vrijdag 17 mei 2024

Wim Brinkmans eerste weken in Zwolle - deel 1

Wim Brinkman en Frank Futselaar

De afgelopen periode ben ik weinig aan het hardlopen toegekomen, het was meer dozen inpakken, dozen uitpakken en vooral veel sjouwen. Maar ondertussen begint alles een beetje op de plek te komen en begint het huis in Zwolle al aardig ons stekkie te worden. Toen hardloop vriend Dirk-Jan, samen met zijn vrouw Melanie en dochter, de vrijdag na Hemelvaart op bezoek waren en hun weer richting Achterhoek gingen, nam ik het besluit om na het weekend de hardloopschoenen weer eens aan te gaan doen.

Op maandagmorgen rond een uur of zeven sta ik aan het begin van mijn eerste duurloop in Zwolle. Omdat ik nog niet alle paadjes ken, heb ik van te voren even op Komoot gekeken en besluit richting het park Engelse werk en Hattem te lopen. Onderweg kwam ik via de monumentale sluis Katerveer uit bij de brug over de  IJssel naar Hattem. Van daar uit weer terug naar huis. De eerste 13 km zaten er op. Woensdagavond de volgende duurloop, dit keer over de dijk langs de IJssel richting Kampen, ook veel wielrenners hadden deze route in gedachten, maar met wederzijds respect voor elkaar, kan iedereen genieten van de mooie omgeving. Ondertussen ook maar ingeschreven bij vereniging Loopsport Zwolle om een aantal keren mee te lopen. (www.loopsportzwolle.nl)

‘s Avonds las ik op facebook dat er vrijdagmorgen een clinic werd georganiseerd door Craft sportkleding voor de Halve Marathon van Zwolle. Tussen 8.00 en 10.00 uur kon men zich melden op het Lubeckplein voor deelname. Omdat mij dit wel aanspraak en ik de Halve Marathon ook weer ga lopen, was ik al vroeg op en melde mij keurig bij de stand van Craft. Hier kon je hardloopschoen uitzoeken om te proberen en kreeg iedereen een gratis shirt. Omdat ik mijn gele AVA’70 shirt aan had wat blijkbaar opviel, kwam ik al snel in gesprek met Frank Futselaar, die hier ook was omdat Craft zijn sponsor is. Even gehad over Rotterdam en of hij al weer goed was herstelt en wat zijn verdere plannen waren. Ik heb hem geadviseerd om op 1 juni in Aalten te lopen bij de Gerard Tebroke Memorialloop. Was even afwachten of hij werd geselecteerd voor de E.K. anders wordt het Aalten.

Na een duurloop van 10 km over het parcours van de halve marathon, dwars door de stad (heeft ook wel wat) terug op het Lubeckplein, waar broodjes, koffie en frisdrank voor ons klaar stonden. Al met al een goede eerste hardloop week in Zwolle, en hopelijk volgen er nog velen.

Sportieve groet Wim Brinkman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten