dinsdag 30 april 2013

Video van de Kroningsloop in Aalten



De beelden van de Koninginneloop in Aalten zijn gemaakt door Gelre FM

Foto's van de Kroningsloop in Aalten - deel 2

Anja Hoogerbrug

Klik op de links voor de foto's van Davy Sleijster

jeugd

5 kilometer

Esther Boekelder

Foto's van de Kroningsloop in Aalten - deel 1

Het nieuwe putdeksel op de Markt in Aalten

Klik op de link voor de foto's

fotoalbum

uitslagen

site organisatie

Het promotieteam van de Ladies Run in Winterswijk op zondag 12 mei in Winterswijk

Wim Ruesink is deze week opa geworden, gefeliciteerd!

Thom, Rob en Bram Berkelder
De medaille van de Kroningsloop, een collectors item?

Verslag van de Kroningsloop in Aalten

Hans Waalder
AALTEN – De jaarlijkse Oranjeloop werd dit jaar dinsdagmiddag een prooi voor Hans Waalder uit Aalten. De survivaltopper uitkomend voor Ropes & Running zegevierde in zijn thuiswedstrijd op de vijf kilometer met een fraaie tijd van 16.21 minuten. Over vijf ronden door het centrum van Aalten liep hij een constant tempo en duldde vanaf start geen tegenstand. ”Vorig jaar was ik hier tweede achter Ronald Saalmink uit Amsterdam. Nu heb ik sneller gelopen met minder tegenstand, misschien omdat ik onderweg snel herstelde. Dit is een goede voorbereiding en uitgangspunt voor het RUC Nederlands Kampioenschap survival dat op 2 juni in de Knippe gehouden wordt. De titel stel ik me ten doel waarbij Stijn Elferink uit Lichtenvoorde mijn grootste opponent zal worden, maar een podiumplek moet zeker haalbaar zijn.” Met tien wekelijkse schema’s, drie keer per week survival- en intervaltraining, heeft Waalder zo een aantal piekmomenten door het jaar heen. 

Wouter Vreeman van Archeus uit Winterswijk wist Dani Kugathasan uit Aalten te achterhalen en stelde de tweede plaats veilig met 17.44 minuten. ”Ik moest aardig inleveren, maar wist me in de vierde ronde te herpakken en naar de tweede plek toe te lopen. De afgelopen weken heb ik veel gefietst vanwege een blessure. Onlangs liep ik in Enschede nog een 38.08 minuten over tien kilometer. Binnenkort wacht me de Eiberrun.” 

Tom Waalder uit Aalten klokte een derde tijd met 17.56 minuten en wist Kugathasan nog naar de vierde plek te verwijzen. Bij de vrouwen was het Nicole Hoffman uit Groenlo lid van LVG die als eerste door het oranje lint kwam. Zij realiseerde een tijd van 20.16 minuten. ”Ik heb in de Boekeldercross in 2008 al eens 20.08 minuten gelopen. Hiermee kom ik aardig in de buurt en ben zeker tevreden! Dit soort lopen maken me sterk voor de in juni te houden Triailrun in Oosterbeek. Maar de vijftien kilometer blijf ik de fijnste afstand vinden om te doseren.” 

Romy van Rijs uit Bredevoort hield de eer van de organiserende vereniging AVA’70 hoog met een tweede plaats in 22.43 minuten. Via haar pa, Marco van Rijs van AVA’70 raakte ze betrokken bij de atletiek. Een paar jaar terug won ze de twee kilometer jeugdafstand maar is met vier keer trainen per week nu klaar voor het grotere werk. Voor dit jaar zal zij zich richten op de vijf kilometer. Na de baancompetitie liggen voor haar nog de Gerard Tebroke loop en de Kramprun in het vizier. 

Voorafgaand aan de kroningsafstand gingen nog een groot aantal jeugdlopen.  Iedere ronde werden de in totaal 295 deelnemers geconfronteerd met de heuveltjes, de klinkers, het vals plat omhoog en de scherpe bochten. Door het talrijke opgekomen publiek was het volop gezelligheid en feest in de mooi versierde dorpskern van Aalten. AVA’70 kon tevreden terugkijken op de goed georganiseerde 1e Kroningsloop. Ieder jaar weer kan de Oranjeloop zich verheugen in een grotere deelname. 


Wouter Vreeman, Dani Kugathasan en Tom Waalder
Romy van Rijs

maandag 29 april 2013

Foto's van de Dorpsloop in Twello

De kopgroep van de Dorpsloop in Twello
Op maandagavond 29 april werd in Twello weer de traditionele Dorpsloop, door het centrum gehouden. Naast een 5 kilometer trimloop en een 10 kilometer wedstrijdloop, kon men ook deelnemen aan de kids run.

Klik op de link voor de foto's van Mischa Visser

fotoalbum

site organisatie

zondag 28 april 2013

Loop van Vlaanderen lokt 2.800 deelnemers

Lachende en gelukkige gezichten op de Markt van Oudenaarde
De eerste editie van de Loop van Vlaanderen was een groot succes met zo'n 2.800 deelnemers. De tocht is nu al op weg om een klassieker te worden in Vlaanderen.
Voor de eerste editie van de Loop van Vlaanderen waren liefst 2.800 deelnemers naar Oudenaarde afgezakt voor de 'Ronde van Vlaanderen' voor lopers en wandelaars. Onder andere de Koppenberg en de Paterberg moesten overwonnen worden. Daarvan koos het grootste gedeelte (1.400 deelnemers) voor de 25 km. Ook de 10 km (1.000 deelnemers) was erg in trek. Zo'n 400 stervelingen probeerden het op de 50 km.

Het was Thomas Beirnaert die het eerste over de meet kwam op de 50 km. Loop van Vlaanderen-peter Ruben Van Gucht finishte knap 13de op de langste afstand. Op de 25 km zegevierde Pieter Helin. Ook Michel Wuyts liep de 25 km en legde die af in 2u09. De 10 km werd gewonnen door Luca Panzavolta.

De Loop van Vlaanderen was echter meer dan een wedstrijd. Onder de deelnemers waren er ook een 500-tal wandelaars en er ging minimaal 5 euro per deelnemer naar het Fonds voor Spierzieke kinderen. Dat de jongens en meisjes met de ziekte van Duchenne het startschot mochten geven, zorgde voor een mooi moment.

Bij aankomst konden alle deelnemers genieten van de stralende zon op de markt van Oudenaarde, waar ze enkele uren eerder waren gestart. Daar waren alleen lachende en gelukkige gezichten, want voor iedereen was het een geslaagde middag. De Loop van Vlaanderen is na Ć©Ć©n editie al op weg om een klassieker te worden!


Oudenaarde (Belgiƫ) 1e Trail van Vlaanderen

Het gaat beginnen met van links naar rechts Eric Hoogerbrug, Jan Wevers, Marcel Mateman, Ingrid van Zolingen, Geert Wevers, Nieke Hoitink en Denis Woeltjes
Het trailvirus grijpt steeds verder om zich heen in de Achterhoek en omgeving. Na het succes van de Sallandtrail had trailreisleider Henrie Drenthel weer een mooi excuus gevonden om een weekend er op uit te trekken: de Loop van Vlaanderen in Oudenaarde. In het hart van de Vlaamse Ardennen stond er op de website en volgens het plaatje met het hoogte profiel waren de bergen er zo steil dat je er zowat achterover vanaf zou vallen als je omhoog liep. Maar als wielrenners dezelfde bergen met 20 km/uur omhoog kunnen komen zal het toch wel meevallen?


Met die gedachte had Henrie een mooie groep AVA-lopers weten te verleiden om 25 of 50 km te gaan lopen, hoewel het uitlopen voor sommigen zelfs een afstand record zou betekenen. Voor de aanvulling van het aantal 50 km lopers gingen ook gastlopers AndrƩ Bleumink, Freddie Kruisselbrink en Rob Roelofsen nog mee. Al weken van tevoren kwam er een mailtje van Henrie met daarin weer een perfect uitgewerkt plan de campagne. Vervoer, onderdak, eten en drinken, aan alles was weer gedacht.

Zo vertrokken er zaterdagmiddag 2 volgepakte auto’s vanuit Aalten en eentje toerde vanuit Almelo via Groenlo en Westervoort richting zuiden. Net over de Belgische grens was er een gezamenlijke koffiestop gepland en wonder boven wonder was iedereen daar ook nog ongeveer tegelijkertijd. Een mooi moment om even kennis te maken voor degenen die elkaar nog niet kenden. Na een bakkie met wat erbij werd de reis voortgezet naar Geraardsbergen waar het onderkomen voor de nacht was geregeld.

De 3 trekkershutten waren al snel ingericht en nadat zo’n beetje alle meubilair naar een plekje in het zonnetje was verhuisd begonnen we aan de voorbespreking van de wedstrijd de volgende dag. Om alvast het vochtgehalte en de koolhydraten op peil te brengen had iedereen wat meegebracht en daar werd dan ook volop gebruik van gemaakt. Ik geloof niet dat de overige campinggangers ook maar het vermoeden hadden dat we een sportieve prestatie zouden gaan leveren de volgende dag…..

’s Avonds koelde het aardig af, maar we konden gelukkig al weer aanschuiven aan het buffet in een eetgelegenheid in de buurt. Daar was het goed uit te houden en na afloop kwamen we tot de conclusie dat de prijzen in BelgiĆ« een mooi stuk lager waren dan bij ons. De nacht in het trekkershutje viel ook nog niet eens tegen, maar ’s morgens was iedereen natuurlijk op tijd wakker de wedstrijdspanning. Na een ontbijtje in de eetgelegenheid van de vorige avond moesten we de strijd aan kunnen en dus vertrokken we naar Oudenaarde. 

Onderweg daarnaartoe begon het al flink te heuvelen, wat de spanning niet minder maakte.
In Oudenaarde was het een drukte van belang. De grote zaal van het pittoreske stadhuis stond bomvol met mensen die hun startnummer en t-shirt op kwamen halen, buiten stond er zelfs een rij van een meter of honderd. Het bleek dat er ruim 3000 deelnemers waren die meededen aan de 10, 25 of 50 km hardlopen, daarnaast waren er ook wandeltochten. Het plein was volgezet met vlaggen en opblaasbogen, waardoor het wel een stadsmarathon leek. Tijd om te starten en weg te komen uit de drukte dus.

Na het startschot ging de hele meute op pad. Om maar even een punt te maken mochten we, nadat we uit de stad kwamen, meteen proeven aan de eerste helling. Dat was even flink steil omhoog, maar vrijwel iedereen liep hier nog hard. Dat zou later in de wedstrijd wel anders worden.  Na 5 km hadden we de eerste verzorgingspost en daar konden we kiezen uit water, sportdrank en plaatselijke lekkernijen als wafels en dergelijke. Doordat het in het begin nog druk was kwamen we regelmatig in de file te staan bij hekjes en trappetjes, tijd genoeg om de omgeving te bekijken en de wafels weg te werken.

Na een aantal flinke heuvels en kasseienstroken in de eerste 7 km  begon voor de 25 km lopers na 14 km het hoogtepunt van hun ronde: de Koppenberg, ook bekend van de Ronde van Vlaanderen. Deze mocht maar liefst 3 keer beklommen worden via verschillende kanten. Prachtige stukken met steile klimmen door het bos afgewisseld met lange taaie klimmen vraten aan het duurvermogen, maar iedereen sloeg zich er goed doorheen. Stevig doorwandelen als het te steil werd om te rennen en waar het kon in een rustig tempo doorlopen, dat was de sleutel tot de overwinning.

Nadat de 25 km lopers zich afsplitsten werd het een stuk rustiger op het parcours. Henrie en ik liepen weer lekker samen en Rob liep gewoontegetrouw dan weer eens voor en dan weer achter ons in zijn eigen tempo. Freddie en Jan Wevers waren al in geen velden of wegen meer te bekennen. Het isoshirtje was inmiddels al lang weer in de rugzak verdwenen en zonnebril en petjes deden nuttig werk aangezien voorjaarszonnetje strak aan de hemel stond. 

De ene kilometer na de andere verdween achter ons en de ene steile heuvel na de andere probeerde ons te breken. Hellingspercentages tot een procent of 20 en hobbel de bobbel kasseien maakten het ons lastig, maar niet onmogelijk. De verzorgingsposten waren hierbij van niet te onderschatten waarde. Wat een goede verzorging en wat een aardige vrijwilligers, helemaal top.

Even kreeg Henrie het nog moeilijk nadat een sinaasappel zijn maag op kop zette, maar na even flink over de nek gegaan te zijn knapte hij weer op. We genoten volop van de mooie trailstukjes en geweldige uitzichten, hoewel deze wel door veel verharde weg en kasseienstroken met elkaar verbonden waren. Wel heel veel respect gekregen onderweg voor de wielrennners die met de fiets stukken omhoog komen waar wij moesten wandelen.

Freddie had het inmiddels een stuk zwaarder. Na een km of 35 kwamen we hem weer achterop. We wisten hem nog een tijd mee te slepen maar het laatste stuk moest hij uitwandelen. Inmiddels zijn Henrie, Rob en ik zo’n beetje de 3 musketiers aan het worden van trailend oost Nederland, want ook nu liepen we de laatste kilometers weer samen. We wisten er zelfs nog een heel redelijk tempo van ruim 11 km/uur uit te persen en na 5:35 uur gingen we hand in hand gezamenlijk over de finish.

Jan Wevers was inmiddels al lang binnen en zat lekker in de zon aan Ć©Ć©n van de lange tafels op het plein. Prima ultra debuut dus! Ook de 25 km lopers  zaten al een tijd lang lekker in de zon te genieten van de live muziek. Het dansen viel wel wat tegen, maar met een verzoeknummer van AC/DC kregen ze toch nog wel beweging in de meute.  Iedereen had het gehaald en had een mooie dag gehad. Nadat ook Freddie ineens al binnen bleek te zijn werd het tijd om de lange rit naar huis weer te aanvaarden. Helaas moest Rob nog een nachtdienst werken die avond, waardoor we niet mee konden naar het eten halverwege.

Nu ik dit stukje zit te tikken is de spierpijn al weer op zijn retour en zijn er ook al vele foto’s verschenen op Internet. Het was een geweldig evenement om op terug te kijken en met zo’n leuke groep kon het eigenlijk van tevoren al niet meer stuk. Henrie bedankt weer voor de fantastische organisatie van dit tripje en iedereen bedankt voor de gezelligheid. Hopelijk tot een volgende keer, maar dan doen we weer een echte trail en hoop ik ook wat LVG’ers mee te kunnen krijgen.

Na afloop een heerlijk Belgisch biertje

Verslag van de 1e Loop van Vlaanderen

De 25 kilometer zitten er op
Het trailvirus grijpt steeds verder om zich heen in de Achterhoek en omgeving. Na het succes van de Sallandtrail had trailreisleider Henrie Drenthel weer een mooi excuus gevonden om een weekend er op uit te trekken: de Loop van Vlaanderen in Oudenaarde. In het hart van de Vlaamse Ardennen stond er op de website en volgens het plaatje met het hoogte profiel waren de bergen er zo steil dat je er zowat achterover vanaf zou vallen als je omhoog liep. Maar als wielrenners dezelfde bergen met 20 km/uur omhoog kunnen komen zal het toch wel meevallen?


Met die gedachte had Henrie een mooie groep AVA-lopers weten te verleiden om 25 of 50 km te gaan lopen, hoewel het uitlopen voor sommigen zelfs een afstand record zou betekenen. Voor de aanvulling van het aantal 50 km lopers gingen ook gastlopers AndrƩ Bleumink, Freddie Kruisselbrink en Rob Roelofsen nog mee. Al weken van tevoren kwam er een mailtje van Henrie met daarin weer een perfect uitgewerkt plan de campagne. Vervoer, onderdak, eten en drinken, aan alles was weer gedacht.

Zo vertrokken er zaterdagmiddag 2 volgepakte auto’s vanuit Aalten en eentje toerde vanuit Almelo via Groenlo en Westervoort richting zuiden. Net over de Belgische grens was er een gezamenlijke koffiestop gepland en wonder boven wonder was iedereen daar ook nog ongeveer tegelijkertijd. Een mooi moment om even kennis te maken voor degenen die elkaar nog niet kenden. Na een bakkie met wat erbij werd de reis voortgezet naar Geraardsbergen waar het onderkomen voor de nacht was geregeld.

De 3 trekkershutten waren al snel ingericht en nadat zo’n beetje alle meubilair naar een plekje in het zonnetje was verhuisd begonnen we aan de voorbespreking van de wedstrijd de volgende dag. Om alvast het vochtgehalte en de koolhydraten op peil te brengen had iedereen wat meegebracht en daar werd dan ook volop gebruik van gemaakt. Ik geloof niet dat de overige campinggangers ook maar het vermoeden hadden dat we een sportieve prestatie zouden gaan leveren de volgende dag…..

’s Avonds koelde het aardig af, maar we konden gelukkig al weer aanschuiven aan het buffet in een eetgelegenheid in de buurt. Daar was het goed uit te houden en na afloop kwamen we tot de conclusie dat de prijzen in BelgiĆ« een mooi stuk lager waren dan bij ons. De nacht in het trekkershutje viel ook nog niet eens tegen, maar ’s morgens was iedereen natuurlijk op tijd wakker de wedstrijdspanning. Na een ontbijtje in de eetgelegenheid van de vorige avond moesten we de strijd aan kunnen en dus vertrokken we naar Oudenaarde. 

Onderweg daarnaartoe begon het al flink te heuvelen, wat de spanning niet minder maakte.
In Oudenaarde was het een drukte van belang. De grote zaal van het pittoreske stadhuis stond bomvol met mensen die hun startnummer en t-shirt op kwamen halen, buiten stond er zelfs een rij van een meter of honderd. Het bleek dat er ruim 3000 deelnemers waren die meededen aan de 10, 25 of 50 km hardlopen, daarnaast waren er ook wandeltochten. Het plein was volgezet met vlaggen en opblaasbogen, waardoor het wel een stadsmarathon leek. Tijd om te starten en weg te komen uit de drukte dus.

Na het startschot ging de hele meute op pad. Om maar even een punt te maken mochten we, nadat we uit de stad kwamen, meteen proeven aan de eerste helling. Dat was even flink steil omhoog, maar vrijwel iedereen liep hier nog hard. Dat zou later in de wedstrijd wel anders worden.  Na 5 km hadden we de eerste verzorgingspost en daar konden we kiezen uit water, sportdrank en plaatselijke lekkernijen als wafels en dergelijke. Doordat het in het begin nog druk was kwamen we regelmatig in de file te staan bij hekjes en trappetjes, tijd genoeg om de omgeving te bekijken en de wafels weg te werken.

Na een aantal flinke heuvels en kasseienstroken in de eerste 7 km  begon voor de 25 km lopers na 14 km het hoogtepunt van hun ronde: de Koppenberg, ook bekend van de Ronde van Vlaanderen. Deze mocht maar liefst 3 keer beklommen worden via verschillende kanten. Prachtige stukken met steile klimmen door het bos afgewisseld met lange taaie klimmen vraten aan het duurvermogen, maar iedereen sloeg zich er goed doorheen. Stevig doorwandelen als het te steil werd om te rennen en waar het kon in een rustig tempo doorlopen, dat was de sleutel tot de overwinning.

Nadat de 25 km lopers zich afsplitsten werd het een stuk rustiger op het parcours. Henrie en ik liepen weer lekker samen en Rob liep gewoontegetrouw dan weer eens voor en dan weer achter ons in zijn eigen tempo. Freddie en Jan Wevers waren al in geen velden of wegen meer te bekennen. Het isoshirtje was inmiddels al lang weer in de rugzak verdwenen en zonnebril en petjes deden nuttig werk aangezien voorjaarszonnetje strak aan de hemel stond. 

De ene kilometer na de andere verdween achter ons en de ene steile heuvel na de andere probeerde ons te breken. Hellingspercentages tot een procent of 20 en hobbel de bobbel kasseien maakten het ons lastig, maar niet onmogelijk. De verzorgingsposten waren hierbij van niet te onderschatten waarde. Wat een goede verzorging en wat een aardige vrijwilligers, helemaal top.

Even kreeg Henrie het nog moeilijk nadat een sinaasappel zijn maag op kop zette, maar na even flink over de nek gegaan te zijn knapte hij weer op. We genoten volop van de mooie trailstukjes en geweldige uitzichten, hoewel deze wel door veel verharde weg en kasseienstroken met elkaar verbonden waren. Wel heel veel respect gekregen onderweg voor de wielrennners die met de fiets stukken omhoog komen waar wij moesten wandelen.

Freddie had het inmiddels een stuk zwaarder. Na een km of 35 kwamen we hem weer achterop. We wisten hem nog een tijd mee te slepen maar het laatste stuk moest hij uitwandelen. Inmiddels zijn Henrie, Rob en ik zo’n beetje de 3 musketiers aan het worden van trailend oost Nederland, want ook nu liepen we de laatste kilometers weer samen. We wisten er zelfs nog een heel redelijk tempo van ruim 11 km/uur uit te persen en na 5:35 uur gingen we hand in hand gezamenlijk over de finish.

Jan Wevers was inmiddels al lang binnen en zat lekker in de zon aan Ć©Ć©n van de lange tafels op het plein. Prima ultra debuut dus! Ook de 25 km lopers  zaten al een tijd lang lekker in de zon te genieten van de live muziek. Het dansen viel wel wat tegen, maar met een verzoeknummer van AC/DC kregen ze toch nog wel beweging in de meute.  Iedereen had het gehaald en had een mooie dag gehad. Nadat ook Freddie ineens al binnen bleek te zijn werd het tijd om de lange rit naar huis weer te aanvaarden. Helaas moest Rob nog een nachtdienst werken die avond, waardoor we niet mee konden naar het eten halverwege.

Nu ik dit stukje zit te tikken is de spierpijn al weer op zijn retour en zijn er ook al vele foto’s verschenen op Internet. Het was een geweldig evenement om op terug te kijken en met zo’n leuke groep kon het eigenlijk van tevoren al niet meer stuk. Henrie bedankt weer voor de fantastische organisatie van dit tripje en iedereen bedankt voor de gezelligheid. Hopelijk tot een volgende keer, maar dan doen we weer een echte trail en hoop ik ook wat LVG’ers mee te kunnen krijgen.

AndrƩ Bleumink
Andre Bleumink
Henrie Drenthel
Rob Roelofsen

Foto's van de 1e Loop van Vlaanderen Trail in Oudenaarde (Belgiƫ)

Het gaat beginnen met van links naar rechts Eric Hoogerbrug, Jan Wevers, Marcel Mateman, Ingrid van Zolingen, Geert Wevers, Nieke Hoitink en Denis Woeltjes


Het verslag van Andre Bleumink volgt zo snel mogelijk
De Koppenberg zijn we over, wat een afzien!
Jan Wevers is net over de finish na 50 kilometer, respect!

Zevenheuvelenloop bestaat 30 jaar en organiseert ‘Zevenheuvelennacht’, 50.000 lopers verwacht



                               Promo 30e editie Zevenheuvelenloop in Nijmegen


Het dertig jarig bestaan van de stichting Zevenheuvelenloop wordt op een speciale wijze gevierd. Naast de traditionele vijftien kilometer op zondag 17 november, wordt voorafgaand op zaterdagavond een ‘Zevenheuvelennacht’ met een vijf en tien kilometer georganiseerd. Op deze avond zal ook een kinderloop en afsluitend een feest in concertgebouw De Vereeniging plaatsvinden.
Zevenheuvelennacht
De speciale jubileumloop over vijf en tien kilometer start zaterdagavond 16 november om 19.30 uur en 20.00 uur. De start- en finishlocatie en het eerste en laatste deel van het parcours zijn gelijk aan de Scholten Awater Zevenheuvelenloop op zondag. Het parcours van de tien kilometer loopt via de prachtige Meerwijkselaan. Omdat deze laan nauwelijks lantarenpalen kent, zal de organisatie deze op een speciale wijze tijdelijk verlichten. Voorafgaand aan deze twee afstanden wordt om 18.00 uur gestart met de Mini Zevenheuvelenloop. Dit is een loop over 800 meter voor basisscholieren uit groep vijf tot en met acht.
Scholten Awater Zevenheuvelenloop
Aan het dertig jarige bestaan van de stichting Zevenheuvelenloop zal ook op zondag 17 november veel aandacht worden besteed. Voor de jubileumeditie heeft kunstenares Marijke van Balen een speciale mediale ontworpen, wordt een sportmarkt ingericht en probeert de organisatie oud-winnaars naar Nijmegen te halen en deze op een speciale wijze te eren. Hiernaast wordt er invulling gegeven aan de “Artist in Residence” uitnodiging voor het Besiendershuis en staan meer jubileumactiviteiten in de planning.
50.000 inschrijvingen
De inschrijving voor zowel de zaterdagavond als de zondag opent op zaterdag 1 juni. Maximaal 15.000 lopers kunnen zich voor de vijf en tien kilometer inschrijven. Voor de Scholten Awater Zevenheuvelenloop is de limiet op 35.000 gesteld. De organisatie verwacht de in totaal 50.000 inschrijvingen ruim voor de uiterste inschrijfdatum te bereiken.
Rijke historie
De eerste Zevenheuvelenloop werd in 1984 ter gelegenheid van het eerste lustrum van studentenatletiekvereniging ’t Haasje georganiseerd. Het evenement sloeg met 500 deelnemers meteen aan. Inmiddels is het evenement uitgegroeid tot de najaarsklassieker en hebben meer dan 300.000 deelnemers de 15km in Nijmegen gelopen. Nederlandse toppers als Klaas Lok, Tonnie Dirks, Carla Beurskens, Gerard Nijboer en Marti ten Kate bereiden in de jaren tachtig de weg voor internationale toppers die vanaf 1993 hun opwachting maken. Onder andere Khalid Skah, Tegla Loroupe, Felix Limo, Kenenisa Bekele, Tirunesh Dibaba en Haile Gebrselassie stonden afgelopen jaren aan de start.
Energy4All
Het goede doel van de jubileumeditie is stichting Energy4All. Deze stichting heeft als hoofddoel het inzamelen van geld om het onderzoek naar een medicijn voor energiestofwisselingsziekten uit te breiden en te versnellen. Elke week worden er in Nederland 1 Ć  2 kinderen geboren met een energiestofwisselingsziekte. Slechts 50% van deze kinderen haalt de leeftijd van 10 jaar. Op dit moment is er nog geen enkel medicijn tegen deze ziekte, maar het onderzoek naar een medicijn is al vergevorderd. Deelnemers aan de Scholten Awater Zevenheuvelenloop wordt gevraagd dit onderzoek te ondersteunen.
Meer informatie over de jubileumeditie is te vinden op www.zevenheuvelenloop.nl.

zaterdag 27 april 2013

Verslag van de 3e Zwemloop in Doetinchem

van links naar rechts Gerben Duenk, Tracey Jewell en Evelien Hillen
Wat anders dan een hardloopwedstrijd!

Op zaterdag 27 april werd de derde Zwemloop van Doetinchen gehouden. Gerben Duenk, Evelien Hillen en ik vertrekken rond een uur of 9:30 uit Aalten richting Doetinchen om deze uitdaging aan te gaan. Evelien en Gerben hebben vorig jaar aan de lange afstand van 1km zwemmen en 9km hardlopen, meegedaan. Ik ga echter, voor mijn eerste zwemloop, voor de middenafstand van, 0.5km zwemmen en 4km hardlopen.

We komen aan bij Zwembad Rozengaarde en ik merk gauw dat het anders is dan een hardloopwedstrijd. Niet alleen bij het inschrijven maar ook met de kleding, is meer triathlonkleding! Je startnummer wordt toegewezen, dan krijg je een zak voor het wissel. Je spullen worden blijkbaar na afloop van het zwemmen naar de finish gebracht op de Argo baan. Vervolgens wordt je nummer, voor het zwemgedeelte op je arm geschreven. Voor sommige onder ons is het nummer te lang en neemt de hele bovenarm in beslag!

Na de belangrijke AVA groepfoto’s en van het nummer op je arm wordt het inzwemmen (niet inlopen!) voor Gerben en Evelien. Voor mij nog de laatste voorbereidingen. Ik word continu door andere deelnemers gevraagd; Waar leg ik mijn hardlopenschoenen en kleding voor de wissel? Waar moeten we het gebouw uit na het zwemmen? Moeten we een badmuts opdoen ? Toch kom je snel achter wat moet gebeuren.

Na een korte uitleg van de zwemregels…..  bij de laatste 50m wordt je blijkbaar op je hoofd geslagen met een drijfplank (!) …. klok slag 10:30 gaat de lange afstand “fluitend” (geen startschot!) van start.

Er is gauw te merken wie regelmatig zwemt en wie het af en toe recreatief doet. Beide Gerben en Evelien gaan goed van start en houden een mooie tempo (slagtempo?) bij. Gerben stapt als eerste Ava atleet uit de zwembad, badmuts gaat eraf en gaat gauw de kleedkamers in voor de wissel. Evelien is kort daarna ook klaar met haar 40 baantjes en komt erg blij het water uit met genoeg energie om  “heerlijk gezwommen” “ lekker” te zeggen . Ook zij maakt zich klaar voor de hardloopgedeelte en loopt het gebouw uit.

Dan is het zover. Ik zwem maar een paar baantjes in, wil toch mijn energie even sparen. De spanning loopt op en met 1 minuut te gaan (wordt om geroepen), check ik mijn zwembril, wat lijkt voor de tiende keer. Om 11:10 wordt er eindelijk gefloten. Het zwemgedeelte ging beter dan verwacht en stapte/klom ik in ieder geval niet als laatste de zwembad uit. Gauw mijn betrouwbare AVA shirt, hardloopschoenen en korte broek aangetrokken, dan ren ik de buitenlucht in, heerlijk! Na rond 32 minuten eindigde ik mijn eerste zwemloop op de Argo baan onder het bekende juichen van Evelien en Gerben (bedankt hiervoor).

Cindy Brusse was eerste dame op de midden afstand. Beide Gerben en Evelien (1 uur 6 ?) hebben het geweldig gedaan en genoten ook van deze zeer goede georganiseerde  zwemloop.  Zeker voor herhaling vatbaar! Op naar de lange afstand in 2014!

sportieve groet Tracey Jewell

Gerben Duenk

Trainingsloop Dale

van links naar rechts Yvonne Schepers, Frank Roos, Wilco Wisselink en Anke Hinkamp
Na de succesvolle Fit Run in Enschede, zijn bij mijn werkgever Estinea de trainingslopen gestart voor de Eiberrun in Eibergen op zondag 26 mei en de Gerard Tebroke Memorialloop in Aalten op zaterdag 1 juni.

Afgelopen zaterdag werd er een ronde van 7,5 kilometer gelopen in de omgeving van 't Romienendal in Dale en voor beide wedstrijden vinden er nog enkele trainingen plaats.

Wedstrijdagenda mei 2013

Klik op deze link voor uitgebreide informatie. Heeft iemand een aanvulling of aanpassing op onderstaande kalender dan hoor ik het graag
woe.1 mei Wesel(D)-Halve Marathon - www.gw-wesel-flueren.de

zat.4 mei Bocholt(D)-Citylauf - www.bocholter-citylauf.de

zat.4 mei Geldern(D)-Citylauf - www.citylauf-geldern.de

zon.5 mei Schermbeck(D)-Stratenloop - www.svs-leichtathletik.de

zon.5 mei Bemmel-Bemmelloop - www.boddesprinters.nl

maa.6 mei Holten-Bevrijdingsloop - www.avholten.nl

woe.8 mei Ermelo - Veldwijkloop - www.athlos.nl

woe.8 mei Sonsbeck(D)-Brunnenlauf - www.svsonsbeck.de

don.9 mei Groenlo-Trainingsloop - www.geertwevers.blogspot.com

vr.10 mei Putten-Power Run – www.puttenpowerrun.nl

vr.10 mei DĆ¼lmen(D)-Stratenloop - www.tsg-duelmen.de

zat.11 mei Doetinchem-5x5 Estafetteloop - www.avargo.nl

din.14 mei Epe-Rabobankloop - www.avcialfo.nl

vr.17 mei Raalte-Halve Marathon - www.halvemarathonraalte.nl

vr.17 mei Apeldoorn-Hardloop 4 daagse - www.hardloop4daagse.nl

zat. 18 mei Boven Leeuwen-de 8 van Boveneind – www.de8vanboveneind.nl

zat.18 mei Balkbrug Beverwijkloop - www.duursportpromotiebalkbrug.nl

zat.18 mei Ugchelen-Hardloop 4 daagse - www.hardloop4daagse.nl

zat.18 mei Loenen-Hardloop 4 daagse - www.hardloop4daagse.nl

zat.18 mei IJsselstein-IJsselsteinloop - www.ijsselsteinloop.nl

zon.19 mei Hoog Buren-Hardloop 4 daagse - www.hardloop4daagse.nl

zon.19 mei Apeldoorn-Hardloop 4 daagse - www.hardloop4daagse.nl

zon.19 mei Enschede-Bommelasloop - www.rekreatiesporttwente.nl

ma.20 mei Laren-Camping trainingsloop - www.geertwevers.blogspot.com

ma.20 mei Oud Zevenaar-Ooyse Landloop - www.avdeliemers.nl

ma.20 mei Vaassen-Hardloop 4 daagse - www.hardloop4daagse.nl

vr.24 mei Ahaus(D)-Stadtfestlauf - www.luw-vflahaus.de

vr.24 mei Wesel(D)-Moonlight Lauf - www.moonlight-lauf-wesel.de

vr.24 mei Vreden(D)-Firmenlauf – www.vreden-firmenlauf.de

zat.25 mei Garderen-Molen tot Molenloop – www.loopgroepgarderen.nl

zat.25 mei Coesfeld(D)-Johannes-Lauf - www.djk-lette.de

zat.25 mei Marl(D)-Guidolauf - www.lt-guido.de

zon.26 mei Nijmegen-Marikenloop - www.marikenloop.nl

zon.26 mei Eibergen-Eiberrun - www.eiberrun.nl

zon.26 mei Weeze-Airport Cross - www.airportweezecross.com

zon.26 mei Deil-7 Kastelenloop – www.kwarttriathlondeil.nl

zon. 26 mei Zutphen-City Hanzeloop – www.hanzesport.nl

woe.29 mei Ommen-Station tot Station loop - www.stationloop.nl

vr.31 mei Dieren-Veluwezoomloop – www.cavgelre.nl

vr.31 mei Vriezenveen-Twenterandrun – www.twenterandrun.nl

vr.31 mei Raesfeld(D)-Volkslauf - www.tsv-raesfeld.de/lauftreff


vr.31 mei Schƶppingen(D)-Rund um den Berg - www.asc-schoeppingen.de

vrijdag 26 april 2013

3.000 lopers en wandelaars verwacht aan de start van de eerste Loop van Vlaanderen

de Koppenberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont moeten onder andere beklommen worden
Op zondag 28 april wordt het hart van de Vlaamse Ardennen, het paradijs voor fietsliefhebbers, voor de eerste keer ingenomen door lopers en wandelaars. Reeds 2.500 deelnemers schreven zich vooraf in voor deze unieke loop- & wandelervaring. Vermits er ook daginschrijvingen mogelijk zijn, verwacht de organisatie de kaap van 3.000 deelnemers te bereiken. De Loop van Vlaanderen, de derde manche van de Decathlon Trail Series, heeft dus alles in zich om een ware loop- & wandelklassieker te worden!

Uitvalsbasis is de Markt van Oudenaarde, waar zowel de start- als finishlijn zullen liggen. Van daaruit wordt koers gezet naar enkele van de bekendste hellingen (onder andere de Paterberg, de Koppenberg en de Oude Kwaremont) en de mooiste plekjes van de streek. De vele hoogtemeters en de talrijke off road passages maken van de Loop van Vlaanderen een unieke maar niet te onderschatten uitdaging!

Lopers hebben de keuze uit 3 afstanden : 10 km, 25 km of de trail van 50 km. Ruim 300 lopers schreven zich al in voor de "trail run" van 50km. Onder hen ook Thomas Beirnaert, onlangs nog winnaar van de trail tijdens de Decathlon CrĆŖtes de Spa. Met maar liefst 1.100 deelnemers is de 25 km de drukst bezette afstand. De wandelaars krijgen een parcours van 10 of 25 km te verwerken. Voor de allerkleinsten is er de Chiquita Kids Run 1 km in het centrum van Oudenaarde.

Parcoursbouwers uit de streek

Geen betere parcoursbouwers dan ervaren lopers uit de streek! Enkele leden van serviceclub Marnixring Oudenaarde liepen al een aantal jaren rond met het idee dat de Vlaamse Ardennen het ideale decor zouden zijn voor een trailrun. Vertrekkend vanuit hun wekelijkse trainingstraject stippelden ze 3 uitdagende parcoursen uit. De Loop van Vlaanderen was geboren en op zondag 28 april zullen enkele duizenden lopers en wandelaars kunnen proeven van het mooiste dat de streek te bieden heeft!

Zandloperstart voor meer loopcomfort op het parcours!

Via een smalle zandloper zullen de deelnemers, eerst de lopers en vervolgens de wandelaars, telkens druppelsgewijs het parcours betreden. Deze startmethode vergemakkelijkt de passages over de smalste delen van het parcours en verhoogt het loopcomfort voor alle deelnemers aanzienlijk.

Aan de finish wordt een gezellig running village opgetrokken, met de nodige animatie om er ook voor de supporters een leuke dag van te maken! Deelnemers kunnen er gezellig bekomen na de finish.

Fonds voor Spierzieke Kinderen

Alle deelnemers aan de Loop van Vlaanderen dragen ook hun steentje bij voor het goede doel. De Loop van Vlaanderen steunt immers het Fonds voor Spierzieke Kinderen en meer in het bijzonder het baanbrekende onderzoek naar de spierziekte van Duchenne.

Deze ernstige progressieve spieraandoening is erfelijk en treft voornamelijk jongens. Door een progressieve afbraak van de spiervezels verliezen de patiƫnten geleidelijk aan hun spierkracht. De levensverwachting van de jongens is hierdoor beperkt, ze belanden op zeer jonge leeftijd in een rolstoel en hebben heel wat hulp nodig in het dagelijkse leven. Het Fonds voor Spierzieke Kinderen betekent een substantiƫle steun voor het lopend onderzoek naar een remedie en voor de kinderen die op deze behandelingen hopen en wachten.

Sporza-journalisten Michel Wuyts en Ruben Van Gucht, peters van de Loop van Vlaanderen, zullen ook aan de start verschijnen om dit goede doel een stapje vooruit te helpen. Michel Wuyts gaat voor de 25 km, Ruben Van Gucht heeft stevig getraind voor de 50 km.

Praktische info 


Zondag 28 april
Start & finish: Markt, Oudenaarde

Programma:


- 10.00u: Loop van Vlaanderen 50 km & 25 km (gezamenlijke start voor lopers & wandelaars)
- 13.30u: Chiquita Kids Run 1 km
- 14.00u: Loop van Vlaanderen 10 km (gezamenlijke start voor lopers & wandelaars)
- 20.00u : de finish wordt afgesloten Iedere deelnemer krijgt een uniek Loop van Vlaanderen shirt.

Ter plaatse inschrijven is nog mogelijk!