zaterdag 6 juli 2024

Montferland Run in 's-Heerenberg stopt

Veel AVA'70 leden zullen de Montferland Run gaan missen!
De hardloop najaarsklassieker met start en finish in ’s-Heerenberg, die traditiegetrouw op de eerste zondag van december plaatsvindt, stopt. 

In 1996 vond de eerste editie van de Montferland Run plaats. Er stonden 325 deelnemers aan de start voor het 15 kilometer voor de heuvelachtige ronde door het Montferland. In 1998 werd de Jeugdloop aan het programma toegevoegd en 8 jaar later volgde de recreatieve 7,5 kilometer. Het aantal deelnemers groeide naar het maximaal toelaatbare aantal van 4000. 

De Montferland Run groeide met de jaren uit tot een nationale- en internationale topwedstrijd met vele wereld- en olympische kampioenen aan de start, zoals loopfenomenen Haile Gebrselassie, Kenenisa Bekele, Paula Radcliffe en Sifan Hassan. Ook wisten vele duizenden recreanten uit binnen- en buitenland de weg naar Montferland te vinden. 

Met inzet van vele enthousiaste vrijwilligers hebben we de Montferland Run naar een ongekend niveau kunnen tillen, zonder het door vele gewaardeerde authentieke karakter te verliezen. Gaandeweg, maar met name in de laatste jaren, namen de werkzaamheden, verantwoordelijkheden en organisatorische uitdagingen zo sterk toe, dat het organiseren van de Montferland Run in zijn huidige vorm niet meer te realiseren is vanuit een vrijwilligersorganisatie. 

Na een succesvolle 25ste editie is het een goed moment om te concluderen dat er ook voor hét top- en breedtesport evenement van de Achterhoek een tied is van kommen en een tied van gaon. De Montferland Run in zijn huidige opzet zal stoppen. 

De Stichting Montferland Run blijft bestaan en we gaan op zoek naar nieuwe loopsport- en beweeginitiatieven met een behapbare organisatieomvang voor een vrijwilligersorganisatie. 

Wij kijken vol trots terug op fantastische edities en danken alle deelnemers, vrijwilligers, sponsors en partners voor hun jarenlange steun, betrokkenheid en inzet! (bron)

Geen opmerkingen: