zondag 2 april 2023

Verslag van de Trailrun in Beek

Jorik Huizinga 

Maarten Hoksbergen uit Didam bezegelt de 16 kilometer trailrun Beek met winst

Door Benno Stevering

Didammer Maarten Hoksbergen was tijdens de Dijkencross in Pannerden reeds snel deze winter. Maar ook in Beek wist hij de winst naar zich toe te trekken met 1.06.19 uur. Zijn concurrentie bleef op enige achterstand hangen. Zo werd Lieuwe Brouwer uit Rotterdam tweede in 1.11.23 uur. Op de zestien kilometer trailrun won John van Ampting uit Zeddam de strijd tegen zestig plusser Jan Piet van Beek uit s Heerenberg. Van Ampting liep een tijd van 1.19.50u. Triatleet Wim van Hilst uit Steenderen deed goede zaken bij de vijftigers en won in deze categorie met 1.12.58 uur. Andries van Ooijen, die vele jaren terug erg verdienstelijk liep testte zijn conditie, liep sinds lange tijd weer een wedstrijd en realiseerde de derde tijd met 1.15.18 uur. Wethouder Jorik Huizinga uit Doetinchem komt graag in de Beekse bossen en pakte de zege bij de veertigers op de zestien kilometer met 1.13.23 uur. Beste dame werd onbetwist Jeanne van Zuilen uit Doetinchem in 1.25.42 uur. Lonneke Kruyen uit Rozendaal won bij de veertig plussers in 1.29.01. Bij de vijftig plussers was triatlete Sandra Huntink uit Drempt die de winst naar zich toe trok in 1.34.06 uur. 

De 10,5 kilometer leverde bij de zestig plussers een zege op voor Ger de Jong uit Didam. Maar overall liet Luca Greven uit Doetinchem zien dat hij de snelste was bij de trailrun over 10,5 kilometer. Hij had amper 39.16 minuten nodig voor deze afstand. Tom Jolink uit Doetinchem werkte zich met 41.23 minuten naar een tweede plek. Hij zorgde tot de finish dat Dirk Jan Veldhorst uit Breedenbroek hem niet wist te achterhalen. Marieke de Zwart uit Wageningen pakte de winst bij de vrouwen. 

De Trailrun Beek werd georganiseerd door Stichting Omloop Beek en van commentaar voorzien door Benno Stevering. De vele vrijwilligers zorgden voor het welslagen van het evenement. Run2Day zorgde ervoor dat de deelnemers direct na afloop de uitslagen op het internet konden volgen. Verder zorgde de EHBO Beek en omstreken voor een veilig evenement. Rozendaal Schildergroep was een van de grotere sponsoren van het evenement. Stichting Omloop Beek had een prachtig parcours uitgezet richting Sprung in Stokkum en de gereconstrueerde loopgraven achter het Tankstation in Elten. Het evenement staat als een huis op de kalender en zal zeker ook volgend jaar weer een vervolg hebben. Lof voor het welslagen van het evenement voor alle vrijwilligers. Helaas liepen enkele deelnemers verkeerd. Dit werd door de organisatie recht gezet.

Geen opmerkingen: