zondag 8 maart 2009

Nieuw Wehl 14e Fatimaloop 7,5 km – 27,43 min – 2e Plaats M40

van rechts naar links Stefan Scanu, Gerrit Dijkslag en Geert Wevers op het podium bij de Masters 1.
Met een kersverse Master op het hoogste podium zit er voor mij vandaag niet meer in dan een keurige tweede plaats. Clubgenoot Gerrit Dijkslag gaf in de auto naar Nieuw Wehl al lachend aan dat hij nu in dezelfde klasse als ik zit en die is toch echt een maatje te groot voor mij. Gerrit gefeliciteerd!
Om 11.00 uur is de start van de 15 kilometer en die wordt voorafgegaan door een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Bennie (petje) Jansen, die afgelopen vrijdag tijdens het uitoefenen van zijn geliefde hardloopsport onverwachts is overleden.
De hele morgen heeft het bijna geregend maar bij de start van de 7,5 kilometer is het heerlijk droog en ik heb mij voorgenomen om gelijk na de start een flink tempo aan te houden, dat bevalt mij toch het beste. Ook wil ik de smaak van Vreden een beetje weg proberen te spoelen. De eerste kilometer blijf ik dan ook in het spoor van Gerrit Dijkslag. Die loopt in een mooi groepje van vier personen en daar een eind voor loopt Gert-Jan Wassink. Dit groepje moet ik natuurlijk laten gaan en ongeveer 50 meter achter me loopt Stefan Scanu.
Gedurende de wedstrijd komt hij steeds dichterbij en hij nadert me tot op enkele meters. Na het vijf kilometer punt besluit ik om nog één keer aan te zetten en met succes want ik loop langzaam bij hem weg. Ondertussen haal ik de laatste lopers van de 15 kilometer in, die een kwartier eerder gestart zijn en het voordeel hierbij is dat je steeds naar iemand toe kunt lopen. In een mooie 27,43 minuten kom ik over de streep, vier seconden langzamer dan twee jaar geleden.
Uitslagen:
Dinand Woolschot druk aan het filmen

Geen opmerkingen: