zondag 6 april 2008

Elten(D) Grenzlauf 5 km – 18,37 min – 6e Plaats Senioren

De start van de 5 kilometer
Samen met clubgenoot Gerrit Dijkslag vertrokken we vanmorgen al vroeg naar onze Oosterburen om daar mee te gaan doen aan de 32e Grenzlauf in Elten. Het was mijn eerste wedstrijd in Duitsland van dit jaar maar ik mag er altijd graag lopen. Ik had me afgelopen vrijdag op het laatste moment nog voor ingeschreven en dat leverde direct al een mooi t-shirt op. Voor de start kwamen we al verschillende Nederlanders tegen en met een aantal werd even een praatje gemaakt. Nadat de Nordic walkers en de jeugd gestart waren was het om half elf onze beurt.

De start van de vijf kilometer (foto Ausra Woolschot) was in vergelijking met drie jaar geleden op een andere plaats en ook de ronde zelf was wat aangepast. In het begin loopt het iets vals plat omhoog en de tweede kilometer kwam ik al in 4.06 minuten door. Ne deze kilometer loopt het allemaal wat gemakkelijker en kom je er ook achter dat je op de Elterberg ook naar beneden kunt lopen. In het bos zelf was het op sommige plaatsen erg slecht en moest je goed kijken hoe je het beste om een plas water heen kon lopen. Ook was het op enkele plekken erg glibberig. De laatste kilometer, in 3.27 minuten, loopt mooi naar beneden en dat vind ik zelf altijd het fijnste lopen.

Doordat ze dit jaar bij de vijf kilometer alleen een jeugd- en senioren klasse hadden werd ik keurig zesde in een mooie tijd van 18,37 minuten. In Kilder en Gaanderen was dit de afgelopen weken nog bijna een minuut langzamer, dus lijkt het de goede kant weer op te gaan. Gerrit Dijkslag liep een knappe tijd van 16,50 minuten en eindigde daarmee op een tweede plaats. De vleesbon van de plaatselijke Emmerichse slager moet hij later maar een keer gaan verzilveren, al zou een lekker Duits biefstukje mij ook wel smaken!

Voor een uitgebreide fotoreportage zie het artikel hieronder.





Geen opmerkingen: