zaterdag 19 april 2008

Arnhem 18e Jail to Jail loop 7,4 km – 28,38 min – 3e Plaats

Op de 3e plaats geëindigd in Arnhem
Om ongeveer 8.45 uur heb ik Merle en Kim in het centrum van Arnhem afgezet om te gaan winkelen. Een kwartiertje later ben ik bij de Penitentiaire Inrichting in Arnhem-Zuid, in de volksmond ook wel de Blue Band Bajes genoemd. Even later worden we met zijn dertienen in een busje gedropt en naar de oude Koepelgevangenis De Berg in Arnhem-Noord gebracht. Je komt hier op plekken waar je normaal nooit komt en je vraagt je af wie er allemaal achter die grote kolossale muren zitten. Ik schrijf me in voor de 18e Jail to Jail loop en ik kom gelijk al een aantal bekenden tegen. Met twee ervan, Dries en Roger, loop ik ongeveer een kilometer warm. Hierna trek ik mijn trainingsbroek en jas uit en leg het in de auto die alles naar de finish brengt.

Om even na tien uur starten we vanuit de metershoge deuren van de gevangenis poort. Het eerste stuk loopt behoorlijk naar beneden en het duurt niet lang of we lopen over de Rijn kade. Ik loop vanaf het begin in tweede positie en de nummer één, Jeroen Brandts, en de voorfietser zijn allang uit het zicht verdwenen. Even later wordt ik terug gefloten door de nummer drie, Ruben Crusio de winnaar van 2007, omdat ik een verkeerde weg in sla. Ook moeten we om een aantal rolstoelers heenlopen die aan een leuke dagtocht op de boot beginnen. Aan het eind van de kade loop ik rechtdoor in plaats van een scherpe bocht naar links te maken. Weer word ik er op geattendeerd al kost het me nu zo’n 50 meter en de tweede positie.

Even later lopen we de trap op richting de Mandela brug en lopen nu op een gedeelte van het parcours dat ik ken van de Bridge to Bridge loop. Direct daarna lopen we door het park richting de dijk. Na een tijdje kan ik heel in de verte de brug over de Pleyroute zien liggen waar ik naar toe moet. Het waait hier behoorlijk en we hebben de wind vol tegen. Ik heb het gevoel dat de nummer vier Dries Pluimers dichterbij komt maar met het afgaan van de dijk weet ik dat ik mijn derde plaats vast kan houden. Aan het eind heb ik nog zeven seconden over en finish in een tijd van 28,38 minuten.

Op het podium krijg ik een prachtige bos bloemen waar we wel iemand mee kunnen verrassen. Ik had de Jail to Jail loop nog nooit gelopen en ik vond het een gezellige en bijzondere wedstrijd. Je loopt namelijk niet iedere dag van de ene naar de andere gevangenis. De keren dat ik (bijna) verkeerd liep zullen we maar even vergeten. Na de wedstrijd ben ik naar Westervoort gereden om Bram te zien voetballen en na de middag heb ik de dames weer in Arnhem opgehaald. Zo kunnen winkelen en sporten toch mooi samengaan.




kort nieuwsbericht op TV Gelderland

De start vanuit de poort van de gevangenis
Met Dries Pluimers, de nummer vier

Geen opmerkingen: