zondag 29 september 2013

Foto's en verslag van de 19e Posbankloop in Velp

Een ontspannen Frank Roos voor zijn 6 kilometer

Klik op de links voor de foto's van Eric Beatse, de Kiekjesdief 


allerlei


6 kilometer


15 kilometer


AVA'70 geelhemden bedwingen "De Muur"
Gerrit-Jan Jansen
Sabine Ikink
Lianne ter Haar
Stefan Scanu met enkele talenten van AV Argo uit Doetinchem
En de echte toppers

Video's van de 6 en 15 kilometer van de Posbankloop in Velp



De video's zijn gemaakt door Eric Beatse, de Kiekjesdief

Highlights van de 40e Marathon van Berlijn



Met deelname van Aaltenaar en AVA'70 lid Henk Lammers

Uitslagen van de 19e Posbankloop in Velp

Logo van de Posbankloop in Velp 
Uitslagen AVA'70 leden en Aaltenaren

6 kilometer: Frank Roos 24:13, Dirk-Jan Robbe 27:57, Andre Bruil 28:23, Sonja de Kinkelder 40:07.

15 kilometer: Gijs Oosterholt 1:03:21, Gerrit-Jan Jansen 1:09:23, Dirk Vreeman 1:14:32, Ronnie Boekelder 1:20:01, Eric Hoogerbrug 1:20:47, Susan Reinders 1:23:08, Lianne Gijsbertsen 1:24:43, Sabine Ikink 1:25:42, Vera Meinen 1:27:21, Jeannet Schutte 1:27:56, Sandra Wassink 1:28:57, Lianne ter Haar 1:29:03, Erna Boekelder 1:34:53.
Klik op de link voor alle uitslagen

uitslagen

site organisatie
Andre Bruil
Lianne Gijsbertsen (nummer 1040)
De dames van AVA'70 (foto Patrick Ikink)

Keniaan Wilson Kipsang loopt wereldrecord marathon in Berlijn

Wilson Kipsang
De Kaniaanse Wilson Kipsang heeft een nieuw wereldrecord op de marathon gelopen. Kipsang verbeterde het record van zijn landgenoot Patrick Makau met vijftien seconden en liet de 42 kilometer in twee uur, drie minuten en 22 seconden.
Makau was twee jaar geleden weer twintig seconden sneller met een tijd van 2:03.38 uur dan Haile Gebrselassie. Hij wilde dit jaar zijn eigen wereldrecord weer verbeteren, maar moest afhaken wegens een blessure.
Kipsang wint de laatste drie jaar de een na de andere marathon. Vorig jaar won hij de marathon van Londen, de twee jaar ervoor was hij beide keren de snelste bij de marathon in Frankfurt. Hij nam ook vorig jaar deel aan de Olympische Spelen, maar haalde toen een bronzen medaille (bron)

Aaltenaar en AVA'70 lid Henk Lammers komt in een goede tijd van 3:53:52 over de finish en is hier erg tevreden mee. "Het ging als de brandweer", aldus Henk en hij had in de tweede helft van de wedstrijd bijna geen verval.

zaterdag 28 september 2013

Verslag van de 9e Cityrun in Wesel (D)

Katja Demles, Geert Wevers, Björn Demkes en Patrick Ikink
Ava’70 op prijzenjacht

Je kunt het omschrijven als het ‘Oktoberfest’ in het klein. Een Duitse hardloopwedstrijd. Muziek, bier, braadworst, gebak en heel veel volk kenmerkt een plaatselijke hardloopwedstrijd. Voor vijf Ava-atleten reden genoeg om mee te doen aan de Citylauf van Wesel. Geert Wevers, Björn en Katja Demkes, Patrick Ikink en Erwin Wamelink brengen een bezoekje aan onze oosterburen. Bij aankomst krijgen de eerste 750 ingeschreven atleten een shirt van de organisatie. Alleen Erwin vist achter het net. Na afloop van de wedstrijd blijkt hij niet alleen hier met lege handen te staan. 

Vooraf wordt de wedstrijd even doorgenomen. Ook blijkt een klein deel van de Ava-selectie het niet zo nauw te nemen met het betalen van inschrijfgeld. Maar hier gaan we in dit verslag niet verder op in. Zoals gebruikelijk heeft Geert zijn camera weer bij zich. Iedereen wordt minstens drie keer op genante wijze vastgelegd. Vrouw Demkes wordt door de fotograaf tussen een groepje stokoude bejaarden gezet. Een pijnlijk gezicht. Achteraf blijkt dat de ‘oude van dagen ‘ al vijf uur langs de weg zitten te vernikkelen van de kou. Na alle grappen en grollen en een korte warming-up is het hoogtijd om richting de start te gaan.

De start van de wedstrijd is niet om ‘kwart voor fünf’ zoals Katja het in haar beste Duits omschreef, maar een kwartiertje eerder. Een groep jeugdige atleten staat bij de start hinderlijk in de weg. Maar hoe Patrick het ook probeert, hij krijgt geen ruimte van zijn jongere collega’s om vooraan te komen. Geert staat zoals altijd wel vooraan, hetzelfde geldt voor Björn. Na een hectische start waar vooral Erwin en Katja met alle moeite overeind blijven, gaan ruim 430 atleten op jacht naar een goede prestatie. 

Björn is zoals verwacht het snelste Ava-lid. Het tempo zit er direct goed in en de alleskunner houdt deze snelheid zonder problemen vast. Dit resulteert in een geweldige eindtijd van 17.39 minuten. Erwin is bezig aan een goede reeks wedstrijden. Hij wil in Wesel richting de 18 minuten grens. Maar halverwege de wedstrijd is de tank volledig leeg.  Hij komt helemaal gesloopt over de streep na 19.23 minuten. Patrick begint net iets te laat aan zijn jacht op zijn clubgenoot. Hij loopt een solide wedstrijd en voltooid zijn race in 19.28 seconden. Enkele tellen later wordt alweer een Aaltenaar gesignaleerd bij het finishdoek. Geert toont opnieuw zijn goede vorm en knokt zich naar 19.40 minuten. Het mag geen verrassing zijn dat Katja zich weer bij de snelste dames voegt in Wesel. Met haar mooie eindtijd van 20.42 minuten moet zij maar één concurrente voor zich dulden.

Bij het inleveren van de startnummers blijkt de Ava-delegatie volop in de prijzen te zijn gevallen. Vier van de vijf atleten mag zich melden op het podium. Alleen Erwin valt net als bij het uitdelen van de shirtjes buiten de boot. De schlemiel van de dag wordt vierde in zijn leeftijdscategorie. Als een boer met kiespijn is hij enthousiast voor zijn clubgenoten. Hij moet nog met pijn in zijn hart terugdenken aan de opmerking van Geert eerder op de middag. “Je moet je haast schamen als je geen prijs mee naar huis neemt bij Duitse wedstrijden.” 

De maker van deze dodelijke opmerking maakt als eerst de gang naar het podium. Hij wordt tweede bij de mannen boven de 50. De pijlvlugge Björn wordt bij de 35 plussers ook behangen met zilver. Zowel bij de mannen als bij de vrouwen heeft Ava’70 de beste loper boven de 40 in zijn gelederen. Patrick is het stralende middelpunt bij de mannen en Katja maakt voor de zoveelste keer in haar carrière de gang naar podium om de eerste prijs bij de vrouwen op te halen. Om de dag af te sluiten neemt het vijftal nog een heerlijk Duits broodje braadworst. Dat was in ieder geval het plan. Maar nu vindt niet alleen Erwin maar ook Patrick en het setje Demkes de hond in de pot. Geert neemt met een heel schijnheilig lachje het laatste broodje in ontvangst. Na een zeer geslaagde middag en met een heel goed gevoel keert het kwintet weer huiswaarts 

sportieve groet, Erwin Wamelink
Katja op het bankje, tussen enkele bejaarde mensen uit Wesel
Erwin Wamelink, ondanks prima presteren valt hij net buiten het podium met een vierde plaats

Foto's van de 9e Citylauf in Wesel (D)

Van links naar rechts Katja Demkes, Erwin Wamelink, Geert Wevers, Patrick Ikink en Björn Demkes. Twee 1e plaatsen, twee 2e plaatsen en een 4e plaats, er is weer prima gepresteerd in Wesel!
Klik op de links voor de foto's


Uitslagen:



Raymond Schuurman (links) en Martijn Groot Wassink, beide liepen een uitstekende 10 kilometer

Kies eens een andere weg

Kies eens een andere weg
Uit een poll van Runner's World bleek dat 39 procent van de deelnemers jaarlijks aan steeds dezelfde evenementen en afstanden meedoet. Veel meer afwisseling helpt je echter beter op weg.

Als je je programma jaarlijks beperkt tot dezelfde afstanden, loop je het risico dat je in een sleur raakt, die je prestaties niet goed doet en die ook je plezier in het lopen kan beperken. Je gaat immers steeds vergelijken, en je kunt echt niet elk jaar sneller lopen. Je ontneemt je bovendien de kans op nieuwe, mooie en verrassende ervaringen. 

Variatie
Om elke dag met een frisse blik jouw loopbaan in te stappen, is variatie het toverwoord. Zo krijg je meer doelen om voor te gaan en zo help je jezelf ook door de kans op blessures te verlagen. Want door een dikke streep door de eenzijdigheid van je training te zetten, laat je monotonie en overbelasting veel makkelijker achter je.

Trail run
Gooi je vaste schema overhoop en kies deze winter bijvoorbeeld vaker voor enkele crossen. Of probeer een trail run, waarvan er steeds meer op de kalender komen. Allebei bieden je een extra krachtelement voor je loopspieren, terwijl je alle harde klappen van het asfalt achter je laat. Misschien voel je zelfs wel wat voor een obstacle of mud run, waarmee je veel meer spieren in je lichaam op de proef stelt. En kies verder voor een afwisselend palet van afstanden en nieuwe wedstrijden én schrijf je meteen in. Een betere stok achter de deur voor een florissant loopleven is er niet. 

Zonder klok
Doe je helemaal niet mee aan wedstrijden? Ga dan elke eerste zondag van de maand met een paar loopmaatjes naar een natuurgebied in de buurt, waar je normaal gesproken alleen maar langsrijdt. En verken die mooie omgeving zonder klokje om je pols. Dat zal je goed doen (bron)

donderdag 26 september 2013

Aankondiging van de 19e Posbankloop in Velp

Veel hoogteverschillen bij de Posbankloop
Zondag 29 september wordt in Velp de 19e editie van de Posbankloop gehouden. De start van de ROC A12 wedstrijdloop (6 km) en de ATAG Posbankloop (15 km) is op de President Kennedylaan en de finish van alle hardloopwedstrijden is op de Rozendaalselaan in Velp. De start en finish van de Coop Kidsrun 500 meter en 1000 meter is op de Rozendaalselaan in Velp.
Inschrijven

Klik hier om je in te schrijven voor een van de hardloopwedstrijden.
Starttijden

ROC A12 6km wedstrijdloop: 13.00 uur op de President Kennedylaan Velp. Kosten deelname € 10,00 p.p.

ATAG Posbankloop 15km wedstrijdloop: 14.00 uur op de President Kennedylaan in Velp. Kosten deelname € 15,00 p.p.

De Muur van Aalbers

Wat de Mont Ventoux is voor de Tour de France, is de Emmapiramide voor de Posbankloop. Iets minder hoog (85 meter tegen 1.912 meter) en de klim is ook iets minder lang (650 meter in plaats van 21 km), maar lopers die de Emmapiramide een keer hebben beklommen, weten dat ze deze heuvel niet moeten onderschatten. Op de dag van de Posbankloop heeft de Emmapiramide een andere naam: ‘De Muur van Aalbers’. De Muur van Aalbers is een tussensprint bergopwaarts over ruim 500 meer. Inmiddels heeft De Muur van Aalbers voor veel lopers een bijna mythische klank. We weten dat veel lopers zijn die specifiek trainen om op De Muur een goede tijd neer te zetten. (en een prijs in de wacht te slepen)
‘De Muur’ uiteraard omdat het een lastige klim is met een flink stijgingspercentage (gemiddeld ongeveer 7%), en ‘van Aalbers’ omdat Juweliershuis Aalbers uit Velp/Zwolle de sponsor is van dit klassement. Juweliershuis Aalbers stelt horloges beschikbaar voor alle mannelijke en vrouwelijke winnaars (in alle leeftijdscategorieën en op beide afstanden) van de beklimming van de Emmapiramide. De overall snelste ontvangt een super Sector-horloge.
Het record op de Muur is van Joost Hummelink uit Nijmegen, gelopen in 2008 met een tijd van 88 seconden. Bij de vrouwen is de snelste tijd van Manon Mensink. Zij ‘vloog’ in 2008 in 127 seconden naar boven. Overigens komen geïnviteerde atleten niet in aanmerking voor prijzen op De Muur.


woensdag 25 september 2013

Ronald Veerbeek, directeur Zevenheuvelenloop over speciale jubileumeditie in Nijmegen

Oud AVA'70 lid Ronald Veerbeek
We gaan het parcours op een bijzondere manier verlichten'
Ronald Veerbeek, de directeur van Stichting Zevenheuvelenloop, was zondag aanwezig bij de Dam tot Damloop. Niet als toeschouwer maar als loper. Hij kon op die manier een kijkje in de keuken nemen bij de collega’s van Le Champion, de organisator van de Dam tot Damloop. Veerbeek roemde de geweldige sfeer onderweg.
Een sfeer waar hij ook op hoopt op 16 en 17 november. Dan vindt de dertigste editie van de Zevenheuvelenloop plaats. Op zondag de traditionele 15-kilometerwedstrijd en op zaterdag een speciale jubileumeditie in het donker. ‘De start is om half acht. Je kunt kiezen uit een vijf en een tien kilometer. Het is dan al donker en we gaan het parcours op een hele bijzondere manier verlichten. Het wordt een enorm feest (bron).

Aankondiging van de 9e Citylauf in Wesel (D)

Citylauf Wesel 2011, met Rob Berkelder, Wim Rensink en Gerrit Heersink
Op zaterdag 28 september 2013 vindt in Wesel de 9e Hanse Citylauf plaats. Bij de voorinschrijving hebben zich al 1.259 atleten aangemeld, de na-inschrijving kan tot een uur voor de start van desbetreffende afstand. De start van de 5 kilometer is om 16.30 uur en de start van de 10 kilometer is om 17.15 uur. 

We vertrekken om 14.45 uur vanaf het AVA'70 terrein. Katja en Björn Demkes, Patrick Ikink en Geert Wevers hebben zich opgegeven voor de 5 kilometer. Wie heeft er nog meer zin om mee te gaan? Laat het dan even weten!

Klik voor meer informatie op onderstaande links


informatie


parcours 5 kilometer


parcours 10 kilometer

site organisatie

zondag 22 september 2013

Foto's en uitslagen van de N70 Trailrun in het Rijk van Nijmegen

Ben Saalmink
Zondag werd in Nijmegen de N70 Trailrun, een trail over de N70 natuurroute door het prachtige landschap in het Rijk van Nijmegen. De deelnemers konden kiezen uit de afstanden 14, 28 of 42 kilometer, de ronden van 14 kilometer liepen door het heuvelachtige en bosrijke gebied tussen Beek, Ubbergen en Berg en Dal.

Ben en Roland Saalmink deden mee aan de 28 kilometer en kwamen in deze loodzware trail in een keurige tijd van 2:54 uur over de finish

Klik op de link voor de foto's van Mischa Visser

fotoalbum

uitslagen

site organisatie
Roland Saalmink

Ruim 2700 euro opgehaald voor SKB4Gambia in Winterswijk

Ook een aantal atleten van AV Archeus stonden zondag aan  de start in Winterswijk
Al ver voor 9.00 uur was het druk voor de hoofdingang van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix. Wandelaars en trimmers, sportief uitgedost, schreven zich en masse in voor de sponsorloop van 5, 10, 15 of 21 kilometer voor SKB4Gambia. Voor wie dat wilde lag er een prachtig t-shirt klaar met daarop de tekst 'Ik loop voor SKB4Gambia'. Om 9.00 uur gaf directeur Henri Janssen het startsein en gingen de deelnemers op pad. 
Onderweg schonken vrijwilligers van het team SKB4Gambia 2013 limonade of water en was er voor iedereen een krentenbol of een snoepje. Dat alles gesponsord door bedrijven in de regio die de actie een warm hart toedragen. Op de website van skb4gambia staan de sponsoren vermeld.

Al veel geld ingezameld
En na de tocht stonden gezellige zitjes klaar om in bij te komen en konden kinderen zich uitleven op een gigantisch springkussen. Ook aan de inwendige mens was gedacht. Wie trek had, kon een heerlijke kop soep kopen en zijn vermoeide spieren laten masseren door het team van Versgras. Verder verkocht Vita Verde tuinen uit Mechelen verschillende soorten huisgemaakte jam. De opbrengst van zowel de inschrijving als de andere activiteiten komen volledig ten goede aan het project SKB4Gambia. Rond 12.00 uur stond de teller al op zo'n 2.700 euro. En dat zal in de loop van de middag nog wat opgelopen zijn. Zodra de uiteindelijke opbrengst bekend is, laten we dat direct weten.

Met oude barrels naar Gambia
De voertuigen waarmee drie koppels uit het team van Annemieke Kreiter en haar deelnemen aan de Amsterdam-Dakar challenge  trokken veel bekijks. Het team start begin november in Amsterdam en eindigt  in Gambia. Daar worden de voertuigen verkocht en de opbrengst gaat naar het Serrekunda Hospital in Gambia. 

SKB4Gambia leeft!
Dat SKB4Gambia leeft in de Achterhoek bleek ook vandaag weer!  Ongeveer 250 deelnemers, sponsoren en de organisatoren hebben er een onvergetelijke dag van gemaakt! Klik op de link foto's voor een impressie. Meer foto's en verhalen staan binnenkort op www.skb4gambia.nl 

Op de facebook pagina van het SKB staan veel foto's van dit evenement. 
Bekijk hier de finishfoto's en  hier de algemene foto's

Foto's van het Bergrace Trailrunning Event in Lunteren

Bergrace Trailrunning Event in Lunteren, rond het middelpunt van Nederland
Afgelopen zaterdag was het eerste Bergrace Trailrunning Event in Lunteren. Op de uitdagende bospaden en single tracks rond het middelpunt van Nederland werden een trailrun (15 km), obstacle run (7.5 km) en bosloop (5.0, 7.5 en 10 km) gehouden. 

Klik op de links voor de prachtige foto's van Mischa Visser






zaterdag 21 september 2013

Aankondiging van de wandel- en trimtocht voor SKB4Gambia in Winterswijk

Je kunt starten tussen 9.00 en 10.30 uur bij de hoofdingang van het Streekziekenhuis Koningin Beatrix

Wandel of trim mee op zondag 22 september.

Vier vrijwilligers van het project SKB4Gambia hebben in de omgeving van Winterswijk routes uitgezet van 5, 10, 15 en 21 kilometer. Wandel of trim mee en je doet de mooiste plekjes van Winterswijk en omgeving aan. Het inschrijfgeld voor kinderen t/m 5 jaar is € 2,50, voor kinderen tot 18 jaar € 5,00 en voor volwassenen € 10,00 per persoon.

Het project SKB4Gambia leeft! Niet alleen bij de medewerkers van het SKB, maar ook ver daarbuiten. Wat als een eenmansactie is begonnen, is inmiddels uitgegroeid tot een gestructureerd project waar veel medewerkers en andere betrokkenen zich op allerlei manieren belangeloos voor inzetten.

Vier vrijwilligers uit de groep “Gambiagangers 2013” hebben wandel- en trimtochten uitgezet waarvan het inschrijfgeld en de opbrengst geheel ten goede komen aan het General Hospital Serrekunda in Gambia.

Op zondag 22 september kun je tussen 9.00 uur en 10.30 uur starten bij de hoofdingang van het SKB. Ook de finish is daar en heeft een “Afrikaans tintje”. Sponsoren die het project een warm hart toedragen, zorgen voor traktaties onderweg. Heb je de finish bereikt, dan kun je je vermoeide spieren tegen een kleine vergoeding laten masseren door de fysiotherapeuten van VersGras. De opbrengst hiervan is natuurlijk ook voor SKB4Gambia.

Verder kun je bij de start/finish een kijkje nemen bij de voertuigen van één of enkele teams die voor het project SKB4Gambia deel nemen aan de Amsterdam-Dakar Challenge. Alle deelnemers kunnen deze dag gratis parkeren op de personeelsparkeerplaats van het SKB.

Kijk voor meer informatie over SKB4Gambia op onze facebook pagina, of op www.skb4gambia.nl . Kun je niet deelnemen, maar wil je dit doel wel steunen, maak dan een bijdrage over op rekeningnummer 8501.36.717 t.n.v. SKB4Gambia.

vrijdag 20 september 2013

Papendal 6e Zorgmarathon 4,5 km - 18,11 minuten - 3e plaats (team)

De prijsuitreiking van onze derde plaats
IJzersterk optreden Estinea Runners bij 6e Zorgmarathon op Papendal

Op vrijdag 20 september vond op Nationaal Sportcentrum Papendal de 6e editie van de SDB-Zorgmarathon plaats. Estinea had 3 teams van 10 atleten en atletes aangemeld voor dit hardloopevenement, bestemd voor medewerkers en vrijwilligers die werkzaam zijn in de zorgsector. Elk team bestond uit 10 lopers of loopsters, die elk een parcours aflegden van 4,2 kilometer, zodat er in totaal een marathon werd afgelegd.

De sfeer bij het vertrek was zeer relaxed, ondanks het feit dat er niet de opgegeven 30 deelnemers van de partij waren, maar 25. Dit betekende dus, dat een vijftal sportievelingen twee keer aan de bak moesten, maar dat mocht de pret niet drukken, evenals de gezonde wedstrijdspanning overigens. Vol goede moed zette de Estinea-selectie koers richting Papendal en waar het ene voertuig linea recta naar het schitterende sportcomplex reed, koos de ander voor een leuke toeristische route met een hoog cultureel gehalte en bijzondere wetenswaardigheden. We gingen echter natuurlijk wel voor de sportieve prestatie, dus de bestuurder kreeg steeds meer last van onrust aan boord en zweette peentjes, terwijl dit beter voor de wedstrijd bewaard zou kunnen worden. Afijn, er zijn meerdere wegen die naar Papendal leidden, dus met enige vertraging werd ook dit negental bij het hardloopterrein afgeleverd.

Eenmaal aangekomen, bleek het al een grote wirwar van sportieve zorgverleners,  die zich druk pratend, plassend en stretchend aan het voorbereiden waren. Bij ons eigen onderkomen aangekomen, werden we verwelkomt door niemand minder dan Gerard Nijboer zelf. De voormalige wereldtopper op de marathon is tegenwoordig adviseur bij de atletiekunie en als die je een hand komt geven voor de wedstrijd, dan werkt dat wel motiverend. Daarnaast was het ook duidelijk een signaal van de organisatie, dat de verwachtingen van de Estinea-runners hoog waren. De sfeer bij de mengelmoes van toppers en talenten werd  door alle indrukken beter en beter en niets stond goede prestaties in de weg, zo leek het.

Om 12.15 uur werd het startschot gegeven en gingen de eerste lopers en loopsters van de ruim 200 (!) teams van start voor hun run van 2 ronden met een totale lengte van 4,2 kilometer. Tenminste, dat was van tevoren aangegeven. Nadat de eerste tijden geklokt waren en de lopers hun verhaal konden doen, werd duidelijk dat het parcours selectief en dus pittig was en een lengte kende van 4500 meter en dat is dus wel even wat anders. Menig atleet sloeg direct in de stress, want de vooraf bepaalde eindtijd kon dus direct in de prullenbak en het hobbelige parcours zorgde tevens voor enige paniek.

Toen echter directeur Beatrijs van Riessen zich meldde om de Estinea-troepen toe te spreken, gaf ze in een peptolk aan, het volste vertrouwen in de deelnemers te hebben. De carrousel begon vervolgens pas echt te draaien en kwam langzaam maar zeker volledig op stoom. Terwijl het ene team knokte voor een plek in de top 10, leverden beide andere 10-tallen vol hardlooptalent eveneens individuele topprestaties, waarbij het aantal persoonlijke records bij bosjes sneuvelde. De naam Estinea viel meer en meer en toen de speaker eindelijk door had, hoe de naam van de organisatie werkelijk uitgesproken dient te worden, was het hek van de dam. Het team met de ervaren rotten, denderde de top 10 binnen, schoot door naar de vijfde plek en begon zich zelfs te mengen om de podiumplekken.

Juist op een dergelijk moment heb je iemand binnen je club nodig met natuurlijk overwicht. De Financial Controller himself, laten we hem voor het gemak Sjoerd noemen, deed het enige juiste wat je in dergelijke situaties doen moet: kalmte bewaren en daarnaast zo onopvallend mogelijk het thuisfront per mobiel informeren over de geweldige prestaties die er door de man- en vrouwschappen aan de dag worden gelegd. Intussen ook nog uiterlijk onbewogen, maar wel met een hartslag van tegen de 179 gewoon je eigen ding doen door uiterst geconcentreerd je wedstrijd lopen met de borst vooruit met een strak gezicht barstensvol zelfvertrouwen.

Het beloofde een loeispannende finaleronde te worden en dat werd het ook. Uiteindelijk werd het, mede gesterkt door de luide aanmoedigingen van het Estinea-peloton, een prachtige derde plek. De podiumprijs, in dit geval een eervolle vermelding, was een  ijzersterke teamprestatie. De Estinea-runners hebben zich tijdens de 6e SDB-Zorgmarathon van de beste kant laten zien en uitstekende resultaten gescoord. De lopers en loopsters keken na afloop dan ook trots terug op een mooie dag, waarin gezamenlijk hard is gewerkt om Estinea op de kaart te zetten. En die opzet is volledig geslaagd!

Sportieve groet,

Frank Roos
Sjoerd Rooks
Tanja van Lochem en Joanne Groot Wassink

Foto's van de 6e Zorgmarathon op Papendal

De teams van Estinea


De SDB Zorgmarathon is een groot evenement voor teams van medewerkers uit de sector Zorg & Welzijn, waarbij vitaliteit en plezier voorop staan. Dit alles onder het motto 'samen de zorg in beweging brengen'. 

Op vrijdag 20 september organiseerde de SDB Groep voor de zesde achtereenvolgende keer de SDB Zorgmarathon op het Nationaal Sportcentrum Papendal te Arnhem. Dit jaar is er weer gekozen om samen te lopen voor één goed doel: Fonds Gehandicaptensport. 

De Aaltense zorgorganisatie Estinea deed met drie teams van 10 personen mee aan deze estafetteloop. 

Klik op de link voor een aantal foto's


Veel AVA'70 lopers bij Estinea

woensdag 18 september 2013

Video en verslag van de 43e Oldenkotteloop in Rekken




REKKEN - Hardlopen mag goed zijn om op een gezonde manier de zinnen te verzetten, echt in juichstemming was woensdagavond maar een enkeling bij de start van de 43e Oldenkotteloop.
Ging het hardloopevenement vanaf de tbs-kliniek Oldenkotte vorig jaar niet door na een recente gewelddadige ontsnapping, dit jaar heeft staatssecretaris Teeven de sluiting van de kliniek per 1 januari 2015 bevolen. 'Stemmig weer' maakte gisteravond ook het hardloopfeestje wat triestig. 
Gehoopt wordt op tenminste een 44e editie in het laatste jaar van de kliniek. Dit keer startten in de categorieën hardlopers 11 km, jeugd (1,5 km) en recreanten (5 km), per groep ruim twintig deelnemers. Als extra categorie deed een groepje lopers met honden mee (bron).

zondag 15 september 2013

Verslag van de 1e Lochem Trail

van links naar rechts Jan Wevers, Wim Brinkman, Gerrit te Lindert, Denis Woeltjes, Marieke Prinsen en Hans Sielias
Zondagmorgen half negen, terwijl Aalten nog slaapt na een zware natte kermis zaterdag, staan Marieke, Hans, Gerrit,Jan, Denis en ondergetekende al weer klaar bij AVA voor een nieuwe uitdaging. In Lochem wordt namelijk deze dag voor het eerst een trail georganiseerd en dat willen wij natuurlijk mee maken. Omdat we de omgeving een beetje kennen van de heuveltraining weten we ook dat het geen makkelijke trail zal worden met een paar pittige klimmetjes er in. Als we in Barchem bij camping Reusterman arriveren, is het er druk maar ook tegelijk heel ontspannen. Of het door het mooie weer komt ,er schijnt een heerlijk zonnetje of door de deelnemers, het is voor iedereen nieuw deze trail. Maar het is gezellig en ontspannen. Dit laatste valt mij altijd weer op bij trail atleten, ze gaan echt voor het genieten. 

Rond  tien uur gaan we met zijn alleen naar de start die onder aan de Kale Berg is (bekend van de Lochemse bergloop) Na een welkomst woord door de organisatie gaan we op pad. De eerst 5 km gaan door het bos dat we zo goed kennen en het valt mij direct op dat de route erg duidelijk staat aangegeven. Een enkele moutenbiker komen we tegen en verschillende wandelaars, die ons  echter ruim baan geven. Na een aantal km steken we de  Barchemseweg over, en nu komen we in een stuk bos dat ik persoonlijk niet ken. Maar het blijft een ontzettend mooie omgeving, en het gaat bult op bult af. Op eens zie ik aan mijn rechter kant het openlucht theater "de Zandkuil" en jeugd herinneringen komen we boven, want wie ging er nu niet op Hemelvaartsdag hier na toe? Optredens van Normaal en Nina Hagen, zijn histories, en tijdens het lopen heb ik het er nog over met Gerrit (leeftijds genoot)  

Maar we moeten door, en via het motorcross circuit ,komen we langs het buitencentrum van Ruighenrode, van hier uit gaat het richting de golfbanen De Graafschap. Hier is ook na 14 km de eerste verzorgingspost. Deze post is bij een boer achter het huis voor de koeienstal, en de dames kijken dan ook verwondert naar al die lopers. De meeste lopers nemen hier ook even rustig de tijd om wat te eten of te drinken ,het aanbod van de organisatie is ook uitgebreid, dus bijna moeilijk kiezen. Hierna gaat het verder naar natuurgebied "het Grote Veld' en ook hier kom ik paadjes tegen ,die ik al eens heb gelopen tijdens de oudejaarscross in Vorden of de grote veldloop. Ook in deze omgeving is het erg druk met wandelaars of mensen te paard, waarschijnlijk door het mooie weer. 

Bij een van de oversteek plaatsen krijgen we ook snel onze bijnaam te horen nml: the Yellow Submarine, omdat we met ons drieën steeds netjes achter elkaar lopen. Na 25 km komen we weer terug op het motorcross circuit in Lochem en gaan we weer richting de finish. We steken weer de grote weg over en beginnen dan aan het laatste stuk, met een flinke klim, vele lopers moeten hier aan de wandel ,maar wij besluiten door te rennen een ieder in zijn eigen tempo. Na een paar klimmetjes en vermoeide benen, en veel gezucht en gekreun ,staan we opeens voor de Belverdere .Ik wist niet of ik blij moest zijn ,maar wist wel dat we er nu bijna moesten zijn. Het ging van hier uit weer stijl naar beneden (naar het witte hek ,bij velen bekend) en moesten we aan de andere kant het pad weer naar boven, eindelijk boven, kwamen we op de route van de Lochemse Bergloop en was het een lange afdaling richting de finish.  

Samen met Hans en Gerrit, hierna weer naar de camping om ons om te kleden en te verschonen ,want Hans en Gerrit hadden tijdens de loop ook nog kennis gemaakt met Lochemse grond. Bij de camping zaten Jan en Denis al schoon en fris aan de koffie ,ook zij hadden zo veel mogelijk samen gelopen en waren zeker 20 min voor ons binnen. Niet veel later kwam Marieke er vrolijk aan lopen ,en waren we allemaal binnen. Over een ding waren we het helemaal eens ,dat deze trail een geweldig mooie trail was in een ontzettend mooie omgeving. De organisatie was erg goed verzorgt en hier onze dank voor. En dat we zeker volgend jaar terug komen. Hierna ging het weer richting Aalten en rond twee uur waren we weer thuis moe maar tevreden, en wie wilde kon zich nog volop in het feestgedruis storten.

Wim Brinkman

Foto's en video van de Breakout Run in Schaijk

Probeer uit te breken uit deze zwaar bewaakte gevangenis!
De Breakout Run is de ultieme Obstacle Run met hindernissen. Op het moment dat alle deelnemers zich verzameld hebben bij het startterrein is er geen weg meer terug... Samen met vele andere ‘gevangenen’ wordt het tijd om in opstand te komen en uit te breken uit deze zwaarbewaakte gevangenis. Buiten de gevangenispoort is het tijd om aan de vluchtroute van zo’n 15 kilometer te gaan beginnen. 

De voortvluchtigen zullen achter de muur voor verassingen komen te staan, en zullen er de nodige hindernissen ontweken, beklommen en uiteindelijk overwonnen moeten gaan worden. 

klik op de link voor de foto's van Eric Beatse, de Kiekjesdief