zondag 23 juni 2024

Droom Marijke Esselink voor deelname in Parijs in duigen

Marijke in actie

Hamstring blessure maak eind aan strijd om plek op Olympische Spelen

WINTERSWIJK - Keihard heeft van oorsprong Meddose Marijke Esselink gewerkt om een plek te bemachtigen voor de Olympische meerkamp in augustus. Ze hield afgelopen jaar een crowdfunding om zo minder te hoeven werken en meer tijd voor trainen te hebben. Ook kon ze met het opgehaalde bedrag de inschrijving voor wedstrijden betalen om zo punten te verzamelen. Marijke was in topvorm en op weg naar een plek voor Parijs tot ze een enkelblessure opliep. Daarbij kreeg ze een blessure aan haar hamstring. Vanwege deze blessures moest ze besluiten niet te starten op het EK atletiek in Rome. Hierdoor kon ze haar directe concurrente Sofie Dokter niet voorbijstreven. Esselink was in topvorm voor ze de blessures op liep en maakte een reƫle kans op een plek voor de Spelen.

“Vijf weken voor het EK liep ik de enkelblessure op bij de warming up voor een wedstrijd”, legt Marijke uit. “Bij het verspringen was de zandbak niet goed geharkt. Door de regen was het zand wat hard geworden en landde ik in een kuil. Ik hoorde een knak.” Er bleek een scheurtje te zijn ontstaan in de enkel. Marijke heeft, na veel controles en goede begeleiding, haar trainingen kunnen voorzetten om zo toch naar het EK te kunnen in Rome. “Ik ben heel goed begeleid en had geen pijn bij de trainingen. Voordat ik naar Rome ging heb ik diverse fitheidstests van de Atletiek Unie moeten ondergaan. Daar ben ik goed doorheen gekomen.”

Marijke reisde af naar Rome. Bij de warming up voor het eerste onderdeel, hordelopen, ging het mis. “Ik voelde meteen dat het niet goed zat met mijn hamstring”, vertelt Marijke. “Ook aan het begin van het jaar heb ik een vergelijkbare blessure opgelopen. Daarom wist ik meteen dat ik niet kon starten.”

Volgende Spelen

“Mag je eindelijk starten en dan heb je dit”, verwoordt ze haar enorme teleurstelling. Het betekent ook dat ze ook haar Olympische droom voor nu moet laten varen. “Dat is echt vreselijk, vreselijk balen, maar ik ga zeker door tot de volgende Spelen. Het geld van de crowdfunding wordt daar dan ook voor ingezet.”.

Marijke gaat dan ook echter niet bij de pakken neerzitten. “Nu ga ik trainen voor een meerkamp in september. Eerst een rustig trainingsprogramma van vier weken en daarna 12 weken weer opbouwen.” Marijke heeft zichzelf inmiddels nieuwe doelen gesteld. “Na de meerkamp in september ga ik voor het EK indoor komend jaar en hopelijk ook naar het WK indoor.” (bron)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten