dinsdag 30 september 2014

Gerard Tebroke, van held tot kluizenaar

Gerard Tebroke, van held tot kluizenaar
In de Runners editie van september stond een groot artikel over Gerard Tebroke. Het artikel is gemaakt met inspraak van oa. Paul Tebroke, Henk Aalbers en Jan te Brake en gaat over het grote loop fenomeen uit Aalten. Op de website van het tijschrift  kun je ook een filmpje zien.

Klik op de link voor het artikel


zondag 28 september 2014

Verslag van de 20e Posbankloop in Velp (2)

Rinke ter Haar "dat was eens, maar nooit weer!" (of toch wel?)
De Pijnbankloop

Zondag had ik het genoegen om door de prachtige omgeving van de Posbank te rennen. Nou ja, genoegen… Hoe paradoxaal is het dat die prachtige omgeving je zo kan pijnigen. Tijdens deze pijniging kwam ik tot een wonderbaarlijk inzicht, dat ik graag via medium wil delen. Let op, dit inzicht kan schokkend zijn voor deez’ of geen!

Laat ik dit inzicht niet direct weggeven, laten we bij het begin beginnen. Mijn Christel had de Posbankloop opgenomen in haar trainingsprogramma. Samen met de groep van Johan Assink zou ze in oktober de halve marathon in Enschede lopen. Helaas, door een zeurende kuitblessure heeft Christel deze generale repetitie aan haar voorbij moeten laten gaan. Dit gaf mij zondag de mogelijkheid om me vol goede moed richting Velp te begeven.

Nu ben ik pas een jaar behept met het “hardloopstofje”, dus veel wedstrijdervaring heb ik nog niet. De eerste 4 kilometer gingen dan ook heel aardig. Je herkent het allicht wel: je neemt je voor kalm aan te beginnen. Na een kilometer werp je een blik op je supersonische horloge en merkt dat je eigenlijk veel te hard gaat…maar je denkt gelijk dat je dit  tempo makkelijk vol kunt houden. Enfin, na een kilometer of 4 begon de weg serieus te stijgen. Omdat ik het parcours niet echt kende, probeer je de eerste klimkilometer je tempo nog vast te houden. Als de weg echter maar blijft stijgen, dan ga je je toch zorgen maken. De kilometerbordjes staan steeds verder uit elkaar, zo lijkt het tenminste, en de prachtige omgeving is toch niet zo prachtig meer. Na ongeveer 8 kilometer is de top van de zogenaamde Tafelberg bereikt. Fier wappert er een spandoek met de melding “101,9 m”. Nou, 100 m lager had ik ook goed gevonden, wat een kreng! Je denkt dan dat het ergste leed is geleden, want er mag een klein stukje gedaald worden. Van korte duur helaas, want de Zijpendaalse berg komt er aan: 113,9 m hoog meet deze jongen. Als deze reus met moeite bedwongen is, gaan we schielijk dalen. Zo schielijk dat het niet leuk meer is. Je snapt nu waarom de klimmers in de wielersport zulke oarlijke mannetjes zijn, van amper 60 kg. Als je je 80 kg aan brute sprintspieren de bergen in moet slepen zou je willen dat je zo’n spillebeen was.

Christel had vernomen van Johan dat de laatste 2,5 km van de run weer naar beneden gingen. In mijn afzien vermoedde ik dat ze dit niet goed opgevangen had; we hadden immers het hoogste punt al bereikt? De laatste 5 km afdalen moest lukken toch, hoewel ik het tandvlees inmiddels al aan het aanspreken was. Na 12 kilometer kwam de psychologische klap: de Muur. Ik dacht dat de muur in 1989 gevallen was, wel nu, het stuk op de Posbank hadden ze vergeten. Wat een kuitenbijter. Sterker nog, hij beet overal! Toen ik deze himalaya aan het bedwingen was, kwam ik tot mijn schokkende inzicht. Misschien speelde uitputting, vocht- en zouttekort, oververhitting enigszins een rol, maar ik moest tot verbijstering bekennen dat ik tijdens mijn voetbalcarrière nog nooit, maar dan ook nooit zo afgezien had! Nu heb ik tot mijn 35e gevoetbald, maar in al die jaren heb ik nooit vlekken voor de ogen of hallucinaties gehad tijdens het bedrijven van mijn sport. Ik heb op allerlei niveaus  gevoetbald. Ik ben begonnen in AZSV 13 (maar ik had makkelijker lager kunnen voetballen placht ik er dan altijd grapjassend aan toe te voegen). Toen ik met mijn Christel ging samenwonen in Haarlem, heb ik nog een paar jaar in het eerste van DSC ’74 gevoetbald: pittige strandtrainingen, coopertesten, bikkelen tegen Koninklijke HFC, EDO, Hollandia (waar onder andere Frank Rijkaard vandaan komt, jaja!)…maar nooit zo stuk gezeten als afgelopen zondag. Toen ik mijn eerste baan in Wageningen kreeg, heb ik nog in het derde van SKV gebald, maar nogmaals: afzien zoals op De Muur was er echt niet bij. Zondagmiddag kwam ik dan ook tot keiharde conclusie: voetballers zijn watjes, stuk voor stuk!

Toen de Muur bedwongen was, begon de afdaling. Twee en een halve kilometer is lang als je er helemaal doorheen zit. Je gaat je afvragen waarom. Waarom doe ik dit? Wat is hier leuk aan? Hoe kom ik die laatste kilometer door? Toen ik aan het worstelen was met deze vragen, klonk er achter me een bemoedigend “Come On!”. Tracey was me achterop gekomen. In de slipstream van haar soepele tred kon ik de laatste zware meters bedwingen. Zonder haar had ik me geen raad geweten. Uitgeput kwamen we samen over de finish. Bulten en bollenhette bedwongen! Dat was eens, maar nooit weer!

Op weg naar huis heb ik me getrakteerd op een McFlurry, die had ik wel verdiend. Thuis had Christel een witbiertje koud liggen. Heerlijk. En als je dan ’s avonds de beelden van de loop bekijkt en dan wel oog hebt voor de mooie omgeving, dan heb je al weer zin in volgend jaar! Hopelijk komt het verstand met de jaren en vergaloppeer ik me niet in de eerste kilometers. En hopelijk doet Tracey dan ook weer mee…

Of zal ik toch weer op voetballen gaan?

Sportieve groet, 

Rinke ter Haar

Foto's van de 20e Posbankloop in Velp

Prachtige tijd Björn Demkes op de 15 kilometer

Klik op de links voor de foto's van Rhedens Nieuws (Klik op de bovenste foto van iedere link voor meer foto's)

Start 6 km

Vijverpark 6 km

De muur van Aalbers 6 km

Finish 6 km


Prijsuitreiking 6 km

Start 15 km

De muur van Aalbers en finish 15 km

Finish 15 km

Prijsuitreiking 15 km


foto's zaterdag

foto's zondag
Marco Rutgers

Luuk Nusselder wint de 'Muur van Aalbers'

Uit handen van Femke Coenders van Juweliershuis Aalbers ontvangt Luuk Nusselder een Sector-horloge. In het midden Posbankloop-organisator Cees Ursem
VELP/HUMMELO - Het klassement van ‘De Muur van Aalbers’ bij de Posbankloop is gewonnen door Luuk Nusselder uit Hummelo. De pas 15-jarige deelnemer aan de 6 kilometerloop had niet meer dan 1.46 minuten nodig om boven te komen. ‘De Muur’ is de 500 meter lange beklimming van de Emmapiramide, die zowel onderdeel is van de loop over 6 kilometer als van de loop over 15 kilometer.

‘De Muur’ wordt gesponsord door Juweliershuis Aalbers in Velp en daar nam Luuk Nusselder afgelopen vrijdag uit handen van Femke Coenders van Aalbers zijn prijs in ontvangst. Een prachtig, sportief Sector-horloge met een winkelwaarde van ruim 250 euro. “Heel wat mooier dan het horloge dat ik nu om heb”, reageerde Luuk. Een tijd van 1.46 minuten betekent dat Luuk Nusselder op 28 september met bijna 17 kilometer per uur de verraderlijke Emmapiramide op rende. Een snelheid waar de meeste mensen bult af nog aardig hun best voor moeten doen. Overigens eindigde Luuk bij de 6 kilometerloop op de zeventiende plaats.

Luuk: “Mijn trainer had gezegd dat ik moest gaan voor het winnen van ‘De Muur’ en niet voor het winnen van de wedstrijd. Ik had de Posbankloop nooit eerder gelopen en kende het parcours dus niet, maar toen ik het spandoek van ‘De Muur’ zag heb ik een tandje bijgezet. Natuurlijk was het ontzettend zwaar, zeker die laatste haarspeldbochten, maar ik liep gewoon lekker. Nu ik weet hoe het parcours loopt, denk ik eigenlijk dat het nog wel iets sneller kan.”

Luuk Nusselder is een bescheiden jongen uit Hummelo die lol heeft in hardlopen en er onmiskenbaar talent voor heeft. Hij is lid van Argo Atletiek in Doetinchem, traint gemiddeld vijf keer in de week en heeft inmiddels alle clubrecords van Argo op de afstanden van 400 meter tot 5 kilometer in zijn bezit. Bij wedstrijden zit hij vaak van voren, zelfs al bij de Nederlandse kampioenschappen in zijn leeftijdscategorie. In Wehl won hij onlangs een 5 kilometerwedstrijd in 16.58 minuten.

Van een vreemde heeft Luuk Nusselder zijn sportieve aanleg niet. Vader trapt op de mountainbike makkelijk de kilometers weg en moeder kan ook aardig hardlopen. In de afgelopen jaren deed ze regelmatig mee aan de 15 kilometerloop van de Posbankloop. Luuk: “Ik ben geen sprinter, maar vanaf de 400 meter tot de 6 kilometer loop ik alle afstanden. Zowel op de baan als op de weg en ook crossen. Dat vind ik misschien nog wel het leukste. Lekker door het bos raggen.”

Of we hem ooit op grote wedstrijden, misschien wel de Olympische Spelen, terug gaan zien, is ook voor de Hummelose scholier de grote vraag. “Ik ben pas vijftien. Hoever ik kan komen weet niemand. Ik doe gewoon mijn best, zorg dat ik plezier heb in het hardlopen en hoop dat ik niet geblesseerd raak. Dan zien we het verder wel. In ieder geval is het leuk zo’n mooi horloge te winnen. Met bekers heb ik de kast vol staan, maar daar kan je verder niets mee.”

De winnaars van ‘De Muur van Aalbers’ tijdens de Posbankloop 2014 op een rij: Irene Lieshout (dames 6 km 2.02 min); Luuk Nusselder (mannen 6 km 1.46 min); Lia Wijnbergen (dames 15 km 2.35 min); Bram Ottenhof (mannen 15 km 1.53 min) (bron)

Chronologie wereldrecord mannen marathon

Dennis Kimetto
De Keniaan Dennis Kimetto verbeterde in de 41e marathon van Berlijn een het wereldrecord op de marathon. Hij kwam na 42 km en 195 meter over de finish in 2:02:57. De 30-jarige Kimetto deed daarmee 26 seconden beter dan de vorige besttijd. Die stond sinds vorig jaar met 2u03:23 op naam van zijn landgenoot Wilson Kipsang. Ook hij liep zijn record in Berlijn, waar op het snelle en vlakke parcours al zes wereldrecords sneuvelden.

Op onderstaande lijst zie je zijn voorgangers.

2u55:18. John Hayes (VSt) 1908 Londen (GBr)
2u52:45. Robert Fowler (VSt) 1909 Yonkers (VSt)
2u46:52. James Clarke (VSt) 1909 New York (VSt)
2u46:04. Albert Raines (VSt) 1909 New York (VSt)
2u42:31. Fred Barett (GBr) 1909 Londen (VSt)
2u38:16. Harry Green (GBr) 1913 Londen (VSt)
2u36:06. Alexis Ahlgren (Zwe) 1913 Londen (VSt)
2u32:35. Johannes Kolehmainen (Fin) 1920 Anvtwerpen (Bel)
2u29:01. Albert Micheslsen (VSt) 1925 Port Chester (VSt)
2u27:49. Fusashige Suzuki (Jap) 1935 Tokio (Jap)
2u26:44. Yasuo Ikeneka (Jap) 1935 Tokio (Jap)
2u26:42. Kitei Son (Jap) 1935 Tokio (Jap)
2u25:39. Yun bok Suh (ZKo) 1947 Boston (VSt)
2u20:42. James Peters (GBr) 1952 Chiswick (GBr)
2u18:40. James Peters (GBr) 1953 Chiswick (GBr)
2u18:34. James Peters (GBr) 1953 Turku (Fin)
2u17:39. James Peters (GBr) 1954 Chiswick (GBr)
2u15:17. Sergei Popov (URS) 1958 Stockholm (Zwe)
2u15:16. Abebe Bikila (Eth), 1960 Rome (Ita)
2u15:15. Toru Terasawa (Jap), 1963 Beppu (Jap)
2u14:28. Leonard Edelen (VSt), 1963 Chiswick (GBr)
2u13:55. Basil Heatley (GBr), 1964 Chiswick (GBr)
2u12:11. Abebe Bikila (Eth), 1964 Tokio (Jap)
2u12:00. Morio Shigematsu (Jap), 1965 Chiswick (GBr)
2u09:36. Derek Clayton (Aus), 1967 Fukuoka (Jap)
2u08:33. Derek Clayton (Aus), 1969 Antwerpen (Bel)
2u08:13. Alberto Salazar (VSt), 1981 New York (VSt)
2u08:05. Steve Jones (GBr), 1984 Chicago (VSt)
2u07:12. Carlos Lopes (Por), 20/04/85 Rotterdam (Ned)
2u06:50. Belayneh Dinsamo (Eth), 17/04/88 Rotterdam (Ned)
2u06:05. Ronaldo Da Costa (Bra), 20/09/98, Berlijn (Dui)
2u05:42. Khalid Khannouchi (Mar), 24/10/99, Chicago (VSt)
2u05:38. Khalid Khannouchi (VSt), 14/04/02, Londen (GBr)
2u04:55. Paul Tergat (Ken), 28/09/03, Berlijn (Dui)
2u04:26. Haile Gebreselassie (Eth), 30/09/07, Berlijn (Dui)
2u03:59. Haile Gebreselassie (Eth), 28/09/08, Berlijn (Dui)
2u03:38. Patrick Makau (Ken), 25/09/11, Berlijn (Dui)
2u03:23. Wilson Kipsang (Ken), 29/09/13 Berlijn (Dui)
2u02:57. Dennis Kimetto (Ken), 28/09/14 Berlijn (Dui)

Uitslagen van de 1e Hooiland Run in Lichtenvoorde

De start van de 5 kilometer

Klik op de link voor de uitslagen

Zo'n 2000 mensen lopen 20e editie Posbankloop in Velp

Het hele weekend sport in Velp
VELP - Tijdens de jaarlijkse Posbankloop verschenen zondag zo'n 2000 deelnemers aan de start. De 6,2 kilometer werd bij de heren gewonnen door Joeri Wolf uit Arnhem en bij de vrouwen door Irene Lieshout uit Zeeland. Zij liepen de wedstrijd in respectievelijk 19.04 en 21.40 minuten. Isabel Wasseveld-Sticker was de beste Gelderse vrouw. De Zutphense werd 2e, met een tijd van 23.25. 
Zac Freudenburg uit Diemen won bij de heren op de 15 kilometer. Hij liep een tijd van 48.47 minuten. De beste Gelderse man was Frank Futselaar uit Westervoort. Hij werd 2e en liep de 15 kilometer in 49.50 minuten. Bij de vrouwen won de Nijmeegse Esmé Möricke, met een tijd van 57.40. 
Zaterdag werd een extra Posbankloop gelopen vanwege de 20e editie van de loop. Het ging om een zogenaamde Cross-Duathlon, waarbij de deelnemers eerst 6 kilometer moesten hardlopen, waarna 18 kilometer mountainbiken en 3 kilometer hardlopen op het programma stonden. Daaraan deden zo'n 200 mensen mee. De organisatie van de Posbankloop was tevreden over de extra wedstrijd en liet weten dat het mogelijk een vervolg krijgt. 
Uitslagen AVA'70 leden:
6 kilometer: Sonja de Kinkelder 41:55
15 kilometer: Björn Demkes 56;24, Wim Brinkman 1:03:40, Denise van der Donk 1:07:51, Katja Demkes 1:08:11, Dirk-Jan Robbe 1:13:25, Nathalie Demkes 1:15:59, Rinke ter Haar 1:18:23, Tracey Jewell 1:18:56, Susanne Jansen 1:20:04, Susan Waalders 1:25:41, Erik Prinsen 1:26:20, Sandra Wassink 1:27:31, Lianne ter Haar 1:28:41, Heidi Scholten 1:28:59, Tamara Brockotter 1:30:49, Tanja van Lochem 1:31:26, Anna Torensen 1:31:31, Jeannet Schutte 1:31:36
Trail 15 kilometer: Renata van Lochem 1:54:17, Nardie Reimes 1:57:13
Cross Duathlon 6 km hardlopen, 18 km MTB, 3 km hardlopen: Dirk Vreeman 2:11:35

uitslagen

site organisatie

Dennis Kimetto wint 41e marathon van Berlijn in wereldrecord

Wereldrecord Dennis Kimetto 2 uur, 2 minuten en 57 seconden
De Keniaan Dennis Kimetto heeft zondag bij de marathon van Berlijn een magische grens doorbroken. De 30-jarige atleet kwam over de finish in een tijd van 2 uur, 2 minuten en 57 seconden. Hij is daarmee de eerste die de 42 kilometer en 195 meter onder de 2 uur en 3 minuten heeft gelopen. De oude toptijd stond op naam van zijn landgenoot Wilson Kipsang, die vorig jaar in Berlijn tot een tijd van 2.03.23 kwam. 

Kimetto maakte deel uit van een zeven man sterke kopgroep. Op 4 kilometer van de meet schudde hij zijn landgenoot Emmanuel Mutai als laatste af, waarna hij in gestaag tempo op de nieuwe toptijd  afging. Achter de ongenaakbare Kimetto kwam Mutai als tweede over de finish. Ook hij was met 2.03.13 sneller dan de oude toptijd van Kipsang. De Ethiopiër Abera Kuma (2.05.56) eindigde op het razendsnelle parcours als derde. 'Ik had onderweg de tussentijden gezien, dus ik vermoedde dat er een wereldrecord in zat', zei Kimetto. 

Bij de vrouwen ging de zege naar de Ethopische Tirfi Tsegaye. Zij was met 2.20.18 net wat sneller dan haar landgenote Feyse Tadese (2.20.27). De derde stek was voor de Amerikaanse Shalane Flanagan, die de meet passeerde na 2.21.14.

Ook twee AVA'70 leden deden mee in Berlijn. Monique Klein Goldewijk (4:38:44) had het erg zwaar maar heeft het gehaald en Martijn Groot Wassink liep prachtig onder de magische grens van 3 uur (2:57:20), waarbij opvalt dat hij erg constant heeft gelopen. Beide lopers van harte gefeliciteerd met het behaalde resultaat.
Splittime of daytimediffmin/kmkm/h
5 km09:06:1200:20:5520:5504:1114.35
10 km09:27:1200:41:5621:0104:1314.28
15 km09:48:0901:02:5220:5604:1214.32
20 km10:09:0701:23:5020:5804:1214.31
Halb10:13:4001:28:2304:3304:0914.49
25 km10:30:0101:44:4416:2104:1214.32
30 km10:50:4302:05:2620:4204:0914.49
35 km11:11:3102:26:1420:4804:1014.42
40 km11:33:2602:48:0921:5504:2313.70
Finish11:42:3702:57:2009:1104:1214.34

vrijdag 26 september 2014

Video van de 7e Zorgmarathon op Papendal



De organisatie kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de zevende editie van de Zorgmarathon met Estinea als winnaar in de diverse klassementen (gemengd en meeste sponsorgeld opgehaald). De organisatie heeft een leuk filmpje gemaakt van deze zeer succesvolle dag op vrijdag 26 september 2014.

Succesvolle dag Estinea op Sportcentrum Papendal

Twee bekers voor Estinea
Dubbel feest voor Abraham Roos

Toen Frank Roos op 26 september 1964 het levenslicht zag, had hij nooit kunnen bedenken dat hij ooit Nederlandse kampioen zou worden. Nu, 50 jaar later, is dit wonder toch geschied. De goedlachse krullenbol ging samen met zijn collega’s van Estinea naar Papendal voor de Zorgmarathon, het ‘officieuze NK voor zorginstellingen’. Het dreamteam van Estinea was ongenaakbaar en liet de concurrentie volledig kansloos. Al direct bij vertrek vanuit Aalten blijkt er aan alles is gedacht. Gloednieuwe shirtjes, prachtige trainingsjacks met lange mouwen, broodjes, koffie, sportdrank en een groot aantal  bananen. De jarige Job kwam op eigen gelegenheid naar Papendal en werd op geweldige wijze verrast door zijn collega’s. Fraaie tompoezen met het hoofd van Frank en een T-shirt met een pakkende tekst werden hem overhandigd. Typisch om te zien hoe graag zijn collega’s de tanden in zijn hoofd wilden zetten.

Frank was omringd door een team waar jaloersmakend naar werd gekeken. Medewerkers Holmer Bruggink, Roy Ebbers, Wim Brinkman, Geert Wevers en natuurlijk Frank Roos en de vrijwilligers Wim Jentink en André Bruil, met "stagiaire" Erwin Wamelink stonden voor een haast onmogelijke taak; de Nederlandse titel binnenslepen. Het achttal moest in estafettevorm een marathon afleggen (10 etappes van 4,2 kilometer). Geert Wevers beet het spits af, en niet onverdienstelijk. Met een sublieme 16.05 minuten lag het team direct goed in de race. Frank Roos hield dit tempo vast en klom een paar plaatsen. Helaas is aan zijn manier van lopen wel te zien dat hij de 50 is gepasseerd. André Bruil is in bloedvorm en nam met zijn soepele tred nog wat meer voorsprong op de directe concurrenten. Wim en Wim liepen beide twee keer. De twee kemphanen van het team, waren niet te stoppen. Zonder al te veel moeite zorgden zij ervoor dat het podium een zekerheid was. 

Roy Ebbers liep de wedstrijd van zijn leven. De ‘grote kleine man’ nam met zijn race alvast een voorschot op de overwinning. Zevende loper was Holmer Bruggink. Holmer zit normaal gesproken op kantoor, dus hij had logischerwijs lichamelijk veel energie over. Moeiteloos bleef hij zijn concurrenten voor. Inmiddels was het ‘dreamteam’ al opgerukt naar de eerste plaats en het was zaak voor stagiaire Erwin Wamelink om deze voorsprong iets uit te bereiden. Natuurlijk deed deze fenomenale atleet dit. Met zijn kenmerkende elegante loopstijl vloog hij over het parcours. Eerder genoemde Wim en Wim mochten het karwei afmaken. Met een voorsprong van ruim vier minuten op de nummer twee passeerde Wim Jentink, die eerder deze week al de ‘Lighthouse Run’ won, met de Estinea-vlag op de schouwers en onder luid applaus van zijn collega’s, de finish.

Estinea mocht later nogmaals het podium op. De zorginstelling had het meeste geld opgehaald voor het goede doel (Fonds verstandelijk gehandicapten) en ontving hiervoor een prachtige, door mensen met een verstandelijke beperking gemaakte, wisselbeker. Wat een feest, Estinea heeft zich als zorgorganisatie weer van haar beste kant laten zien!

Tijden 4,2 kilometer:

Team1: Erwin Wamelink 15:35 min, Geert Wevers 16:05 min, Wim Brinkman 16:07 min, Wim Jentink 16:14 min, Frank Roos 16:14 min, Wim Brinkman(2) 16:17 min, Holmer Bruggink 16:40 min, Wim Jentink(2) 16:41 min, Roy Ebbers 17:13 min, Andre Bruil 17:54 min. (Totaaltijd Marathon: 2:45:00 uur - 1e plaats)

Team 2: Rob Elijzen 20:09 min, Boudewijn Inja 20:28 min, Rob Elijzen(2) 20:50 min, Wilco Wisselink 21:08 min, Anke Hinkamp 21:35 min, Lianne ter Haar 22:49 min, Sjoerd Rooks 23:41 min, Veronique Schulingkamp 24:34 min, Wilke Wiggers 25:55 min, Susan Wisselink 27:15 min. (Totaaltijd Marathon: 3:48:24 uur - 65e plaats)

Sportieve groet, Erwin Wamelink


Heerlijk gebak

Papendal 7e SDB Zorgmarathon - 4,2 km - 16.05 min - 23e plaats

van links naar rechts Erwin Wamelink, Wim Brinkman, Holmer Bruggink, Geert Wevers, Wim Jentink en Roy Ebbers, Andre Bruil en Frank Roos ontbreken op de foto.
Estinea pakt Nationale titel bij SDB Zorgmarathon

Vrijdag 26 september jl. vond bij Nationaal Sportcentrum Papendal de 7e editie plaats van de SDB-Zorgmarathon. Ruim 200 teams van zorginstellingen uit het hele land namen deel aan dit sportieve evenement. Elk team bestaat uit 10 lopers die elk een etappe afleggen van 4,2 kilometer, zodat er aan het einde van de wedstrijd in totaal een marathon (42.195 meter) is afgelegd. Het parcours is licht glooiend en dat maakt het voor menigeen een pittige onderneming.

Estinea verscheen met 2 teams aan de start in Papendal en dat heeft men geweten…..

Team 2 bestond uit een mix van Heren en Dames, die allen van plan waren om een goede prestatie neer te zetten. Om kwart over 12 klonk het startschot en gelijk vanaf het begin liep Estinea 2 keurig in de middenmoot van het grote peloton deelnemers. Persoonlijke records sneuvelden en de Aaltense brigade finishte op een knappe 65e positie en kon daarmee zeer tevreden zijn.

Het team Estinea 1 bestond louter uit mannelijke atleten en gezien de ervaringen uit vorige edities, moest een positie in de top 10 misschien wel tot de mogelijkheden behoren. Vanaf het begin liep de ijzersterke formatie bij de voorsten mee en nadat er 7 atleten in actie waren geweest, was de koppositie verovert. De laatste 3 lopers bouwden de voorsprong op soevereine wijze uit tot meer dan 5 minuten en zo pakte Estinea op overtuigende wijze de nationale titel. Vol trots liet de winnende ploeg zich huldigen en nam de beker en het applaus in ontvangst.

Met deze huldiging was het echter nog niet gedaan met de feestvreugde. Het bleek dat Estinea ook nog eens het meeste geld had ingezameld voor het goede doel, Fonds Verstandelijk Gehandicapten. Dat betekende dat er nog een trofee in ontvangst mocht worden genomen. Initiator van de sponsoractie, Gerrit van Veen, was natuurlijk erg blij met deze opsteker en de prijs.

Uiteraard waren de teamcaptains zeer content met het prachtige resultaat van Estinea 1, maar ook de prestatie van het 2e team biedt veel perspectief voor de toekomst. Uiteraard is Estinea ook in 2015 weer van de partij bij de SDB-Zorgmarathon om de titel te verdedigen. Het zal zeker geen gemakkelijke opgave worden, maar het is wel een mooie uitdaging!

Eindtijden: (afstand 4,2 kilometer per deelnemer)

Estinea 1:
Erwin Wamelink: 15,35 minuten
Geert Wevers: 16,05 min.
Wim Brinkman: 16.07 min.
Wim Jentink: 16,14 min.
Frank Roos: 16,14 min.
Wim Brinkman: 16,17 min. ( 2e run)
Holmer Bruggink: 16,40 min.
Wim Jentink: 16,41 min. ( 2e run)
Roy Ebbers: 17,13 min.
Andre Bruil: 17,54 min.

Totaaltijd van de marathon: 2 uur, 45 minuten en 00 seconden

Estinea 2:
Rob Elijzen: 20,09 min.
Boudewijn Inja: 20,28 min.
Rob Elijzen: 20,50 min. (2e run)
Wilco Wisselink: 21,08 min.
Anke Hinkamp: 21,35 min.
Lianne ter Haar: 22,49 min.
Sjoerd Rooks: 23,41 min.
Veronique Schulingkamp: 24,34 min.
Wilke Wiggers: 25,55 min.
Susan Wisselink: 27,15 min.

Totaaltijd van de marathon: 3 uur, 48 minuten en 24 seconden


Frank Roos 50 jaar



Vandaag ziet Frank Roos Abraham! Frank, van harte gefeliciteerd met je verjaardag en we wensen je een fijne dag en nog veel goede jaren toe.

Aankondiging van de 20e Posbankloop in Velp

Posbankloop 2007 met Theo Stronks en Gerrit Dijkslag
Zondag 28 september wordt in Velp de 20e editie van de Posbankloop gehouden. De start van de ROC A12 wedstrijdloop (6,2 km) en de Tenson Posbankloop (15 km) is op de President Kennedylaan en de finish van alle hardloopwedstrijden is op de Rozendaalselaan in Velp. De start en finish van de Coop Kidsrun 500 meter en 1000 meter is op de Rozendaalselaan in Velp.
Starttijden

ROC A12 6km wedstrijdloop: 13.00 uur op de President Kennedylaan Velp. Kosten deelname € 10,00 p.p.

ATAG Posbankloop 15km wedstrijdloop: 14.00 uur op de President Kennedylaan in Velp. Kosten deelname € 15,00 p.p.

De Muur van Aalbers

Wat de Mont Ventoux is voor de Tour de France, is de Emmapiramide voor de Posbankloop. Iets minder hoog (85 meter tegen 1.912 meter) en de klim is ook iets minder lang (650 meter in plaats van 21 km), maar lopers die de Emmapiramide een keer hebben beklommen, weten dat ze deze heuvel niet moeten onderschatten. Op de dag van de Posbankloop heeft de Emmapiramide een andere naam: ‘De Muur van Aalbers’. De Muur van Aalbers is een tussensprint bergopwaarts over ruim 500 meer. Inmiddels heeft De Muur van Aalbers voor veel lopers een bijna mythische klank. We weten dat veel lopers zijn die specifiek trainen om op De Muur een goede tijd neer te zetten. (en een prijs in de wacht te slepen)
‘De Muur’ uiteraard omdat het een lastige klim is met een flink stijgingspercentage (gemiddeld ongeveer 7%), en ‘van Aalbers’ omdat Juweliershuis Aalbers uit Velp/Zwolle de sponsor is van dit klassement. Juweliershuis Aalbers stelt horloges beschikbaar voor alle mannelijke en vrouwelijke winnaars (in alle leeftijdscategorieën en op beide afstanden) van de beklimming van de Emmapiramide. De overall snelste ontvangt een super Sector-horloge.
Het record op de Muur is van Joost Hummelink uit Nijmegen, gelopen in 2008 met een tijd van 88 seconden. Bij de vrouwen is de snelste tijd van Manon Mensink. Zij ‘vloog’ in 2008 in 127 seconden naar boven. Overigens komen geïnviteerde atleten niet in aanmerking voor prijzen op De Muur.

De atleten van de 15 kilometer vertrekken om 12.15 uur bij AVA'70.