donderdag 29 september 2016

Wedstrijdagenda oktober 2016

Heeft iemand een aanvulling of aanpassing op onderstaande kalender dan hoor ik het graag
zat. 1 oktober Lunteren-Rondje om de Koepel - www.rondjeomdekoepel.nl

zat. 1 oktober Lageveld-Veldloop - www.lageveldlopen.nl

zat. 1 oktober Wesel(D)-Citylauf - www.hanse-citylauf-wesel.de

zat. 1 oktober Elst-Lingezegenloop – www.lingezegenloop.nl

zon. 2 oktober Oberhausen(D)-Centro Lauf – www.centrolauf.de

zon. 2 oktober Arnhem-Parkloop – www.parklopen.nl

zon. 2 oktober Velp-Posbankloop Trail - www.posbankloop.nl

zon. 2 oktober Groenlo-Kanonsloop - www.lopersvereniginggroenlo.nl

zon. 2 oktober Babberich-Herfstloop Liemers – www.herfstloop.com

zon. 2 oktober Nijmegen-Staddijkloop –
 www.mieproadrunners.nl

zon. 2 oktober Oldenzaal-Huttenkloasloop - www.huttenkloasloop.nl

woe. 5 oktober Apeldoorn-Baanloop - www.avveluwe.nl

vr. 7 oktober Apeldoorn-Asselse 2 Mijl – www.av34.nl

vr. 7 oktober Arnhem -Coopertest – www.runiversity.nl

zat. 8 oktober Nijverdal-Ravijnloop - www.ravijnloop.nl

zat. 8 oktober Vroomshoop-Bosloop - www.loopgroep-dezandstuve.nl

zat. 8 oktober Nijkerk-Arkervaartloop - www.avnijkerk.nl

zat. 8 oktober Coesfeld(D)-Citylauf - www.coesfelder-citylauf.de

zat. 8 oktober Berg en Dal-Ultraloop - www.funrunner-heerlen.nl

zat. 8 oktober Aalten-Clubkampioenschappen – www.ava70.nl (voor leden AVA'70)

zon. 9 oktober Wehl-Herfstloop - www.pactuwehl.nl

zon. 9 oktober Enschede-Military Cross - www.bscunisson.nl

zon. 9 oktober Enschede-Herfstloop - www.herfstloop-twente.nl

zon. 9 oktober Hoenderloo-Hoge Veluwe Loop- www.hogeveluweloop.nl

zon. 9 oktober Gorssel-Kleine Haarloop - www.sport-88.com

don. 13 oktober Zwolle-Baanloop - www.avpec1910.nl

zat. 15 oktober Loenen-Loenermarkloop - www.av34.nl

zat. 15 oktober Rossum-Marathon - 
www.landgoedtwentemarathon.nl

zat. 15 okt. Dorsten(D)-Marathonstaffel - www.leichtathletik.svlembeck.de

zat. 15 oktober Hardenberg-Oldemeijercross - 
www.spurt88.nl

zat. 15 oktober Stadhagen-Stadshagenrun - www.stadshagenrun.nl

zat. 15 oktober Lengerich(D)-Teutoburger Waldlauf - www.teutolauf.de

zat. 15 oktober Harderwijk-Cross - www.athlos.nl

zat. 15 oktober Putten-Rusthoeveloop - www.sv-putten.nl

zat. 15 oktober Harderwijk-Run-Bike-Run - www.athlos.nl

zat. 15 oktober Bussloop-Glow Run – www.rondjebussloo.nl

zon. 16 oktober Wehl-Herfstloop - www.pactuwehl.nl

zon. 16 oktober Molenhoek-Molenhoeks Makkie - www.molenhoeksmakkie.nl

zat. 22 oktober Staphorst-Zwarte Dennen Cross - www.ag85.nl

zat. 22 oktober Bredevoort Run-Bike-Run – www.ava70.nl (voor leden AVA'70)

zat. 22 oktober Dieren-Trailrun – www.vikingoutdoor.nl

vr. 28 oktober Apeldoorn-Glow Run – www.glowrunapeldoorn.nl

zat. 29 oktober Dodewaard-Najaarsloop - www.dijkrunners.nl

zat. 29 oktober Heerde-Dalli Run - www.dallirun.nl

zat. 29 oktober Holten-Holterbergloop - 
www.diepehelholterbergloop.nl

zat. 29 oktober Veenendaal-BVC Cross – www.bvccircuit.nl

zon. 30 oktober Nunspeet-Herfst Trail XL – www.trailrunning-veluwe.nl

zon. 30 oktober Zwolle-Wim Petersloop - www.avpec1910.nl

zon. 30 oktober Doetinchem-Halve Marathon - www.argoatletiek.nl

zon. 30 september Berg en Dal-Devil's Trail - www.devilstrail.nl

zon. 30 oktober Vorden-BlubberRun - www.blubberrun.nl

zon. 30 oktober-Harderwijk-Bosloop - www.athlos.nl

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 147

Ooit sta ik weer, juichend en met veel babbels, op een erepodium, wachtend op de kussen van de rondemiss… 
Zilver met een gouden rand!

Twee keer goud, eenmaal zilver en één keer brons. Het Estinea Running Team is er opnieuw in geslaagd om zich bij de eerste drie te lopen tijdens de zorgmarathon op Papendal. Vooraf was er gehoopt op een derde zege maar dat was direct vanaf de start een kansloze exercitie. Deze tweede plaats voelt als zilver met een dikke gouden rand. 
Vorige week kondigde ik, misschien tegen beter weten in, de derde overwinning op rij aan. Dit was natuurlijk blufpoker van het hoogste niveau. Even de boel op scherp zetten, de concurrentie de adem benemen. Dat er ploegen sneller konden zijn, had ik zelf ook wel ingecalculeerd. Dat neemt niet weg dat het jammer is. Het Estinea Running Team was er klaar voor en presteerde op de toppen van haar kunnen, maar helaas, de concurrent was ons gewoonweg te slim af. 

Startloper Geert Wevers vertrok vanaf de eerste startrij en draaide de gaskraan direct open. Na twee zware ronden gaf hij het ‘stokje’ door aan Frank Roos. Deze 53 jarige diesel is in de vorm van zijn leven en raapte de ene na de andere tegenstander op. Aan Wim Brinkman, Roy Ebbers en Wim Jentink de taak om de goede positie te consolideren. Ebbers is ontevreden over zijn eigen prestatie – beetje terecht ook wel – maar het team ligt, ondanks dat, redelijk van voren in het veld. Als zesde ben ik zelf aan de beurt. Na wat magere maanden, wat hardlopen betreft, kan ik niet zeggen dat ik barst van het zelfvertrouwen. Tot overmaat van ramp ga ik ook nog als een bezetene van start. De energievoorraad is halfweg al drastisch geslonken en het is kruipen richting de finish. Waar ik de afgelopen twee jaar het team nog op sleeptouw nam, eindig ik nu ergens anoniem in de middenmoot. 

Holmer Bruggink en André Bruil doen precies datgene waarvoor ze zijn aangesteld. Solide races waardoor het team nog alle mogelijkheden heeft. Good old Gerrit Ormel, zestigplusser, heeft een karrenvracht aan ervaring. Onverstoorbaar en schijnbaar onvermoeibaar dendert hij over het zware parcours. Wim Brinkman mag het karwei afmaken. Na 2.54 uur is de marathon voltooid. Ruim acht minuten eerder kwam het eerste team over de finish. Met deze tweede plaats, laat het Estinea Running Teams tweehonderd ploegen achter zich, een prestatie van formaat. In 2017 gaan de Achterhoekers wederom met frisse moed richting Papendal en komt wellicht die derde overwinning er alsnog, wie zal het zeggen!

Wat mezelf betreft, in het vervolg laat ik de voorbeschouwingen op deze site maar even voor wat ze zijn. Het brengt me weinig succes en ik moet dag-in-dag-uit verantwoording afleggen aan personen die zelf nog nooit iets hebben gepresteerd, dat is een zinloze bezigheid. Mijn vorm  is dit hele seizoen al kwijt en het voelt als zoeken naar een speld in een hooiberg, maar het komt goed. Ooit sta ik weer, juichend en met veel babbels, op een erepodium, wachtend op de kussen van de rondemiss…

zondag 25 september 2016

Video van de 5e Baanwedstrijd (5.000 meter) van 2016



De beelden zijn gemaakt door Joppe Roos (JR Productions)

Sfeerverslag zonovergoten 22e Posbankloop: ‘Een van de mooiste parcoursen van Nederland’



De Posbankloop is zwaar, zo stellen de deelnemers unaniem. Maar tegelijkertijd ook een van de mooiste parcoursen van Nederland. De vele beklimmingen en afdalingen bieden een prachtig uitzicht over de prachtige natuur van de Veluwe. De zon maakte het feest zondag compleet.

Verslag van de Wupperberger Trail Marathon in Solingen(D)

Andre Bleumink(links) en Henrie Drenthel
Warme Wupperberge Trail Marathon

Op zondagmorgen is het slechts een kleine uur en drie kwartier rijden vanuit de Achterhoek naar Solingen, aan de rand van het Bergische Land. Daar zouden Henrie en ik een paar uurtjes ‘über de Wupper gehen’. Hoewel dat spreekwoord in Duitsland niets goeds betekent, zagen we er reikhalzend naar uit. De Wupperberge Trail Marathon is immers een goed verborgen pareltje op de trailkalender. Privater Einladungslauf staat er op de site. Die zie je wel meer in Duitsland, je zou het kunnen zien als een soort ‘social trail’. Je meldt je aan en betaalt een paar euro inschrijfgeld om de kosten te dekken. Geen t-shirt, geen medaille, geen tijdwaarneming, geen verkeersregelaars, helemaal niets bijzonders. Wat krijg je dan wel voor dat geld? Toen we aankwamen zondagmorgen bleek zelfs de kantine van de atletiekvereniging, waar start en finish was, dicht te zitten. Niemand van de lopers die zich daar iets van aantrok, alleen jammer dat er geen koffie was. Lekker in het ochtendzonnetje werd er volop gekletst door ongeveer tweehonderd lopers. Bijna iedereen leek elkaar te kennen en de shirtjes van de meest extreme ultra-, trail- en bergloop wedstrijd waren normaal. Getaande oude knarren, frisse hardloopmeisjes met rokjes, van alles liep er rond. En niemand leek zich druk te maken over de marathon die voor ons lag. 1500 hoogtemeters is niet niks, maar gezien de gespierde benen van iedereen waren wij de enige ‘Flachländer’.

Oli, de organisator, kwam ongeveer iedereen persoonlijk hartelijk begroeten. Alsof hij niet bijna in zijn eentje net klaar was met het uitzetten van het parcours. Zijn teams voor de bevoorradingsposten waren druk bezig met inladen en na een korte speech gingen we met zijn allen wandelend naar de start. Op een landweggetje net buiten de bebouwde kom werd er vervolgens afgeteld en weg waren we. We hadden een goed plan deze keer. Rustig beginnen en dat proberen vol te houden tot het eind. Het zou wel ruim 26 graden kunnen worden, dus rustig blijven was extra belangrijk. Vorig jaar hadden we ons laten verleiden om veel te hard te starten doordat de eerste kilometers heuvel af liepen. Dat hadden we toen flink moeten bekopen. Dit jaar hielp de organisatie ons met het drukken van het tempo, ze hadden namelijk een flinke klim bij in het parcours gevoegd kort na de start. Eentje van de categorie handen op de knieën en werken om boven te komen. Bovenaan stond een breed lachende Oli ons de goede kant op te wijzen en mochten we steil naar beneden. De toon was meteen gezet en zo volgde heuvel na heuvel. Gelukkig was niet iedere klim zo steil en waren vele afdalingen een kwestie van lekker laten rollen. Maar regelmatig mocht de handen weer op de knieën voor een klim van heb ik jouw daar. De natuur was nog lang niet klaar voor de herfst en we konden genieten van de schaduw van het blad dat nog niet eens iets verkleurd was. Bloemen bloeiden nog volop en ook de brandnetels deden het nog goed. Alleen aan de bruin geworden varens kon je merken dat de zomer op zijn eind liep. Het zweet dat van ons af droop was het daar niet mee eens.

De verzorgingsposten tijdens deze loop waren, naast de prachtige heuvels en bossen, bijna de belangrijkste reden om mee te doen aan deze loop. Op 42 km acht posten leek iets overdreven en dan liep het ook nog op van alleen water bij de eerste post, naar water en Apfelschorle en bananen, tot een waar buffet aan lekkernijen bij de laatste post. Watermeloen en ander fruit, chocolade, nootjes en rozijnen, cola en ten slotte zelfs diverse soorten echte Sekt. En die laatste kwam je zelfs twee keer langs… De enthousiaste medewerkers leken tot taak gekregen hebben om ons zwaarder aan de finish te laten komen en die taak namen ze blijkbaar serieus. Voor we bij die laatste verzorgingspost waren hadden we al heel wat heuvels achter de kiezen en al heel wat zweetdruppels waren op de stoffige trails gevallen. We liepen vlot waar het kon, maar niet te vlot. Waar hardlopen niet kon, en dat was op vele klimmen het geval, gingen we powerhikend in vlot tempo omhoog. Dat ging ons goed af, zeker voor platlanders. We haalden heel wat lopers in die of minder goed waren in het omhoog klauteren langs steile hellingen of helemaal stuk gingen door de warmte en de zwaarte van het parcours.

Eigenlijk ging het ons prima af, zoals gepland eigenlijk. Niet dat het makkelijk was, zeker niet. Maar we dieselden door in een gestaag tempo, ondanks de warmte en de hoogtemeters die maar bleven optellen. Links en rechts maakten we een praatje met medelopers en medewerkers van verzorgingsposten en we bleven eten en vooral drinken. De prachtige uitzichten over dalen met pittoreske vakwerk huisjes die je vaak had na weer een flinke klim waren een extra beloning die het moraal hoog hield. De laatste kilometers waren we er uiteindelijk wel klaar mee, de benen begonnen toch stevig te protesteren na alle heuvels op en af. Maar dat is ook niet gek na ruim 1500 hoogtemeters in die warmte. Bij de finish zaten ongeveer alle lopers nog lekker in het zonnetje te genieten en na te praten over de loop. Oli stond er om iedereen te feliciteren die over de streep kwam, ook ons schudde hij hartelijk de hand nadat we samen met een grote grijns op het gezicht over de streep kwamen. Na een lekkere douche voelden we ons al weer een stukje beter. Uiteindelijk hadden we het helemaal niet slecht gedaan, we zaten zelfs bij de beste helft. Als je na gaat dat er een heleboel ultralopers en inboorlingen uit de buurt bij waren, die dagelijks dat soort heuvels lopen, helemaal niet slecht. Ruim 5 1/2 uur over de marathon klinkt niet erg goed, maar we waren er tevreden over. De afstand was iets langer dan vorig jaar, en een paar flinke heuvels meer. En dan toch ongeveer dezelfde tijd, dan mag je best tevreden zijn.

Andre Bleumink

Verslag van de 22e Posbankloop in Velp

De Dutch mountains: Moed is de bereidheid bang te zijn en het toch te doen!
‘Tijd slijt alle wonden’ is een bekend gezegde. Ik denk dat dit van toepassing was op het moment dat ik mij liet inschrijven voor de Posbankloop zo’n twee maanden geleden. Ondanks dat ik aan mezelf beloofd had NOOIT, maar dan ook echt NOOIT meer deze loop te lopen, schreef ik me toch na 6 jaar weer in. Waarschijnlijk omdat loopmaatje Rinke al als schaap over de dam was én hij het ziet als een trainingsloopje voor de Diepe hel, dacht ik….  ach… laat ik niet zo moeilijk doen.

Dus: “We zien het ‘gewoon’ als een training voor de Diepe hel Holterberg”. Het kan niet vaak genoeg door Rinke en ondergetekende gezegd worden de afgelopen weken. Toch merk ik aan mezelf dat ik de twee dagen voor de race een beetje zenuwachtig, overdreven aandacht besteed aan wedstrijddingetjes en vragen als: Kan ik niet beter havermout vooraf gaan eten? En welk schoenenpaar kan het beste zondag aandoen? Stom, want het is toch gewoon een trainingsloopje. Ook kijk ik toch maar even naar het parcours op de site. DOM DOM… de beelden van toen komen weer terug op mij netvlies. Het zweet breekt me uit bij het lezen over ‘De muur van Aalbers’ en het aanzien van de weg richting paviljoen boven op de Posbank. Ze hebben nota bene de bijnaam: Dutch mountains.

Nu las ik toevallig afgelopen dagen ergens in een artikel de volgende quote: ‘moed is de bereidheid bang te zijn en het toch te doen’. Het kan geen toeval zijn dat ik dat nu net moet lezen... En er is ook gewoon geen weg terug, want ik heb aangeboden chauffeur te zijn voor een clubje Avajanen. Dan kan ik nu écht niet meer afzeggen. Wat fijn is, is dat tijdens het rijden, de gezamenlijke koffie en het inlopen met het cluppie Avajanen het éne na het andere excuus door een ieder wordt genoemd. Als het niet lukt, dan zal het vast liggen aan de hitte, de nieuwe schoenen, de thee vooraf of het feit dat het ‘gewoon als een training’ wordt gezien. Jao jao…

De start is spectaculair. We lopen door een opblaasbare bek van een tijger. De vlotte mannen Frank, Gert-Jan, Wim en Gerrit verdwijnen gauw uit het zicht. Met Rinke, Denise, Anky en André lopen we in een lekker tempo door de prachtige bossen van Velp. So far so good! Dan na zeven kilometer doemt die beruchte weg richting paviljoen op. Zo steil en zo warm midden in de zon. Ik denk op een gegeven moment: Dit heeft toch niets meer met hardlopen te maken. Dit is gewoon ‘pas op de plaats’. Wat een hel! Op het moment dat ik het hoogste punt bereik, zie ik het bordje 8 km staan. Ik kan het niet geloven, maar ik ben al op de helft! Dit laat me meteen een stuk lichter lopen. De kilometers die volgen zijn voor het grootste deel dalend, waarbij sommige stukken echt steil naar beneden. Ik denk aan mijn leermeester in het dalen: good old Henk Mengers. Eeuwig dankbaar ben ik hem daarvoor, want ik haal veel lopers al dalende in.

Ik bereik de voet van de berg van Aalbers. Een 500 meter steile berg, waar je tijd wordt geklokt en je kans maakt op een horloge als je die in je leeftijdsklasse het snelst loopt. Ik had nog stiekum gehoopt een beetje over te hebben en daar vol te kunnen gaan… helaas… ook dit wordt een pas op de plaats, waarbij je écht heel langzaam vooruit gaat (zo voelt het in ieder geval). Daarna is het 1 grote afdaling van 3 kilometer naar de bek van de tijger (naast start ook de finish).  Het liedje: ‘going home’ van Mark Knopfler speelt in mijn hoofd. Een gevoel van lichte euforie overvalt me. Eigenlijk kan ik na afloop alleen maar zeggen: Posbankloop: You hate it and you love it!

