zaterdag 2 juni 2007

7e Zwitserloot Dak Run Groesbeek – 5 km – 18,01 – 6e Plaats 35+

Een welverdiend frietje eten met Theo Stronks na de wedstrijd
Voor de loop heb ik met een aantal mensen gesproken die er net de 10 km. loop op hadden zitten. Bijna iedereen gaf aan dat de tijd wat tegen viel en ruim een minuut langzamer was dan de week ervoor in Aalten. Ook het vernieuwde parcours was niet veel lichter dan de jaren ervoor. Daarbij was het erg warm. Dat beloofde dus niet veel goeds. 

Na het inlopen en het bekijken van de Gala Run, waarbij de Keniaaan Jasob Mbote even een vette bonus van € 5000,- meepakte door de 10km. in een nieuw parcoursrecord van 27,52 min. te winnen, ging de 5 km. van start. De snelheid zat er direct al behoorlijk in doordat de eerste 200 meter alleen maar naar beneden ging. Het talrijke publiek in de Dorpsstraat zorgde voor een mooie ambiance. 

Toch ben ik wat bewuster en rustiger gestart dan de laatste weken. Hier had ik met de laatste Zuidelijke lus nog mooi wat voordeel van. Ik kon heuvelop nog versnellen en uiteindelijk in een mooie tijd van 18,01 min. te finishen. Met een zesde plaats viel ik net buiten de prijzen.

Good-old Theo Stronks, die een paar weken terug zijn hardloopschoenen nog haast gedwongen in de wilgen wou hangen, liep zonder klachten 40 seconden (23,19 min) sneller dan de vorige week in Aalten (63e plaats 35+). Hij was hier zo tevreden over, dat hij zich alsnog spontaan heeft ingeschreven voor het Gelders Looppaspoort. Na de wedstrijd heb ik samen met Theo, nog wat gegeten bij de plaatselijke snackbar (foto Iwan van Aken) waarna we via de Duitse wegen weer richting huis reden.


Geen opmerkingen: