donderdag 11 juli 2024

Lintelo 8e Zandloop 5 km - 23.56 min - Plaats middenmoot

Op het zandpad in de richting van de Gendringseweg

Meestal vindt op de eerste vrijdag van de maand juli de Zandloop in Lintelo plaats. Een aantal keren was ik op vakantie en enkele keren moest ik werken maar vandaag kan ik weer eens mee doen. De laatste keer dat ik aan de start stond was in 2016. Het is een kleinschalige en laagdrempelige loop met ongeveer 100 deelnemers en je kunt kiezen om één ronde (2,5 kilometer) of twee ronden (5 kilometer) te lopen.

We verzamelen ons met een aantal AVA'70 leden bij Domino's Pizza op de hoek van de Dijkstraat en de Stationsstraat in Aalten en vertrekken vandaar op de fiets naar de Aaltense buurtschap, een rit van een kleine 20 minuten. Verschillende spoorwegovergangen zijn door de werkzaamheden aan het spoor gesloten maar via de Sondernweg en de Rosierweg is Lintelo goed te bereiken. Aangekomen bij het Kulturhus komt fotograaf Michiel Tebeest even een praatje met me maken en stuurt me de andere dag een mooi album met foto's toe.

We schrijven ons in en krijgen geen startnummer maar een bandje van de Beachparty Lintelo, dat we om de pols moeten bevestigen. Ook worden er geen uitslagen bijgehouden, al staat er wel een klok om je eigen gelopen tijd te kunnen zien. Na het warm lopen volgt er een fluitsignaal en kunnen we op weg. Na zo'n anderhalve kilometer kijk ik eens om en zie Wim Rensink en Gerrit Ormel een stukje achter me lopen, terwijl Dennis ter Veldhuis een goede 100 meter voor me loopt.

Net voor het keerpunt komen me al verschillende lopers weer tegemoet die aan hun laatste ronde zijn begonnen en loopt Tonny Baten heel langzaam iets bij me weg. De eerste ronde kom ik in 11.56 minuten door en het gaat nog vrij goed. Over het tweede gedeelte heb ik maar vier seconden meer nodig en dat is voor mijn doen goed, toch is de tijd bijna 4 minuten langzamer dan in 2016. Na de finish staat er een rijk gevulde tafel met water, bananen en appels en dat smaakt me goed. Halverwege de avond fiets ik rustig terug naar huis en kan ik weer een mooie zomeravondwedstrijd bijschrijven.

Geen opmerkingen: