vrijdag 14 september 2007

Ruurlo 22e Dorpenloop 4.780 meter – 17,48 – 2e Plaats

van links naar rechts Katja Demkes, Geert Wevers en Heidie Jentink
De Dorpenloop in Ruurlo maakt al ruim twee decennia lang deel uit van de septemberfeesten. Nadat vorig jaar de start en de finish van de Dorpenloop al was verplaatst had de organisatie dit jaar het parcours opnieuw iets aangepast. Dit allemaal om de overzichtelijkheid van deze loop te vergroten. Nadat David Sonntag de 2500 meter (9,01 min) had gewonnen was het de beurt aan de overige lopers.

Na wat oponthoud vanwege een niet goed functionerende tijdsregistratie was het gelijk na de start Nijland uit het naburige Zelhem die de leiding nam en al vrij snel kwam ik op de tweede plaats te lopen. Na de eerste doorkomst in 8,40 minuten wist ik al bijna zeker dat een podium plaats er in zat. Op het weinig sfeervolle en bochtige parcours liep ik naar een tijd van 17,48 minuten. Hierbij moet worden opgemerkt dat een ronde, volgens de organisatie, 2390 meter is.

Aaltenaar Jaap Oberink (18,14 min) werd derde en mijn clubgenoten Katja te Brake (19,51 min) en Heidi Jentink (20,44 min) eindigden bij de vrouwen op de eerste en tweede plaats. De aanwezige trainer Gerard Demkes had dus weer verschillende atleten op het podium staan. Kenneth Sonntag en Benno Aversteeg eindigden op een zevende (2,5 km. in 10,18 min) en achtste positie (10 km. in 38,59 min)



overige uitslagen

Kenneth (links) en David Sonntag

Geen opmerkingen: