zaterdag 2 maart 2024

AVA`70 laat zich zien bij Engbergenloop in Gendringen

Het podium van de halve marathon

Op zondag 25 februari organiseerde Atletico`73 de 41e editie van de Engbergenloop. In totaal kwamen ruim 300 deelnemers in actie op de verschillende afstanden, waaronder dik 20 atleten van AVA`70. Zoals gebruikelijk sleepten de geelhemden ook weer meerdere podiumplekken in de wacht….

Als eerste verscheen Adinda Kleinrensink in de hardlooparena en zij had gelijk al een primeur, dat bij de organisatie voor de nodige spanning zorgde. De AVA-atlete had zich ingeschreven voor de wedstrijd over 3 kilometer met een framerunner en dat was nog nooit eerder gebeurt. Adinda vertrok 10 minuten voor de rest van de groep om problemen onderweg te voorkomen. Ze ging gelijk na het startschot hard op weg en wist het hoge tempo tot de finish toe vol te houden en klokte uiteindelijk de snelle tijd van 12,54 minuten.

Daarna was het de beurt aan de deelnemers aan de 5,2 kilometercross. Tijn Piest is momenteel de man in vorm en het jonge talent vocht met Ruben Garretsen een prachtige strijd uit om de 2e en 3e plek. De beslissing viel uit in het nadeel van Tijn, al klokten beiden een gelijke eindtijd van 17,31 minuten. Een prachtige prestatie van de AVA`70 -atleet, die vol vertrouwen uitziet naar het zomerseizoen. Bij de Dames scoorde Lobke Hendriksen met een finishtijd van 21,36 minuten eveneens een mooie tweede podiumplek.

Bij de race over 10 kilometer gingen AVA-troef Mark te Brake en Tijs van Aalten snel van start en maakten samen de wedstrijd hard. Het bleef bijna tot aan de finish spannend wie de overwinning naar zich toe zou trekken. Tijs bleek over de beste eindsprint te beschikken, maar met een eindtijd van 33,31 minuten scoorde Mark natuurlijk ook een prima tijd.

Bij de deelnemers aan de halve marathon bevonden zich meerdere atleten, die in voorbereiding zijn op een voorjaarsmarathon. Luuk te Brake kende een moeizame aanloop naar de wedstrijd en ondanks het feit dat het zeker niet vanzelf ging en hij de 21,1 kilometer grotendeels solo moest afleggen liep hij naar een onverwachte en zeker verdienstelijke 3e plaats. Annemarie Arentsen maakt haar marathondebuut in “de Mooiste” en de Engbergenloop paste dan ook prima in haar schema. In de voor haar bekende soepele tred liep ze naar een prachtige 2e plek in een snelle tijd van 1 uur en 36 minuten.

Behalve de sportieve prestaties was AVA`70 ook op een ander vlak zichtbaar aanwezig bij de Engbergenloop. Bart Wesselink en Marco van Rijs waren namelijk verantwoordelijk voor de tijdregistratie en zoals we van het duo gewend zijn, hadden ze de zaakjes weer voortreffelijk voor elkaar. Gelijk na de finish zijn de tijden bekend en online ook zichtbaar. Een knap staaltje samenwerking derhalve, dat zeker alle waardering verdiend…..

De Engbergenloop was de  3e wedstrijd van de Achterhoekse Crosskampioenschappen, die op zaterdag 9 maart bij AVA`70 wordt afgesloten met de T & F-run. In de diverse klassementen zijn nog verschillende AVA-janen in de race voor een podiumplek, dus de finale is voor sommigen nog een spannende aangelegenheid! (FR) 

Geen opmerkingen: