen lid van AVA`70, organiseren vanuit Aalten op 22 december 2012 de GUV Run voor Serious Request. Dit betreft een estafetterun om een financiële bijdrage te leveren voor dit goede doel. Giel Beelen, één van de DJ`s is die meewerkt aan de actie, verzorgde zaterdag jl.een optreden in café Leuven. Daar werd de immens populaire presentator gevraagd de estafetterun te steunen. Met een fraaie handtekening op een grote bokaal, die dienst gaat doen als geldpot, maakte Beelen de actie officieel.

Op dit moment is de organisatie druk bezig met het uitstippelen van de route en waarschijnlijk wordt het traject van Aalten naar Enschede verdeeld in 11 etappes. De afstand per etappe zal variëren van 1,8 tot maximaal 7,6 kilometer. Er zal volgens een tijdschema worden gewerkt, waardoor van tevoren bekend is op welk tijdstip gestart zal worden voor het volgende gedeelte van de route.

Iedereen die het leuk vindt om 1 of meerdere etappes te lopen, heeft de mogelijkheid om deel te nemen. Het is geen wedstrijd, dus zal er in een rustig trainingstempo worden gelopen. Daarnaast heeft organisatie er ook bewust voor gekozen de etappes niet te lang te maken, waardoor ook minder getrainde lopers en lopers deel kunnen nemen aan de estafetterun. Je kunt in Aalten starten, maar er is ook de mogelijkheid om onderweg een stuk van het traject af te leggen. Uiteraard hopen de organisatoren dat ook veel leden van hun eigen vereniging zich aanmelden om deel te nemen.

De start van de estafetterun is om 10.00 uur bij café Leuven en als alles volgens plan verloopt, zal de slotetappe om 15.30 uur van start gaan en gezamenlijk worden afgelegd naar het centrum van Enschede, waar het Glazen Huis staat opgesteld. Hier zal de inhoud van de geldpot worden overhandigd aan Giel Beelen en consorten.

Intussen is de eerste financiële bijdrage al binnen, want de organisatie heeft GUV bereid gevonden als naamsponsor van de estafetterun te fungeren. Directeur Bert van Asselt was gelijk enthousiast over de actie en wil door de financiële ondersteuning va de estafetterun de maatschappelijke betrokkenheid van de GUV tonen. Iedereen kan gratis een etappe van het traject lopen. De opzet van de actie is echter, om zoveel mogelijk geld naar Enschede te brengen voor het goede doel en we hopen dan ook op een mooie vrijwillige bijdrage van de deelnemers.

Giel Beelen toonde zich zaterdagavond in café Leuven ieder geval erg enthousiast over het initiatief en sprak de wens uit, dat het sjouwen van de geldpot richting het Glazen Huis op 22 december een flinke kluif mag gaan worden. De organisatie hoopt, dat een grote groep atleten en atletes uit Aalten en omgeving hardlopend en financieel hun bijdrage leveren aan de estafetterun. Bedrijven en middenstanders die het initiatief van de estafetterun een warm hart toedragen, kunnen de actie sponsoren.

zondag 25 november 2012

Video's van de 20e Scharenborg Crossloop in Lichtenvoorde


De opname's zijn gemaakt door Eric Beatse, de Kiekjesdief

   

Verslag van de 20e Scharenborg Crossloop in Lichtenvoorde

De 20e editie zit er weer op!
Erik Sanders trotseert wind als best in Scharenborgcrossloop

Door Benno Stevering

LICHTENVOORDE – Niet de venijnige heuvels op het crossterein, maar de pittige wind was zijn grootste scherprechter. Het was wroeten, kortweg hard werken, harken en trekken tegen de wind.  Erik Sanders uit Dieren was hier als beste tegen bestand tijdens de Scharenborgcrossloop. Hij pakte zondag op eenzame hoogte de winst op de 12,2 kilometer in een tijd van 43.50 minuten. ‘’Ik kon net als twee jaar geleden toen ik hier ook won, goed doorlopen en lekker diep gaan! Nu vond ik het pittiger. De eerste ronde was zwaar, pas in de tweede kwam ik in het ritme. Ik train momenteel te weinig om serieus tegenstand te bieden bij het NK Cross, daarom koos ik er voor om hier in Lichtenvoorde een goede wedstrijd te lopen. Met vijf keer per week trainen heb ik nu een aardig niveau weer opgebouwd en ben wel weer in staat om 32 minuten op de tien te lopen. Voor kampioenschappen liep ik destijds meer. Nu train ik bij de wedstrijdgroep van Titus Fierkens in Zevenaar. Mijn doel is om komende zondag de Montferlandrun rond de 48 minuten te lopen. Verder is mijn vizier op de derde Kerstdagloop en de Dijkencross gericht. Als alles mee zit loop ik volgend jaar in Apeldoorn de marathon!’’ Rik Spijkerman uit Hengevelde voelde zich gedwongen voluit te gaan met Mark Groeneweg uit Dieren in zijn kielzog. Spijkerman pakte de tweede plek achter Sanders in 47.32 minuten en was hiermee content. Spijkerman richt zich nu op een halve marathon. Groeneweg, die constant zicht had op de tweede plek probeerde tevergeefs het gat te dichten. Hij gaf aan op sommige stukken bijna stil te vallen vanwege de wind. Hij liep mee samen met zijn partner en 73 jarige vader, de oudste in het deelnemersveld.  De atleet uit Dieren heeft zich voor 15 december het volbrengen van een adventure run ten doel gesteld en spaarde zich bij deze loodzware cross.  

Triatlete Brigit Landewe uit Boekelo maakt na een uitschieter vorig jaar nu een consoliderend seizoen door. Zij realiseerde een tijd van 54.30 minuten en gaf aan het erg moeilijk te hebben gehad straf tegen de wind in. ‘’Het was echt zwaar en ik liep niet echt lekker. Soms zakte je gewoon weg op de crossbaan. Ik heb veel kwart triatlons gedaan. Vorig jaar was voor mij een uitschieter. Nu begint mijn leeftijd misschien een rol te spelen. Mariette ten Bokkel finishte op bijna vier minuten van mij vandaag. Maar bij de triatlons heb ik steeds meer concurrentie gekregen.’’ Marathonloopster Mariette ten Bokkel uit het Gelderse Hengelo, onlangs nog derde in haar klasse bij het Nk marathon van Eindhoven werd tweede. Veterane Liny Strijker uit Oeken werd vierde in 1.06.41 uur. De 25-jarige Stijn Elferink uit Lichtenvoorde pakte de winst op de 6,1 kilometer in 23.37 minuten, slechts tien tellen voordat Bjorn Demkes van AVA’70 de streep passeerde. Elferink die vanaf zijn 12e actief is in de survival: ‘’In de laatste kilometer kon ik Bjorn passeren. Je conditie werd hier zwaar op de proef gesteld. Na vorig jaar veel hinder te hebben ondervonden van blessureleed sta ik nu eerste in het tussenklassement van het run up survivalcircuit.’’ Hij won er vier en werd een keer tweede. Half januari kan hij zijn eindzege in Westerbork al veilig stellen! In Beltrum zal hij aan de koppelrun meedoen. Het hardlopen heeft Elferink van Jos Sasse geleerd. Nu is hij lid van Stichting Survival Harreveld. 


Net als de andere 170 deelnemers sprak ook Reneé
van Hoof uit Enschede het ultieme crossgevoel uit na haar gestage inhaalrace en haar zege op de 6,1 kilometer.’’Bultopwaarts kleine pasjes en eraf mooie grote passen maken en verder is het de kunst om niet stil te vallen op dit loodzware parcours! Voor mij is het de eerste keer dat ik hier meedoe. Normaal loop ik mee in de Twentse crosscompetitie mee. Heerlijk dit crossweer, alle factoren waren aanwezig voor een perfecte cross! Mijn winst pakte ik in de laatste kilometer waarbij ik Monique Elfring achterhaalde.’’. Lisa te Molder uit Zieuwent moest genoegen nemen met een derde plek achter Monique Elfring uit Groningen. Op de jeugdloop was het Jet Kasten uit Groenlo die de 1,2 kilometer domineerde en won in 5.22 minuten. De meeste lopers liepen tegen de verzuring en hun laatste reserves aan. De organisatie was in handen van lopersvereniging Groenlo. Zij waren er weer in geslaagd door saamhorigheid en goede samenwerking een mooie wedstrijd neer te zetten.                                                                                                                                                                                                                                                  

Henrie Drenthel, Andre Bleumink en Rob Roelofsen lopen Olne-Spa-Olne

Henrie Drenthel
Ultra-Trailklassieker van de buitencategorie

Verslag door Henrie Drenthel 

Het is inmiddels al weer de laatste zaterdag van november als ik (traditiegetrouw?) vanuit Aalten vertrek richting de Belgische Ardennen. Onderweg nog even André Bleumink en Rob Roelofsen opgepikt die dit jaar debuteren op de fameuze ultratrail Olne-Spa-Olne (OSO) over 69 km. Op de heenweg nog even de Trailrunshop van Scarabee in Valkenswaard leeggeplunderd. Wat een bende moois hebben ze daar op Trailrungebied. Je wordt er hebberig van. Helaas was mijn gewenste rugzak niet meer voorradig maar toch nog even een fijne korte broek kunnen scoren en een afgeprijsd ontzettend-fijn-zittend-lichtgewicht jasje op de kop getikt. Ook André en Rob hadden de tassen vol.

Toen door naar Olne waar we onze startnummers konden ophalen en net als in januari de ‘vouchers’ voor de overnachting. Klokslag 5 over half zes waren we er en wat een metamorfose stond ons daar te wachten. De bouwvallige barak die er in januari nog stond heeft plaats gemaakt voor een ultramoderne, hypermooie sportaccommodatie met alles er op en eraan. Wat een vooruitgang. Vandaar uit richting chateau voor de overnachting en alles liep dit keer wederom vlekkeloos. Rond 19.15 uur richting plaatselijke pizzeria La Plume gegaan om daar, zoals bijna al gebruikelijk, te gaan eten. Het zat er weer ouderwets vol. Lekker gegeten en een paar biertjes en weer terug naar het kasteel, naar onze 4-persoonskamer (2 stapelbedden ☺). Het slapen ging best goed al was er wel allerlei onverklaarbaar lawaai. Kwart voor zes loopt Rob’s wekker af en maken we ons klaar voor de tocht. Het is niet koud maar het waait flink. Korte broek met jasje erover tegen de wind moet kunnen. 

Aangekomen bij het complex bij de start ziet het er al zwart van de atleten. Na schatting meer dan 500! Waar halen ze al die idioten toch vandaan. Het blijkt wel dat de trailrunsport in de breedte flink gegroeid is. Helemaal klaar staan we om 7.45 uur klaar voor de start; hey shit, het begint te regenen.  Zal ik dan toch m’n trailschoenen aan doen i.p.v. de ‘normale’? Ach nee, het is toch de hele week redelijk droog geweest dus het bos zal er wel goed bij liggen. Nou niet dus. In het startvak vlak voor de start horen we dat het er de hele week geregend heeft de  vrouwelijke assistente van de starter zegt ons vlak voor het startschot nog even dat we ‘onze veters goed vast moeten maken want er ligt veel blubbeur…..’

Da’s dan lekker beginnen. Het goede nieuws was dat het parkoers 2 km is ingekort i.v.m. een jachtpartij in één van de bossen. Ik heb niemand daar over horen klagen. De afgelopen jaren was het juist andersom,  en kregen we juist extra meters. Acht minuten na achten stuift de menigte Olne door en het is begonnen. Voor André is het  z’n eerste 60+ (afstand ☺) wedstrijd en we spreken af rustig te beginnen.  Die afspraak werd door moedertje natuur nog eens extra bekrachtigd want het is op sommige plekken ook echt niet te doen.  Alles is even vies en modderig en binnen de kortste keren zien we er uit als…. Maar ja, we kiezen er zelf voor en we zeggen gewoon dat we het leuk vinden. 

Al voor de eerste verzorging is Rob langs een weiland onderuit gegleden en dus z’n nieuwebroek gelijk smerig en even later lig ik zelf in een spagaat langs het pad maar heb me nog net vast kunnen grijpen aan m’n voorganger zodat het blijft bij 6 cm ontsluiting. Na een kilometer of twaalf komen we door het bedevaartsoort Banneux, al waar we tussen de pelgrims door moeten slalommen en al lopend enkele wees-gegroetjes en je-ziet-me-nietjes uitspreken. Bij de eerste verzorging bij 17 km na ruim 2 uur wat gegeten en gedronken en wat steentjes en modder uit de schoenen gehaald, voor zover dat nog hielp. Daarna lekker door naar Spa al waar het de afgelopen week uit de grond getrokken gelijknamige bronwater inmiddels weer ruim van boven is aangevuld door de regen van deze ochtend. Inmiddels trekt het een beetje open en komt er een waterig zonnetje te voorschijn. 

Na circa 4 uur zijn we bij de verzorging in Spa net voor de helft. Hier alles weer goed bijgevuld, een shake-je erin en wat cola en we kunnen weer verder. Het begint met een fikse klim en daarna wordt het wat beter begaanbaar en kunnen we lekker doorlopen. Begin nu na een uurtje of vijf op gang te komen…  De derde verzorgingspost ligt op 46 km afstand. Hier was het waar ik vorig jaar noodgedwongen moest stoppen. Nu gelukkig niet, ik voel me een stuk beter. Heb er ook een halfuurtje langer over gedaan, wie weet helpt dat ook mee. Een kopje soep en een tweede shake en we zijn klaar voor de laatste 21 kilometer, ach een half marathonnetje nog maar. Vanaf daar loopt het eigenlijk lekker door en we halen diverse lopers in al verliezen we wat tijd doordat André een lelijke smakkerd maakt en z’n hand los haalt en later nog een irritante blaar onder z’n voet moet doorprikken en verbinden. Maar het maakt niet uit, we lopen tenslotte om te finishen en niet op tijd. 

Vlak voor de laatste verzorging op het 60 km punt gaat het nog even een stuk steil omhoog wat de altijd grappige locals heeft doen besluiten “18% sorry “ op het asfalt te kalken. De grapjassen. Van hieruit gaat het verder naar de meet en komen we op bekender terrein van de Klavertje-4-Marathon van afgelopen januari. De zon is inmiddels achter de bergtoppen verdwenen en een heldere maan staat aan de hemel als we nog één keer een enkels hoge moddersloot door moeten en de temperatuur ook een graad of vijf gezakt is. Maar het kan ons niet deren; onze missie zit erop en stralend komen wij Olne binnen lopen om na 9 uur en vier minuten te finishen bij het sportcomplex. 

Tegen inlevering van ons startnummer krijgen wij een prachtig roze T-shirt en een waardebon voor warme maaltijd. Stamppot hondepollen met worst, maar het smaakte voortreffelijk. Ruim na zes uur trokken wij wederom huiswaarts, een prachtige loopdag zat er weer op. Rob en André, hartelijk dank voor jullie gezelligheid en ik weet zeker dat velen jullie nog zullen volgen. 

Uitslagen zijn op dit moment nog niet bekend maar komen ongetwijfeld snel op de volgende site

Wat een modder paden

Foto's van de 20e Scharenborg Crossloop in Lichtenvoorde - deel 2

Loes
Alle vier atleten van de familie Demkes op het podium tijdens de Scharenborg Crossloop, klasse gedaan!

Klik op de links voor de foto's van Eric Beatse, de Kiekjesdief




Kris
Katja en Björn
En een trotse (o)pa houdt alles goed in de gaten

Foto's van de 20e Scharenborg Crossloop in Lichtenvoorde - deel 1

Dirk-Jan Robbe, Jan Wevers en Dennis Woeltjes

Klik op de link voor de foto's van Heidie Jentink

fotoalbum

site organisatie
Gerben Deunk

Uitslagen van de 20e Scharenborg Crossloop in Lichtenvoorde

De start van de langste afstanden


12,2 kilometer Mannen: 1. Erik Sanders (Dieren) 43.50 minuten, 2. Rik Spijkerman (Hengevelde) 47.32, 3. Mark Groeneweg (Dieren) 48.14, 4. Ronnie Leusink (Beltrum) 50.35, 5. Adriaan van Eelaart (Gorssel) 51.26. 

12,2 kilometer Vrouwen: 1. Brigit Landewe (Boekelo) 54.30 minuten, 2. Mariette ten Bokkel (Hengelo-Gld) 58.14, 3. Anne Kirschenmann (Amsterdam) 1.01.30, 4. Liny Strijker (Oeken) 1.06.41, 5. Marjolein Stegeman (Enschede)  59.55. 

6,2 kilometer Mannen: 1. Stijn Elferink (Lichtenvoorde) 23.37 minuten, 2. Bjorn Demkes (Lievelde) 23.47, 3. Roy Kolkman (Enschede) 25.04, 4. Jos van Barneveld (Heerenveen) 25.09, 5. Jelmer de Vries (Zutphen) 25.27. 

6,2 kilometer Vrouwen: 1. Renee van Hoof (Enschede) 25.06 minuten, 2. Monique Elfring (Groningen) 25.37, 3. Lisa te Molder (Zieuwent) 27.27, 4. Katja Demkes (Lievelde) 27.40, 5. Bouke Haarlink (Groenlo) 32.00. 

1,2 kilometer Jeugd Jongens: 1. Rick Mombarg (Lichtenvoorde) 5.31 minuten, 2. Stefan Mombarg (Lichtenvoorde) 6.15, 3. Joran Lankveld (Gaanderen) 6.43. 

1,2 kilometer Meisjes: 1. Jet Kasten (Groenlo ASV Eibergen) 5.22 minuten, 2. Kris Demkes (Lievelde) 6.26, 3. Loes Demkes (Lievelde) 7.22. 

Rondje Montferland Run

De deelnemers met van links naar rechts Herman te Lindert, Inez Balke, Andre Balke, Roel Zweden, Niek Heijink, Paul Stortelder, Geert Wevers, Marco van Rijs, Linda Prinsen, Martin Hengevelt en Yvette Heusinkveld. Op de hurken Ingrid van Zolingen, Peter Kroesen  en Linda de Vries

Vanmorgen zijn we met veertien personen begonnen aan de 15 kilometer van een rondje Montferland. We hebben door het heuvelachtige landschap van het Montferlandse bos gelopen en onderweg de dorpen Stokkum, Beek en Zeddam aangedaan. Vier personen zijn net voor de Peeskes bult afgeslagen en kwamen hiermee aan 10,5 kilometer. 

Door het soms wat stormachtige weer was het een echte herfstklassieker! Ruim binnen de anderhalf uur werd de 15 kilometer afgelegd. Een aantal atleten staat volgende week aan de start van de Montferland Run en heeft er dus een goede generale opzitten.
Klik op de link voor enkele foto's

Zicht op Beek

Video van de 20e Scharenborg Crossloop in Lichtenvoorde




                                      Het filmpje is gemaakt door Hans Asmann

zaterdag 24 november 2012

Aalten 4e Boekelder Cross 5 km - 19,38 min - 3e plaats M50

Secondenspel met Paul Tebroke
In bijna iedere wedstrijd doen atleten mee waarvan je weet dat je gedurende de wedstrijd ongeveer bij hen in de buurt kunt blijven lopen. Zeker als het een competitie over drie wedstrijden is, weet je wel wie je in de gaten moet houden en hoe de mannen bij jouw in het klassement staan. In deze Boekelder cross competitie staat Jan Wevers bij de mannen boven de 50 jaar op éénzame hoogte met op een goede tweede plaats Wim Brinkman. Hun plaatsen staan wel vast maar een eindje daarachter zal het nog een mooi gevecht worden wie als nummer drie op het podium komt te staan. 

Ik mag in de laatste wedstrijd 18 seconden achter Paul Tebroke eindigen om als derde in deze competitie te eindigen. Niet dat ik veel beter loop als Paul maar ik heb alle vier keer meegedaan en mag zo mijn slechtste tijd van 19,57 minuten wegstrepen en Paul doet maar drie keer mee en al zijn gelopen tijden tellen dus mee. De eerste kilometer lopen we bij elkaar in de buurt maar dan merk ik dat Paul vandaag beter in vorm is als ik en hij loopt langzaam bij me weg. Ik heb moeite om hem te volgen en blijf mijn eigen tempo lopen. 

Ongeveer halverwege de wedstrijd verlies ik hem aardig uit het zicht en praat mezelf moed in dat een vierde plaats toch ook prachtig is. Ik ben blij dat we weer op de verharde weg komen en hier loopt het ook weer wat fijner. Het zal er om spannen en in de laatste kilometer probeer ik nog wat te versnellen. Op de heuvel in de Ringkamp zet ik ook nog weer aan en als ik over de finish kom zie ik dat mijn tijd van 19.38 minuten zelfs nog een seconde sneller is dan de vorige week. Paul komt naar me toe en zegt dat hij een tijd van 19.29 minuten heeft gelopen en dat betekent dat ik in het klassement nog enkele seconden op hem overhoud.

Toch blijf ik dit één van de mooie dingen van het hardlopen vinden. Het maakt niet uit hoe oud je bent, welke tijd je loopt of op welk niveau je traint maar dat competitie element blijft vaak aanwezig. Zelfs boven de vijftig jaar en Paul is zelfs al bijna tien jaar ouder kan je dit nog bezig houden, prachtig!
Paul Tebroke met nummer 375

Verslag van de 4e Boekelder Cross in Aalten

Nicole Hoffman (704), samen met Henri Gelderblom (717) en Hans Winkelhorst (738)
Nicole Hoffman pakt eerste plek in eindstrijd Boekeldercrosscompetitie

Michael van der Kroon test zich in zijn eerste vijftien kilometerrun

Door Benno Stevering

AALTEN – Van der Kroon uit Pannerden, lid van de Liemers kwam niet in aanmerking voor het eindklassement. Wel liep hij zaterdag erg snel over de 15 kilometer bij de Boekeldercross met een tijd van 50.35 minuten. Het parcoursrecord van 49.53 minuten bleef intact. ’’’Het was mijn eerste vijftien kilometer ooit! Een mooie wedstrijd. Ik wilde het record breken, liep in de eerste ronde iets uit, maar in de tweede en derde ronde verloor ik kostbare seconden. Erwin kon relatief lang meegaan, maar kon het ontstane gaatje niet dichten.’’ Wouter Vreeman uit Winterswijk werd derde achter clubgenoot Erwin Reijmer uit Doetinchem. Voor Reijmer was deze Boekeldercross ook weer een test voor zijn wedstrijdritme. Het verschil met van der Kroon was minimaal. Vreeman pakte uiteindelijk de eerste plek in het eindklassement.

Bij de vrouwen ging de winst naar Nicole Hoffman uit Groenlo. ‘’Een rugblessure hinderde mij om wedstrijden te doen. Inspanningsastma wierhield me enigszins in mijn training. Toch wist ik uiteindelijk nog op niveau te blijven. In de Boekeldercross heb ik drie van de vier wedstrijden gewonnen. De snelste ging in 1.05.50 uur. Vorig jaar liep ik de halve van Meddo in 1.32 uur en was goed in vorm. Ik hoop dit keer in de buurt te komen van deze tijd.’’ Ingrid van Zolingen die onlangs nog een goede zevenheuvelenloop liep, hield de eer van haar vereniging hoog met een uitstekende tweede plek met 1.17.45 uur.

Cindy Brussé van Ropes & Running doet goede zaken in de sloteditie van de Boekeldercross over vijf kilometer. Met een snelle tijd van 20.33 minuten verwijst zij de Duitse dames Derksen en Nieland naar de tweede en derde plek in het eindklassement. Edwin Wissema van de Liemers uit Didam zegevierde op de vijf kilometer met een groot verschil op zijn achtervolgers en een tijd van 16.24 minuten. Zijn reactie: ’’Het ging goed en kon perfect doortrekken. Helaas ben ik wat teveel geblesseerd geweest de afgelopen tijd. Je moet elke keer weer opbouwen en dat kost kracht. Sinds twee maanden is dit mijn eerste wedstrijd weer. In samenspraak met mijn trainer Titus Fierkens ga ik nu terug naar de vijf kilometer en daarna ga ik de tien kilometer weer aanpakken. Met wat minder kilometers en een hogere snelheid hoop ik mijn niveau voor de Montferlandrun waar ik vijftien loop, hoog te houden.’’

De jonge David Spiro uit Winterswijk liep naar een derde plek en eiste de eerste plek op met drie best gelopen tijden voor het eindklassement. Jan Wevers uit Aalten die een dag later zich ook reeds bij de Scharenborgcross liet gelden, werd tweede overall. Bij afwezigheid van Katja Demkes die meeliep in de Scharenborgcross was het Heidi Jentink uit Lichtenvoorde die de eerste plek in het eindklassement bij de vrouwen over tien kilometer veilig stelde. Zij finishte in 46.17 minuten als rapste dame. Thomas Konings uit Groenlo liep naar een tijd van 37.11 minuten. Dijkslag had 38 minuten nodig, maar kwam tekort voor de tweede plek in het eindklassement. Die ging naar Michel Elshof uit Kilder. 

Foto's van de 4e Boekelder Cross in Aalten - deel 2

Ben Saalmink

Klik op de link voor de foto's van Herman Vreeman

1 kilometer

2 kilometer


5, 10 en 15 kilometer

huldiging

prachtige finale Boekelder Crosscompetitie
Henk Bruggeman
Andre Tebroke

Foto's, uitslagen en eindstanden van de 4e Boekeldercross in Aalten - deel 1

De toppers uit Varsseveld met van links naar rechts Jelle Hubers, Inno Spekschoor, Tim Jentink en Wim Buevink, op de hurken Rik Lammers.

Klik op de link voor de foto's

fotoalbum

uitslagen


 eindstanden

site organisatie
Lenn  Posthumus verloor bij de start al zijn schoen maar liep toch naar een toppositie, klasse Lenn!
De winnaars van de 15 kilometer Michael van der Kroon (757) en Erwin Reijmer (756), ze liepen een prachtige tijd van ruim 50 minuten
Jolanda Hubers, Samantha Zegers en Linda Rexwinkel
Hardlopen en griep gaan niet samen!


Uitnodiging voor een trainingsloop

7 november 2010 van rechts naar links Roel Somsen, Rob Berkelder, Andre Balke, Inez Balke, Marco van Rijs en Geert Wevers
Komende zondag, 25 november 2012, ben ik van plan om de officiële route van de Montferland Run te gaan lopen, die een week later plaats vind. In een rustig tempo van ongeveer 6 minuten per kilometer zullen we zo'n anderhalf uur over de 15 kilometer doen.

Degene, die dit te ver vinden kunnen ook ruim 10 kilometer lopen. Dit is het wedstrijd rondje van de 7,5 kilometer, inclusief de lus naar Stokkum.

We vertrekken om 8.15 uur vanaf de Hamelandbaan  en de start is om 9.00 uur in 's-Heerenberg. Wie heeft er zin om mee te gaan?
.
Deelnemers: 1.Geert Wevers, 2.Marco van Rijs, 3.Ingrid van Zolingen, 4.Peter Kroesen, 5.Yvette Heusinkveld?, 6.Andre Balke, 7.Inez Balke, 8.Linda Prinsen, 9.Linda de Vries, 10.Herman te Lindert, 11.Niek Heijink, 12.Martin Hengevelt

donderdag 22 november 2012

Aankondiging van de 20e Scharenborg Crossloop in Lichtenvoorde

De start in het jaar 2011
Op zondag 25 november houdt de Lopersvereniging Groenlo voor de 20ste keer de Scharenborg-crossloop. Deze jaarlijks terugkerende cross is inmiddels een begrip onder hardloopliefhebbers uit de regio en is befaamd om haar heuvelachtige en bosrijke parcours. Iedere loper is welkom en wordt gewaardeerd.

De start vindt plaats om 11.15 uur op het motorcrosscircuit van de MACL op de Besselinkschans in Lichtenvoorde. Vanaf dit jaar is er geen voorinschrijving meer en kan men zich dus alleen op de dag zelf tot een kwartier voor de start inschrijven. De kosten bedragen € 7,- voor de 6,1 kilometer en € 8,- voor de 12,2 kilometer.

Iedere deelnemer ontvangt na afloop een leuke herinnering. Er zijn per afstand geldprijzen te verdienen voor de plaatsen 1 tot en met 5, voor zowel heren als dames. Voorafgaand aan de loop is er een gratis jeugdloop voor de jeugd tot en met 12 jaar. De jeugdloop, die gaat over een afstand van 1,2 kilometer, en start om 10.30 uur.

Klik voor meer informatie op onderstaande link

site organisatie

zondag 18 november 2012

Verslag van de 29e Zevenheuvelenloop in Nijmegen

Erwin Wamelink, schrijver van het stukje en net boven het uur gelopen, beide is klasse!
Ava’70-atleten trotseren heuvels met succes

De zondagrust staat hoog in het vaandel bij een groot deel van de Aaltense bevolking. Maar hier wordt geen enkele rekening mee gehouden door een groep fanatieke hardlopers van Ava’70. In alle vroegte verzamelen zij zich op het treinstation om af te reizen naar Nijmegen. In de Waalstad staat alweer de 29ste editie van de Zevenheuvelenloop op het programma. Maanden van voorbereiding moeten vandaag worden omgezet in een toptijd. Reizigersorganisatie Syntus heeft alles uit de kast gehaald om het de hardlopers zo comfortabel mogelijk te maken. Maar liefst één treinstel wordt er ingezet om iedereen op een prettige manier naar Arnhem te brengen. De vergelijking met een veetransport is snel gemaakt. In Arnhem pakken de atleten die inmiddels klaar zijn voor de slacht de trein naar Nijmegen. Net als voorgaande jaren treffen de Ava-janen ook dit jaar weer hun laatste voorbereidingen in een klein bruincafé dat zich vlakbij de start bevindt. De spanning wordt nu bij een enkeling merkbaar. Als iedereen voor de vierde keer het toilet heeft bezocht wordt het de hoogste tijd voor de lopers om zich naar hun startvak te spoeden.

De zevenheuvelenloop is een wedstrijd over vijftien kilometer. Start- en finishplaats is Nijmegen. Scherprechter is de beruchte Zevenheuvelenweg. De eerste kilometers van de wedstrijd lopen valsplat naar boven. Het middenstuk is met de eerder genoemde Zevenheuvelenweg en met nog aantal loodzware kilometers het moeilijkste gedeelte. De laatste drie kilometer bestaat voor het grootste stuk uit een afdaling richting de finish. Naast een groep atleten van Ava’70 staan er nog ruim 33.000 recreanten aan de start van het evenement. Ook een grote groep wereldtoppers geeft in Nijmegen acte de presence. Zo staat bijvoorbeeld wereldrecordhouder Leonard Komon (41:13 min. Gelopen tijdens de editie van 2010) aan de start. Dit jaar moet Komon zijn landgenoot Nicholas Kipkemboi voor zich dulden. Bij de dames staan twee Olympische kampioenes aan de start. Tirunesh Dibaba en Tiki Gelana. Eerstgenoemde wint de wedstrijd met overtuiging in een tijd van 47:08 minuten.

In de schaduw van de topatleten proberen de tienduizenden recreanten hun eigen doelen te bereiken. Björn Demkes blijft week-in-week-uit verbazen. In Nijmegen loopt hij een afbouwend schema. ‘Het fenomeen’ zoals hij door clubgenoot Gerrit Dijkslag werd genoemd loopt in Nijmegen een fantastische tijd van 54:25 minuten. Terwijl hij al jaren met hardlopen bezig is lijkt hij zijn top nog lang niet bereikt te hebben. Ver achter Björn Demkes loopt Erwin Wamelink ook een prima wedstrijd. Hij richt zich op een tijd onder het uur en heeft na tien kilometer nog zicht op deze tijd. In de laatste vijf kilometer moet hij het schema toch loslaten. Hij finisht uiteindelijk toch in een mooie tijd van 1:00:33 uur.

Wedstrijd in de wedstrijd:
De crème dela crème van de Ava’70-dames doet in Nijmegen mee. Chantal Klein Gunnewiek, Katja Demkes, Heidie Jentink en Ingrid van Zolingen nemen het in Nijmegen tegen elkaar op. De vrouw in vorm is Katja Demkes. In Nijmegen loopt ze wederom een hele goede wedstrijd. Toch moet ze tijdens de wedstrijd even de bosjes in voor een korte sanitaire stop. Tijdens dit ‘toilet bezoekje’ komt ze in een verhitte strijd met een dorenstruik. Bebloed en besmeurd met modder kan Katje haar koers toch voortzetten. Haar eindtijd is 1:06:33 uur. Chantal Klein Gunnewijk gaat bewust niet bij haar concurrentes staan tijdens de start. Dit legt de hardloopster die zowel bij Ava’70 als bij Lopersgroep 90 in Lichtenvoorde traint geen windeieren. Ze knalt naar een geweldige tijd van 1:05:54 uur. En dit in haar eerste wedstrijd over vijftien kilometer, een prestatie van formaat. Heidie Jentink behoort ook al jaren tot de regionale top. Hoewel ze vorige jaar nog onder de één uur en zeven minuten kon blijven zit die tijd er dit jaar helaas niet in. Toch zet ze weer een prachtige tijd van 1:07:25 uur neer. De gangmaker binnen het Ava-kamp is Ingrid van Zolingen. In haar hardloopleven heeft ze al heel wat prijzen bij elkaar gelopen. In Nijmegen loopt ze een erg goede race. Ze bouwt haar wedstrijd goed op en dit is te zien aan haar eindtijd van 1:11:36 uur.

Peter Kroesen is nog niet zo lang lid van Ava’70. Dit valt niet af te lezen aan zijn eindtijd. Peter weet zijn vijftien kilometer goed in te delen en snelt naar een schitterende 1:06:45 uur. Gerrit-Jan Jansen is nog geen lid van de Aaltense atletiekvereniging, maar hier gaat in de toekomst vast verandering in komen. Hij doet geregeld mee aan wedstrijden in de regio en gaat met stappen vooruit. Hij passeert in Nijmegen de finish na 1:07:28 minuten. Hardlopen, mountainbiken, wielrennen, skeeleren, schaatsen voor André Balke is niets te gek. Deze sportfanaticus wil zich richten op een tijd rond de één uur en tien minuten. Deze tijd blijkt in Nijmegen toch nog net te hoog gegrepen. Zijn eindtijd is 1:13:56 minuten. André is zelf niet tevreden met zijn tijd. Marco van Rijs maakt momenteel vooral carrière als trainer. Iedere atleet die hij onder zijn vleugels neemt loopt binnen afzienbare tijd record na record. Helaas merkt hij in Nijmegen dat al deze inspanningen als trainer zijn eigen loopbaan een beetje in de weg staan. Hij worstelt zich naar een tijd van 1:22:14 minuten. Nardie Reimes kennen we vooral als de gezellige barvrouw van Café Schiller. Maar dat dit niet haar enige kwaliteit is laat ze zien in Nijmegen. Tijdens haar wedstrijd schroeft ze telkens het tempo een beetje op. De klok stopt voor Nardie al na 1:24:01 uur. Ineke Wesselink ziet een beetje op tegen de wedstrijd. Vooral het lange wachten in het startvak bevalt haar allesbehalve. Na afloop van haar wedstrijd slaat haar stemming volledig om. Met een prachtige eindtijd van 1:25:16 minuten is ze dik tevreden. Ook de prestatie van Lenie Wamelink mag niet ongenoemd blijven. Hoewel ze dit jaar haar hardloopschoenen thuis heeft gelaten maakt ze zich in Nijmegen heel nuttig. Naast dat ze haar zoon Erwin goed in de gaten houdt, fungeert ze ook als mental coach en als kluisje voor mobiele telefoons en portemonnees.

De terugreis richting Aalten levert nog veel spektakel op. Maar om de privacy van de atleten en hun families te waarborgen doen wij hier verder geen uitspraken over. Het bleef nog lang onrustig!!
Het startnummer van Ingrid van Zolingen

Beelden van de 29e Zevenheuvelenloop in Nijmegen

Ondanks de regen in de ochtend werd het zondag weer een prachtige dag in Nijmegen. Ruim 32.000 lopers gingen van start voor de 29e editie van de Zevenheuvelenloop. Deze herfstklassieker staat ieder jaar weer garant voor prachtige beelden van Omroep Gelderland. Na 7.55 minuten komt de blonde parel uit Aalten, Erwin Wamelink, in beeld.

AVA'70 trein gearriveerd in Nijmegen

van links naar rechts Lenie Wamelink, Erwin Wamelink, Marco van Rijs, Ineke Wesselink, Ingrid van Zolingen, Gerrit-Jan Jansen, Nardie Reimes, Heidie Jentink, Katja te Brake, Chantal Klein Gunnewiek, Björn Demkes en Andre Balke

Na een voorspoedige treinreis zijn de AVA'70 atleten in Nijmegen aangekomen. Allemaal veel succes gewenst op de 15 kilometer die over enkele ogenblikken begint!


Klik voor live beelden van de wedstrijd op de volgende link

uitslagen

Björn Demkes eerste AVA'70 lid in een knappe tijd van 54,25 minuten

zaterdag 17 november 2012

Aalten 3e Boekelder Cross 5 km - 19,39 min - 3e plaats M50

Nog bijna anderhalve kilometer
We treffen het in de laatste jaren wel met de weersomstandigheden bij de Boekelder Cross. Leek het vorig jaar wel lente met alle vier zaterdagen, ook dit jaar hebben we alle weken gewoon in korte broek en een t-shirt of hemdje kunnen lopen. De temperatuur was zaterdag weliswaar iets lager dan in de eerste twee edities maar het was weer prachtig loop weer.

Door de intocht van Sinterklaas op zaterdag en de Zevenheuvelenloop op zondag is de derde cross altijd het minste bezet maar toch staat er weer een mooi lopersveld te trappelen om aan de wedstrijd te beginnen. Bij de start is het knoflook gehalte erg hoog maar achteraf blijkt dat de dames van AVA '70 de avond ervoor hun jaarlijkse uitstapje hebben gehad. 

Met het goede gevoel nog in de benen van een week eerder begin ik ook aan mijn wedstrijd. De eerste kilometer gaat weer heel iets sneller maar ik heb ook al snel in de gaten dat ik er vandaag meer voor moet doen. Halverwege de wedstrijd lig ik nog aardig op mijn schema maar heb ik weinig extra's meer te brengen. Meestal kan ik in de laatste kilometer nog wat versnellen maar ook dat zit er niet meer in. Op de streep zit ik qua tijd precies tussen de beide vorige tijden in.

Zaterdag loop ik de vierde en laatste Boekelder Cross van dit jaar. Bij de mannen boven de vijftig is de derde plaats het hoogst haalbare achter de sterk lopende Wim Brinkman en de ongenaakbare Jan Wevers. Ook Paul Tebroke komt nog voor deze plaats in aanmerking, zaterdagmiddag rond twee uur weten we meer!