woensdag 3 juli 2024

dinsdag 2 juli 2024

AVA'70 on tour in Zeeland

Uitwaaien op het Zeeuwse strand

Regelmatig spreken trainingsgroepen van AVA`70 af om te gaan trainen op een andere locatie. Niet vertrekken vanaf het vertrouwde eigen clubhuis, maar wat verder weg in de regio. Nieuwe omgeving, andere paadjes en weggetjes zorgen vaak voor mooie verhalen en fijne inspiratie.

Dit keer een episode over een training op locatie, die ongepland was en in ieder geval wat verder van de thuishaven dan normaal. Daarnaast was het trainingsgroepje ook een redelijk bij elkaar geraapt zooitje…..

Het is donderdagmorgen, 27 juni om even voor 09.00 uur, toen een zevental sportievelingen zich meldde op vakantiepark de Zeeuwse Kust in Renesse voor een mooie duurloop. Normaliter wordt er uiteraard op dit tijdstip volop gewerkt of gestudeerd, maar nu even niet. De gezichten stonden dan ook op standje ”vrolijk” en dat is ook wel logisch, want het was immers al meer dan aangenaam warm en de koperen ploert deed duftig zijn best. Aangenaam naar 7 maanden volop regenval en een chronisch gebrek aan Vitamine D.

De trainer van de dag was dit keer de Heurnse survivalkoning Maarten Hengeveld, die een route had uitgezet, inclusief een mooie verrassing. Omdat hij dit laatste een paar keer herhaalde, werd er door een enkeling wel getwijfeld aan deze laatste opmerking. De goedlachse vrachtwagenchauffeur combineert het hardlopen met gesjouw met balken en gehang in touwen, dus helemaal betrouwbaar is zo`n programmamaker bij voorbaat zeker niet. Daarnaast is hij geen lid van de Aaltense club en dan weet je natuurlijk ook niet hoe hij zich als vreemde eend in de bijt gaat gedragen?

Het gemêleerde gezelschap dravers kende opvallend veel jeugdigen met een mooie doelstelling voor dit jaar. Zo richt Tim Mengerink zijn pijlen op de marathon van Berlijn, die op de laatste zondag van september op de kalender staat. De voorbereidingen worden binnenkort gestart voor deze grote uitdaging, maar elke kilometer extra is vast meegenomen, zeker als het een graadje of 25 is. Norah Rusink heeft ook een nieuwe hardloopuitdaging gezocht en gevonden, want zij loopt begin oktober de halve van Breda, haar studiestad. Dit betekent dat er voldoende fans langs de kant zullen staan en met behulp van een mooi schema van de trainert Jan, gaat dit helemaal goedkomen. Aan de Zeeuwse kust liep ze gemakkelijk de dik 11 kilometer mee en dus gaat haar missie vast en zeker slagen. Lieke, dochter van de parcoursdirecteur van deze dag, had net een mooi baancompetitie-avontuur achter de rug en wilde het goede gevoel graag doortrekken in het voor haar zo vertrouwde Renesse. Maar ja, vader Maarten is de trainer en dan weet je het natuurlijk nooit. Spaart hij dochterlief of sloopt hij haar? Joppe Roos zijn uitdaging ligt in het najaar, wanneer de Zevenheuvelenloop weer op de kalender staat. Hij heeft dan ook nog tijd genoeg om zich goed voor te bereiden, al kun je er natuurlijk nooit vroeg genoeg mee beginnen. Zus Julia had de schoenen net weer zo goed als droog van het hachelijke regenloopavontuur in het Zwillbrockse flamingogebied. Vol zelfvertrouwen liep ze op de eerste rij mee en stond op deze warme ochtend gelijk haar vrouwtje. Achteraan het kleine pelotonnetje was Frank ingehuurd voor de algemene controle en zijn rol was feitelijk heel simpel: hobbel lekker mee en zorg dat iedereen ook weer heelhuids aan de finish komt.

Vanaf de start ging het in een rustig tempo vanaf strandpark de Zeeuwse Kust in de richting van de prachtige haven van Scharendijke met regelmatig een trap op en af, al was het de grote vraag of dit de verrassing was, waarover Maarten het voor de training had. Dit was niet het geval, zo bleek later, toen er aan de voet van een viaduct op een fijn grasveldje wat core-oefeningen werden gedaan. Het zweet gutste werkelijk van de gezichten en dit hield helemaal aan toen deze sessie werd afgesloten met planken in verschillende variaties. Best leuk natuurlijk en ook zeker zinvol, maar een applausje bleef zeker uit, want een enkeling stond inmiddels in de overlevingsstand. Geloof het of niet, de duurloop werd vervolgd met de verrassing… Drie keer volle bak het viaduct opdraven. Ja, de trainer spaarde zijn manschappen zeker niet, maar de teamgeest en de onderlinge support hield de club bij elkaar. Een enkeling stond op het punt van “spugen” en deze dappere leerling gaf rustig aan dat hij gewoon een fractie met rust gelaten wilde worden. Zo gezegd, zo gedaan en de groep vervolgde, min 1 voor even, de route richting de Horizon. Blöf zong er al over en het vooruitzicht was veelbelovend, al weet je niet wat erachter zit. Het bleek de finish te zijn van de prachtige duurloop langs de Zeeuwse Kust van het Aaltense loopclubje. Monique van Maarten bleek ook nog een belangrijke rol te hebben, want zij zorgde voor verfrissend water, haverkoeken en teamfoto`s.

Een sportief avontuur op een gewone donderdagmorgen, leverde naast veel zweetdruppels en rode gezichten zeker ook de nodige voldoening op. En ook niet geheel onbelangrijk…. de wetenschap dat iedereen in goede conditie was voor 3 dagen Concert at Sea!!!    

Frank Roos 

maandag 1 juli 2024

Vakantieverhalen

Fijne vakantie

Er hebben in de afgelopen jaren verschillende vakantieverhalen op deze site gestaan en uit de reacties merk ik dat dit voor iedereen erg leuk is om te lezen

Ga je zelf nog op vakantie schrijf dan ook eens een verslagje (liefst met foto) van een wedstrijd, training of een leuk voorval en laat anderen ook genieten van jou belevenissen. Je hoeft helemaal niet zo goed te kunnen schrijven om tot een leuk verhaal te komen. Wie durft het aan? 

Ik wens iedereen een goede vakantie toe!