zondag 16 januari 2022

Verslag van het Achterwooldse Klompenpad in Winterswijk

De eerste langere marathontraining zit er weer op

Yesss we mogen weer

Op Geert zijn site staat een prachtig verhaal van zijn neef Rinke. In voorbereiding op de marathon van Rotterdam is er de mogelijkheid om twee aan twee op zondag 16 januari het Achterwooldse Klompenpad te gaan lopen. Tijdens de persconferentie afgelopen vrijdag komt het goede nieuws dat buiten/binnen sporten weer mag. Ik vraag mij af of we met 25 man weer samen mogen hardlopen. Maar goed niemand weet het precies. Bij deze is de Lockdown voorbij en gaan we weer heerlijk samen rennen, kletsen en vooral ouwehoeren.

Zondagmorgen 16 januari 2022 om 08:30 uur is het vertrek bij  geitenboerderij Brõmmels aan de Meerdinkweg. Het is frisjes en Rinke geeft aan dat we gaan. Niet Rinke, maar Geert loopt voorop en geeft de route aan. Rinke weet de weg helemaal niet. Volgens mij heeft Geert deze morgen stiekem georganiseerd.

Het is een glibberig en modderig parcours, uitkijken geblazen. Maar het is ook een zeer prachtige route. We komen op plaatsen, waar we nog nooit geweest zijn. Ik hoor een prachtige anekdote van het zeer vriendelijke echtpaar ‘Ik kan het aan.nl van de Donk’. Denise heeft bij de geitenboerderij waar we starten al eens een wandel- en knuffelmiddag met een geit gehad. Natuurlijk is de geit die Denise meekreeg dood neergevallen met alle gevolgen van dien. Dat deed me meteen terugdenken aan het weekendje in de Ardennen een paar jaar geleden. Iets met een kano en een paar zwanen.

Als ik eindelijk doorheb dat dit de eerste marathon training is, in plaats van lekker samen een duurloopje doen, moet ik meteen aan Erwin Wamelink denken. Hoe dat zo, nou ik hoor Wesley Huning zeggen: ik ga bij de marathon weg op 3:30 uur. Dat zei Erwin ook bij zijn eerste marathon en dat pakte toen ook zeer goed uit. Succes Wesley.

Voor Gerjo Wevers, Jaap Oberink, Peter Ligterink, Gabrielle Bruil en Wesley Huning zal het de eerste marathon gaan worden. Ik hoor aan de stemmen dat ze het allemaal best wel spannend vinden. Wat moeten ze aan, hoe vaak moeten ze trainen en wat te eten en drinken?  Ze vragen de medelopers dan ook om allerlei tips. Ervaringsdeskundige Ingrid van Zolingen geeft aan dat wijn op zijn tijd zeer goed is en dat je daar best goed op kunt presteren tijdens een marathon. Verbaasde blikken van meerdere atleten. Ja Ingrid presteert inderdaad goed op wijn. Dat wil niet zeggen dat iedereen het daar goed op doet natuurlijk.

Zo vliegen de kilometers voorbij en is iedereen vooral blij dat ze weer samen kunnen lopen. De eerste marathon training is een feit. Een mooie route van bijna 20 kilometer volbracht. Succes allemaal met de voorbereidingen op de marathon en vooral heel blijven en lekker samen lopen. Geert en Rinke, bedankt voor deze prachtige route.

Katja Demkes

Geen opmerkingen: