woensdag 25 september 2024

Winterswijk TommyBeusRun 5 km - 22.47 min - 2e plaats M60

Nog een kleine kilometer

Op zondag 3 juli 2022 werd de 1e TommyBeusRun in Bredevoort gehouden. Mijn clubgenoot van AVA'70 was ziek en vertelde mij zo'n anderhalve maand daarvoor dat hij een wedstrijd wilde organiseren, met start en finish bij de Intratuin in zijn woonplaats. Een groot gedeelte van het inleggeld ging naar het Koningin Wilhelmina Fonds van de Nederlandse Kankerbestrijding. Na afloop was het voor mij en vele anderen het emotioneelste moment ooit bij een wedstrijd.

Ongeveer anderhalve week na zijn overlijden werd er op zaterdag 20 januari 2024 een gezamenlijke TommyBeusRun gehouden op hetzelfde parcours. Wat kleiner van opzet en iedereen kon zijn eigen tijd bijhouden. Bij beide wedstrijden mocht ik aan de start staan.

Afgelopen zaterdag deden bijna 200 hardlopers in Winterswijk mee aan de wedstrijd die de man uit Bredevoort in 2022 nog zelf organiseerde. Deze keer om Tom te eren en om geld op te halen voor het goede doel, centrum Oriolus. Een ontmoetingsplek voor mensen met kanker, hun naasten en nabestaanden, gevestigd in het Streekziekenhuis Koningin Beatrix in Winterswijk waar Tom zo vaak kwam als patiënt. 

Er was een mooie ronde van 5 kilometer uitgezet, die voor een gedeelte door hetzelfde ziekenhuis liep. Na zo'n 500 meter trok het lint, onder erg warme omstandigheden, in de richting van het Rommelgebergte om via het 'Mentinkbos' en verschillende zandpaden weer terug te keren aan de achterkant van het ziekenhuis. Bij de finish werden alle hardlopers binnengehaald door Henk Borgmeijer, die aan zijn laatste wedstrijd bezig was. 'Tom zou het allemaal prachtig hebben gevonden'.

Even napraten met Ingrid

Geen opmerkingen:

Een reactie posten