Gerdy Hoornenborg

Uitslagen van de 22e Posbankloop in Velp

Een aantal AVA'70 deelnemers aan de Posbankloop

Uitslagen AVA'70 leden en Aaltenaren: 

4 Engelse Mijl: Mathias Neerhof 33:33 min

10 Engelse Mijl: Frank Roos 1:09:32, Gerrit-Jan Jansen 1:13:37, Wim Rensink 1:15:20, Denise van der Donk 1:16:20, Gerdy Hoornenborg 1:16:39, Niek Kleinhesselink 1:17:47, Rinke ter Haar 1:19:30, Gerrit Dijkslag 1:21:14, Anky Bruil 1:28:55, Andre Bruil 1:28:55, Marloes Wensink 1:32:20, Marieke ter Beeke 1:39:37, Lilian Guelen 1:40:46, Anna van Meurs 1:42:11, Pascal Veldboom 1:49:38, Mark van Doorn 1:49:40

Klik op de link voor alle uitslagen


uitslagen

site organisatie

Ontspannen sfeer voor de start

Foto's en uitslagen van de 5e Baanwedstrijd 2016

van links naar rechts Jerrel Balke, Mark te Brake, Tim Mengerink, Tom Rensink, Björn Weier, Erwin Wamelink, Dennis Woeltjes, Patrick Weijers en Mathias Welz
Zondagmiddag is de 5e en laatste baanwedstrijd van 2016 gehouden. De uitslagen van de 5.000 meter zijn als volgt:

1.Mark te Brake 17.04 min, 2.Tim Mengerink 17.13 min, 3.Mathias Welz 17.29 min, 4.Tom Rensink 19.14 min, 5.Dennis Woeltjes 19.57 min, 6.Jerrel Balke 20.06 min, 7.Patrick Weijers 20.35 min, 8.Erwin Wamelink 22.10 min, 9.Björn Weier 23.50 minuten (inclusief sanitaire stop)

De baanwedstrijden krijgen in het jaar 2017 een vervolg.

Klik op de link voor enkele foto's 

fotoalbum

site organisatie
Het podium van de 5.000 meter

Uitslagen van de 2e Hooiland Run in Lichtenvoorde

Ontspannen gezichten voor de start
Klik op de link voor de uitslagen

uitslagen

site organisatie
Gerrit Ormel
Wim Brinkman

Foto's van de 2e Knapperslagcross in Wehl

De start van de hardloopwedstrijd

De organisatie van de 2e Knapperslagcross is in handen van de Stichting Buur maakt Natuur en ARGO Atletiek met ondersteuning van de gemeente Doetinchem. Heerlijk hardlopen en wandelen door het landelijk gebied en de natuur van de Wehlse Broeklanden

Klik op de link voor de foto's van Eric Beatse, de Kiekjesdief

fotoalbum

Dikke duim voor de fotograaf

Bekele met toptijd de snelste in 43e marathon van Berlijn

Kenenisa Bekele
Kenenisa Bekele heeft de 43ste editie van de marathon van Berlijn gewonnen. De 34-jarige Ethiopiër liep een tijd van 2.03.04 en was daarmee negen seconden sneller dan Wilson Kipsang. De 34-jarige Ethiopiër liep op twee kilometer van de finish weg bij leeftijdgenoot Kipsang uit Kenia. Hij was slechts zeven seconden langzamer dan het wereldrecord van Dennis Kimetto (2.02.57), die in 2014 de mondiale toptijd overgenomen had van Kipsang. Die had in 2013 in de Duitse hoofdstad 2.03.23 laten noteren en werd nu tweede in 2.03.13.

Na een snel begin lagen de tussentijden maximaal ruim een halve minuut onder het schema van het wereldrecord. Na 32 kilometer kwamen de tijden daar voor het eerst boven, maar Bekele benaderde door zijn late versnelling de toptijd nog wel. Bij de vrouwen ging de zege naar de Ethiopische Aberu Kebede, die een tijd van 2.20.45 liet noteren (bron)

Ook de AVA'70 leden Tonny Baten en Sandra Wassink hebben de marathon gelopen. Hun eindtijden zijn: 4:05:22 en 4:24:32 uur

tussentijden Tonny

tussentijden Sandra
Aberu Kebede

Tonny Baten en Sandra Wassink


zaterdag 24 september 2016

Foto's en uitslagen van de finale van de Athletics Champs bij AVA'70 in Aalten

Veel AVA'70 jeugd zaterdag aan de start in Aalten

Klik op de link voor de prachtige foto's van Nathan Posthumus

fotoalbum

uitslagen

site organisatie
De groep die begeleidt werd door Erwin Wamelink

.....en de groep van Gertjan Bentert

Training in Winterswijk

Bij de Plekenpolsemolen, een voormalige dubbele onderslag koren- en olie watermolen aan de Boven-Slinge ten zuiden van Winterswijk
Vanmorgen hebben we in ruim anderhalf uur 15 kilometer gelopen door de mooie omgeving van Winterswijk. Trainer Marco van Rijs had een prachtige route uitgezet die ons onder andere door het Woold, de Bekendelle, langs de Boven Slinge en over de Winterswijkse vuilnisbelt leidde. Op camping het Winkel was er zelfs even de tijd om wat te drinken. De meeste atleten die mee liepen zijn in training voor de Diepe Hel Holterberg loop.

vrijdag 23 september 2016

Foto's en uitslagen van de 9e Zorgmarathon op Papendal

van links naar rechts Wim Brinkman, Andre Bruil, Roy Ebbers, Geert Wevers, Holmer Bruggink, Frank Roos, Gerrit Ormel, Erwin Wamelink en Wim Jentink
Uitslagen 4,2 kilometer Esinea lopers: 

Team 1: Frank Roos 16.17 min, Wim Brinkman 16.47 min, Wim Jentink 16.53 min, Geert Wevers 16.56 min, Erwin Wamelink 17.07 min, Wim Brinkman 17.07 min, Gerrit Ormel 17.40 min, Roy Ebbers 18.20 min, Andre Bruil 18.37 min, Holmer Bruggink 18.38 minuten 

Team 2: Wilco Wisselink 21.26 min, Boudewijn Inja 21.36 min, Rick Kleinhesselink 21.44 min, Leon Veldhuis 21.54 min, Arja te Brake 22.01 min, Eline Franck 22.34 min, Claudia Drenthel 23.14 min, Lobke Wessels 23.17 min, Veronique Schulingkamp 23.34 min en Inge Nieuwenhuis 24.08 minuten

Totaaluitslag van de ruim 200 teams:

Estinea 1: 2:54:21 uur 2e plaats

Estinea 2: 3:45:28 uur 38e plaats

Klik op de link voor alle uitslagen

individuele uitslagen

teamuitslagen

fotoalbum

site organisatie
Andre Bruil, één van de vele vrijwilligers van Estinea

Papendal 9e Zorgmarathon - 4,2 kilometer 16.56 min - 45e plaats, Marathon 2:54:21 2e plaats

Voor de start van de 9e Zorgmarathon
De Zorgmarathon is een estafetteloop voor medewerkers en bestuurders uit de zorg. Op het Sportcentrum Papendal gaan teams van maximaal 10 lopers de uitdaging aan om samen 42 kilometer en 195 meter te lopen. Vrijdag 23 september was het weer zover, de inmiddels beroemde en beruchte zorgmarathon stond bij Estinea weer op de (vitaliteits)kalender. De Estinea lopers verzamelden zich om 10.00 uur op het Centraal Bureau. Iedereen ging vol goede moed richting Papendal bij Arnhem waar maar liefst ruim 2.000 lopers aan de start verschenen op deze mooie zonovergoten dag. Dit jaar had Estinea weer twee runningteams aan de start staan.

Team Estinea 1 bestond uit Wim Brinkman, Frank Roos, Geert Wevers, Holmer Bruggink, Wim Jentink, Erwin Wamelink, Andre Bruil, Roy Ebbers en Gerrit Ormel. Zij deden, net als voorgaande jaren, weer volledig mee voor de hoofdprijs. De race lang bleef lang spannend, maar op het einde moest Estinea 1 genoegen nemen met een fantastisch 2de plaats en de Roadrunners dit keer voor laten gaan. Ook het 2de Estinea team (Eline Franck, Rick Klein Hesselink, Veronique Schulingkamp, Inge Nieuwenhuis, Leon Veldhuis, Claudia Drentel, Arja te Brake, Lobke Wessels, Wilco Wisselink en Boudewijn Inja) presteerde zeer goed. Dit team werd 38ste van de ruim 200 teams. 

Dit alles tot grote tevredenheid van onze mee gereisde supporters/toeschouwers: Beatrijs van Riessen, Sjoerd Rooks (kon wegens een lichte blessure helaas zelf niet aan de start verschijnen) en Gerrit van Veen. Iedereen was super enthousiast en we hebben veel plezier met elkaar gehad. Gezelligheid en sportiviteit samen, dit past perfect in het kader van Estinea Fit & Vitaal. Na afloop van de marathon werden Frank Roos, Wim Brinkman en Geert Wevers door Sjoerd Rooks nog even flink in het zonnetje gezet en bedankt voor hun enorme inzet in de afgelopen jaren voor het Estinea runningteam. Zij hebben dit fenomeen prima op de kaart gezet en laten uitgroeien tot een vaste waarde op de Estinea (vitaliteits)kalender.

Uitslagen:

Team 1: Totaal: 2:54:21 en een 2e plaats

Frank Roos 16.17 min, Wim Brinkman 16.47 min, Wim Jentink 16.53 min, Geert Wevers 16.56 min, Erwin Wamelink 17.07 min, Wim Brinkman 17.07 min, Gerrit Ormel 17.40 min, Roy Ebbers 18.20 min, Andre Bruil 18.37 min, Holmer Bruggink 18.38 minuten.

Team 2: Totaal: 3:45:28 en een 38e plaats

Wilco Wisselink 21.26 min, Boudewijn Inja 21.36 min, Rick Kleinhesselink 21.44 min, Leon Veldhuis 21.54 min, Arja te Brake 22.01 min, Eline Franck 22.34 min, Claudia Drenthel 23.14 min, Lobke Wessels 23.17 min, Veronique Schulingkamp 23.34 min en Inge Nieuwenhuis 24.08 minuten.

donderdag 22 september 2016

AVA'70 scoort 16 zonnepanelen bij Coöperatieavond van de Rabobank

Frank Roos spreekt de zaal toe
Het was een prachtig gezicht om te zien, hoe een mooie club geelgekleurde jeugdleden van AVA`70 de presentatie van de vereniging tijdens de Coöperatieavond van de Rabobank opende. AVA`70 was een van de 5 genomineerde verenigingen, die tijdens deze avond in het Schepersveld in Aalten, de mogelijkheid kreeg om een mooi geldbedrag in de wacht te slepen. Tientallen AVA`70-leden waren in de zaal aanwezig om getuige te zijn van de presentatie en hun stem uit te brengen. Trainingen waren vervroegd of zelfs geschrapt, dus er was niets aan het toeval overgelaten, waarvoor hulde. 

Het ingediende project “Atletiek en de zon geven energie”, mocht worden toegelicht aan de bomvolle zaal, die na de 5 presentaties stemden over de uiteindelijke uitslag. Bij de bekendmaking bleken de verschillen erg klein en er rolde een prachtige 3e plaats uit de bus, goed voor een cheque van maar liefst 5500,00 euro. Het geldbedrag zal worden besteedt voor de aanschaf van zonnepanelen en omgerekend scoorde AVA`70 met de prijs bij Coöperatieavond van de Rabobank 16 zonnepanelen. Daar krijg je heel veel positieve energie van.