vrijdag 20 november 2020

Favoriete hardloopboeken voor de feestdagen

Zoek je nog een mooi cadeau voor de feestdagen?

De feestdagen staan voor de deur! Zoek je nog een mooi cadeau voor de feestdagen? Wij hebben een aantal hardloopboeken op een rijtje gezet! Van roman tot kook- of logboek, dit zijn de boeken waar wij bij Hardloopnetwerk blij van worden:

1. Atleet Zonder Grenzen, Abdi Nageeye

Het bijzondere verhaal van de altijd zo enthousiaste Abdi. Boek dat makkelijk wegleest door de directheid van Abdi over hardlopen, wedstrijden, maar ook over zijn geboorteland Somalië en de Somaliërs. Tegelijk was het bijzonder te lezen over zijn gevaarlijke reis door Syrië, Somalië en Ethiopië, voordat hij (weer) terugkeerde naar Nederland.

2. Hardloopdagboek Dreams

Olympisch atlete Susan Krumins en marathonloopster Patricia Schreurs schreven samen hardloopdagboek Dreams: een hardloopdagboek en werkboek in één. Om doelgericht te werken aan aan een gezonder en fitter lijf of aan het bereiken van jouw ultieme hardloopprestatie. Het geeft jou inzicht in de training, wedstrijdvoorbereiding, gewoontes en voeding van toplopers. De weekschema’s zijn niet voorzien van datums, je kunt dus op elk gewenst moment beginnen met het hardloopdagboek. Prachtig vormgegeven

3. Solo, Solomon Bockarie & Hugo Verkley

Van oorlogskind tot olympiër. Solo is het verhaal van topsprinter en olympiër Solomon Bockarie. Van zijn jeugd in Sierra Leone tot zijn Olympische droom en de hereniging met zijn doodgewaande moeder, alles komt in deze unieke biografie aan bod.

4. Lopen met de Kenyanen, Adharanand Finn

Een wat ouder boek, maar wat een verhaal! Deze Britse loopgek trok met zijn gezin naar Kenia, om samen met de Kenianen te trainen en hun geheim te ontrafelen. Ook nu we al iets meer kunnen zien van het leven en trainen in Kenia, zoals bijvoorbeeld op het Instagram account van Kipchoge, blijft het nog steeds mooi om te lezen hoe het lopen leeft in Kenia. Met hilarische passages. Absolute aanrader!

5. Run Fast, Eat Slow, Shalane Flanagan & Lyse Kopecky – Kookboek

Shalane kan heel hard lopen, maar houdt ook van lekker eten. Dus als je uit dit boek kookt, eet je gezond én met smaak. Voedzaam, vers, gevarieerd, met veel gezonde, verse, echte ingrediënten, maar niet persé caloriearm. Shalane houdt niet van calorieën of macro’s tellen, groenten zijn vaak de ‘hero’ in haar gerechten, maar vlees of vis komt er ook af en toe bij. Dus als je na de pasen weer even goed voor jezelf wil zorgen dan is dit een mooie toevoeging aan je kookboeken-collectie. Wij houden vooral van de Penne met pompoen, walnoten en salieboter!

6. Naar het noorden, Scott Jurek

De schrijver Scott Jurek is één van de bekendste ultrarunners ter wereld. Hij heeft vrijwel alle prestigieuze ultraruntitels op zijn naam staan. In zijn boek ‘Naar het noorden’ neemt Scott Jurek je mee in zijn reis van 3522 kilometer, het lopen van 80 kilometer per dag, zes weken lang. Het was een reis waar een man van staal bijna aan onderdoor ging. Impressive!

7. De tien, de halve en de hele, Rob Veer

Een boek voor gevorderde wedstrijdlopers, met veel schema’s voor de drie genoemde afstanden. Leuk om te lezen hoe toplopers als Michel Butter, Lornah Kiplagat, Jip Vastenburg en Heleen Plaatzer trainen/ trainden. Maar ook alles wat je wil weten over training in de breedste zin van het woord, waaronder krachttraining, mentale training en hoogtetraining. En ook over rust, taperen en voeding. Een boek om na het lezen naast je bed te leggen en af in te bladeren als naslagwerk.

8. Trainen als een topatleet, Annemerel de Jongh

Annemerel de Jongh (blogster, vlogster, runfluencer, podcasthost) vroeg zich af hoe het is om te trainen als een topatleet. Wat gebeurt er als ze een keer écht gaat leven zoals een topsporter dat doet? Dus: trainen onder toeziend oog van een coach (inmiddels haar verloofde!), goed en gezond eten, gesprekken voeren met een sportpsycholoog en je fitheid monitoren bij een sportarts. Als je alle omstandigheden zo gunstig mogelijk maakt, wat gebeurt er dan met je trainingen, je lijf en uiteindelijk met je wedstrijd? Met leuke tips waar iedere loper van kan profiteren.

9. Shoe Dog, Phil Knight

Het boek ‘Shoe Dog’ gaat over het ontstaan van Nike. Phil Knight richtte in 1964, samen met Bill Bowerman, Blue Ribbon Sports op. Hun startkapitaal was in het begin slechts $1200. In 1971 gingen ze verder als Nike Inc. De wekelijkse beslommeringen van het opstarten van een bedrijf, het gepruts en gestuntel, tot de jongensdroom die het uiteindelijk werd is inspirerend om te lezen. De biografie is gevuld met inzichten, humor en levenslessen en voor iedere ondernemer een must-read.

10. De marathonloper, Abdelkader Benali

In 42 hoofdstukken beschrijft Abdelkader Benali de marathon: elke kilometer beschrijft hij hoe hij de wedstrijd ervaart, met flashbacks naar zijn jeugd, waarin hij vertelt over zijn relatie met zijn vader en hoe hij begonnen is met hardlopen. Herkenbaar voor iedere marathonloper en prachtig beschreven.

11. Dafne Likes, Dafne Schippers – kookboek

Kookboek van Neerlands snelste sprintster, met creatieve, kleurrijke, gezonde gerechten die niet te ingewikkeld te bereiden zijn. Onze favorieten: Powerboost falafel met rode bietenyoghurtsaus en Kwarktaart met aardbeien en kokos. Prachtige fotografie waardoor je zin krijgt om te koken of te bakken en een gezonde leefstijl toch niet heel moeilijk vol te houden moet zijn.

12. Brandstof voor Lopers, Nurdin Pattipilohy & Klaas Boomsma

Nurdin Pattipilohy is voedingsdeskundige en trainer bij de Amsterdamse Vondelgym en heeft helemaal niets met hardlopen. Klaas Boomsma is zijn collega en is compleet bezeten van hardlopen. Pratend over duursport en voeding merkten zij op dat de meeste hardlopers eigenlijk maar wat doen als het op voeding aankomt. En dat terwijl voeding een basisvoorwaarde is voor succes als hardloper.

13. Rennen met Gregory Sedoc

Rennen is de basis van alle sporten. Niet alleen voor tennis, hockey, voetbal, handbal en basketbal, maar ook bij sporten als turnen, volleybal, ballet en paardrijden is het belangrijk om niet alleen je conditie op peil te houden met rennen, maar zorgt rennen ook voor het ontwikkelen van je balans en motoriek. In Rennen met Gregory Sedoc geeft Gregory tips en legt hij uit hoé je moet rennen. Maar hij laat vooral zien wat rennen zo leuk maakt. (bron)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten