zaterdag 26 mei 2007

7e Gerard Tebroke Memorialloop Aalten – 5 km – 18,18 min – 18e Plaats

De eerste ronde zit er op
Ik heb me dit jaar bij het Gelders Looppaspoort ingeschreven voor de korte afstand bij de gevorderde lopers. Vanmiddag stond voor het GLP de eerste wedstrijd, de Gerard Tebroke Memorialloop in Aalten, op het programma. Een heerlijke thuiswedstrijd waarvoor ruim tweehonderd lopers zich hadden ingeschreven voor de 5 km. 

De start was aan de Beeklaan waarna we via de Slingelaan en de Landstraat over de Markt richting de Berkenhovestraat liepen. Onderweg stond er een dweilorkest wat een gezellige sfeer bracht. Na een fijne afdaling over de Varsseveldseweg, gingen we via de Hogestraat weer richting de Beeklaan. Deze ronde moesten we twee keer afleggen en na de eerste doorkomst in 8,56 min. kreeg ik het in de tweede ronde wat moeilijker. 

Het is ook een vrij zwaar parcours met veel vals plat en het nodige bochtenwerk. Je komt eigenlijk geen moment echt tot rust. Door de voorbereidingen voor het sjokfestival was dit jaar de doorkomst door cafe Leuven geschrapt. Aan de ene kant jammer maar het voordeel is dat het parcours er zo wat sneller op wordt. Met mijn eindtijd van 18,18 min, was ik uiteindelijk tevreden, al ging het dus wat moeizaam. 

Ook Tom liep een 5 km. en eindigde in een tijd van 23,15 min. Deze tijd geeft aan dat het voor hem ook een moeilijke wedstrijd was. Na de wedstrijd hebben we met een groep atleten uit de buurt van Arnhem bij cafe Stegers op het terras gezeten. We hebben gezellig wat nagepraat over de wedstrijd onder het genot van een drankje.



Geen opmerkingen: