zaterdag 26 november 2022

Aalten 3e Boekeldercross 5 km - 23.48 min - 4e plaats M60

Hardlopen in het prachtige Daalse land

Na de tweede wedstrijd van de Boekeldercross heb ik gelukkig weinig last meer gehad van mijn rug. Ik kan aan alle trainingen weer mee doen en soms voel ik nog een klein pijnscheutje, maar dat mag geen naam hebben. Een aantal Avajanen doet dit weekend mee aan de Slangenburgtrail in IJzevoorde of de Zevenheuvelenloop in Nijmegen en slaan de Boekeldercross een weekje over, maar de belangstelling is er niet minder om. 

Als je zoals in november, ieder weekend een wedstrijd loopt, dan merk je pas hoe snel dat de weken al weer om zijn. Het doel voor vandaag is om lekker te lopen en de tijd van vorige week (24.16 minuten) proberen te verbeteren. En als het erg goed gaat, komt de tijd van de eerste Boekeldercross (23.43 minuten) misschien ook nog wel in zicht. Als ik op de fiets er naar toe ga, voelt het koud aan en ben ik blij dat ik de handschoenen aangetrokken heb. Maar in de praktijk zijn dit vaak prachtige weersomstandigheden om in te lopen. Voor de zekerheid doe ik maar een thermoshirt onder mijn AVA'70 shirt aan.

In de wedstrijd kom je ook veelal de bekende gezichten tegen, die ongeveer hetzelfde tempo lopen. Zo ontstaat er een wedstrijd in een wedstrijd en dat geeft altijd een mooie competitiestrijd. De eerste kilometer gaat in ongeveer dezelfde tijd als de eerste keer en dat geeft een goed gevoel. Net na de helft van de wedstrijd kom ik iets langzamer door en ik kan dat verschil in de laatste kilometers ook niet meer goed maken. Maar alle kilometertijden verschillen erg weinig met de eerste cross.

Vandaag is al weer de laatste Boekeldercross en sluiten we een mooie wedstrijdmaand af. Schitterend novemberweer, een prachtige ambiance, enthousiaste vrijwilligers en veel deelnemers stonden aan de start. Waarschijnlijk is er een mooie vierde plaats in het eindklassement voor me weggelegd, we gaan er in ieder geval wel voor!

Geen opmerkingen: