woensdag 31 oktober 2018

Route 54: Winterswijk Achterwooldsepad (noordelijke variant)

In de afgelopen jaren heb ik veel route's door het prachtige Achterhoekse landschap gelopen en een aantal hiervan wil ik graag met jullie delen. Ik probeer de komende tijd iedere maand een route hieraan toe te voegen, uiteraard ook geschikt om te wandelen. Opmerkingen of aanvullingen hoor ik graag.

Vandaag de 54e route uit deze serie: Het Achterwooldse Klompenpad bestaat in totaal uit een route van ruim 18 kilometer, die in twee gedeelte's gelopen kan worden. Een zuidelijke route van 10 kilometer en een noordelijke route van 8,6 kilometer. Het is een route langs historische boerderijen, door boskavels, tussen glooiende essen en over een oude spoorbaan in het prachtige gebied van buurtschap Woold.
Route 54: Een route door het bosrijke Woold, ten zuiden van Winterswijk
Afstand: 8,6 kilometer (de noordelijke variant)
Start: Minicamping de Brömmels Meerdinkweg 5 - 7108 BJ Winterswijk (Woold)
Bewegwijzerd: Ja, rode klompjes op de paaltjes
Afkortingen: LA Linksaf, RA rechtsaf, RD rechtdoor
Foto's van de route: fotoalbum
GPX bestand van de route
Laatst aangepast: 30 oktober 2018
Klik hier voor alle wandel- en hardlooproute's in de omgeving van Aalten

*Je kunt je auto parkeren bij minicamping de Brömmels. Vanaf de parkeerplaats start je de route door enkele honderden meters terug te lopen naar de verharde weg, sla hier rechtsaf en ga naar ruim 100 meter door het klaphekje linksaf het bos in. Aan het eind van dit bosje volg je de route door bij het volgende klaphekje rechtdoor te gaan. Volg verder de routeaanwijzing van de rode klompjes op de paaltjes.

*Routenavigatie en informatie over het landschap en cultuurhistorie is ook beschikbaar via de Klompenpaden app.

Geen opmerkingen: