zaterdag 16 februari 2013

Heuveltraining in Lochem

Staand van links naar rechts: Henrie Drenthel, Hans, Ronnie Boekelder, Linda Scholten, Rianne Fokkers, Walter Vaags, Patrick Ikink, Theo Stronks, Henk Lammers, Marco van Rijs, Gerrit Dijkslag, Björn Demkes, Jan Wevers, Eric Hoogerbrug, Tracey Jewell, Chantal Klein Gunnewiek, Geert Wevers, Andre Balke en Heini Rave. Op de hurken: Eric Demkes, Geert Kip, Wim Brinkman, Wim Rensink, Marcel Mateman, Gerrit te Lindert en Anky Bruil
Een statig wit hek van het Geldersch Landschap vormt de toegangspoort tot de Lochemse Berg. Na een kilometer warmlopen en wat oefeningen beginnen we aan onze training. De eerste klim leidt meteen al naar één van de hoogste punten van de Lochemse Berg en naar de oude uitkijktoren, de Belvédère, die in 1893 werd gebouwd.

Deze slanke, ronde uitzichttoren staat er vandaag wat droevig bij, in de schaduw van bomen die duidelijk boven het stenen bouwsel uitsteken. De toegangsdeur is definitief op slot gedaan, het is het lot van een uitkijktoren zonder uitzicht. De toren is nog eenmaal verhoogd, maar de bomen bleven groeien en toen deze het voor de tweede maal wonnen is de Belvédère gesloten. Na de toren dalen we af in de richting van de grote weg van Ruurlo naar Lochem, om vervolgens het bos weer in te gaan. 

In totaal hebben we vier ronden van vier kilometer gelopen en toen we na bijna anderhalf uur later allemaal op de plaats van vertrek waren, bleken we één atleet te missen. Na het nodige speurwerk werd deze gelukkig gevonden en zijn we met ons allen weer met een goed gevoel in de richting van Aalten gegaan.
Andre Bruil
Het statige witte hek van het Geldersch Landschap
De Belvédère op de Lochemse Berg

5 opmerkingen:

Geert zei

Mooie middagtraining, eind goed al goed!

theo stronks zei

Tja,je maakt wat mee op zo,n training,ga je voor het eerst mee en dan overkomt je zoiets,de weg kwijt,gelukkig heeft Hans besloten om lid te worden van AVA,eigelijk had hij nu ook geen andere keus meer.
Iedereen bedankt voor de aanwezigheid,het was volgens mij een zinvolle training.
De opkomst was prima.
Volgende heuveltraining 16 maart.

Marco zei

Hardstikke leuke maar zware middag gehad, Theo en alle lopers bedankt!

Eric Hoogerbrug zei

Het was weer geweldig! Een mooie training op een super-locatie.
Theo, nogmaals bedankt!

Andre Br. zei

Krakende botten, spieren als staalkabels, maar we kunnen terugkijken op een heerlijke training.

Gr. Anky en Andre