woensdag 26 februari 2020

7 manieren om een ochtend hardloper te worden

je dag begint meer ontspannen, je voelt je gelukkiger en je hebt ook al een prestatie geleverd
Er is een reden waarom veel mensen de dag beginnen met hardlopen. Het zijn veel voordelen. Niet alleen begin je je dag meer ontspannen, voel je je gelukkiger, maar heb je ook al een prestatie geleverd. Door ook eerst even lekker te gaan bewegen, creĆ«er je ruimte om mentaal met de dag te beginnen in plaats van direct te beginnen met alles wat ‘moet’ worden gedaan. Die extra voorbereiding maakt je uiteindelijk veel efficiĆ«nter bij het behalen van je doelen.

Toch is het veranderen van een routine, zoals je ochtendritueel of hoe laat je in de ochtend opstaat niet zo heel eenvoudig. Het maakt niet uit hoe gemotiveerd je de avond ervoor kan zijn, de volgende ochtend komt pas het cruciale moment wanneer de wekker afgaat en je de verleiding moet weerstaan om op de snooze-knop te drukken. Dus hoe kan je het jezelf zo makkelijk mogelijk maken? Wij geven je wat tips wat je kan doen:

Ga op tijd naar bed
Dit is de logische en meest voor de hand liggende tip, maar onderschat het niet. Je weet dat het alarm vroeg af gaat, dus hou daar ook rekening mee. Ga minimaal 7 tot 8 uur voordat de wekker afgaat in bed liggen. Anders gaat het alleen maar moeilijker zijn om eerder uit je bed te komen als je weinig hebt geslapen.

Zet je kleren alvast klaar
Check de weersverwachtingen de avond ervoor (en de temperatuur op het moment dat je gaat lopen). Leg vervolgens je kleding, schoenen en andere spullen klaar, zodat je dat meteen aan kan trekken als je uit bed komt.

Opwarmen
Je spieren zijn vaak wat stijver in de ochtend, dus om de kans op een blessure te verminderen, kan je beginnen met een dynamische warming-up. Hier een aantal oefeningen die je kan doen voordat je begint met hardlopen.

Ga samen met een loopmaatje, en wees lief voor jezelf
Door samen te lopen, moet je verantwoording afleggen. Iemand staat op jou te wachten waardoor je wel moet opstaan. Daarnaast kan je elkaar steunen en sta je er niet alleen voor. Het is ook belangrijk om te onthouden dat dit een proces is. Je kunt niet verwachten dat het meteen perfect zal gaan. Maar zodra je in dat ritme zit, wordt het routine en ben je klaar om te gaan als de wekker afgaat.

Niet denken maar doen
Als je in je bed ligt en de wekker gaat af, dan lig je heerlijk warm in je bed. Je denkt aan hoe koud het is en hoe lekker warm je bed is. Niet over nadenken! Gewoon direct opstaan. Hoe je dat moet doen? Door jezelf mentaal aan te moedigen en gewoon de pleister eraf te rukken. Zeg tegen jezelf: 3, 2, 1, pleister! En ga dan uit bed. Zonder er over na te denken. Gewoon opstaan. Net alsof je een pleister eraf rukt. Als je er langzaam over doet, gaat het alleen meer pijn doen, net als een pleister.

Een andere tip is je wekker aan de andere kant van de kamer te leggen. Naast je wekker kan je dan een motiverende quote neerleggen wat je wat extra motivatie kan geven om de deur uit te komen.

Blijf warm
Als je vroeg op moet staan, is het ergste om uit bed te komen omdat het zo koud is. Je bed is heerlijk warm, maar daarbuiten is het vreselijk koud. Zeker in de winter. Om die drempel te verlagen, kan je naast je bed je sportkleding neerleggen. Dan trek je dit aan terwijl je nog onder de dekens ligt. Dan heb je je sportkleding al aan als je opstaat.

Het doet maar even pijn
Iedereen vindt het moeilijk om uit bed te komen, maar zodra ze echt uit bed zijn, valt het vaak wel mee. Het doet maar even pijn. Daarnaast merk je dat na een paar dagen vroeg opstaan, je in de avond ook vermoeider bent, waardoor je ook weer in de ochtend makkelijker opstaat. (bron)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten