vrijdag 12 maart 2010

Uit de oude doos Lenteloop in Wehl 1994

De start van de eerste Lenteloop in Wehl

Eimert Venderbosch ongenaakbaar in Wehl

Eimert Venderbosch heeft de eerste editie van de Lenteloop in Wehl op zijn naam geschreven. De Triathliem atleet uit Didam legde de tien kilometer af in een tijd van 33,25 minuten. Jos Kemperman uit Silvolde kwam een minuut later als tweede over de finish, op twintig seconden gevolgd door Doetinchemmer Frans Jansen. Bij de vrouwen was Carla Slutter van Atletico de snelste in 43,35 minuten.

Eimert Venderbosch nam na twee kilometer de koppostie over van ARGO atleet Frans Jansen en de Didammer stond deze ook niet meer af. Veteraan Jos Kemperman, die aan een goed seizoen bezig is, kwam de laatste kilometers van zij n race sterk opzetten en finishte voor Jansen. De strijd op de vijf kilometer werd in het voordeel beslist van Aaltenaar Gerrit Dijkslag. Op zijn minst opmerkelijk was dat hij met blote benen de kou trotseerde.


De AVA’70 atleet bleef in een spannende slotfase zijn opponent Robin Seegers drie seconden voor. Dijkslag had 16,29 minuten nodig om de eindstreep te passeren. Ronald Veerbeek uit Varsseveld (derde) en Menno Groenendaal uit Doetinchem (vierde) bleven evenals de winnaar onder de zeventien minuten. De door Pac-tu-Wehl georganiseerde Lenteloop trok 200 atleten naar Wehl.
De koplopers tijdens de vijf kilometer van de Wehlse Lenteloop

 De uitslagen van de eerste Lenteloop

Geen opmerkingen: