zaterdag 26 april 2008

Dinxperlo 36e Batavierenrace 6,7 km – 26,07 min – 16e plaats

Daar sta je dan 's morgens om 7.00 uur
De Batavierenrace is de grootste estafetteloop van de wereld en loopt van het Universitair Sportcentrum Nijmegen, via Duitsland, de rustige Achterhoek en de Oude Markt in hartje Enschede naar de campus van de Universiteit Twente. De totale loopafstand bedraagt ruim 185 kilometer, is onderverdeeld in 25 etappes en er nemen ieder jaar ruim 7500 atleten aan deel.

Vrijdagmiddag word ik door Lisa gebeld. Ze komt enkele mensen tekort in haar team en ze vraagt of ik zin heb om aan etappe 10 mee te doen. Het is een etappe van 6,7 kilometer van Dinxperlo naar de Heurne. In Dinxperlo vindt de start van de ochtendlopers plaats en daarom kunnen ze precies zeggen dat ik om 7.10 uur moet starten. Het is wel vroeg opstaan maar mooier kun je het niet krijgen. Een vaste starttijd en in de buurt.

Nadat ik vrijdagavond nog een wedstrijd in Stadtlohn had gelopen, rij ik zaterdagmorgen om ongeveer half zeven Dinxperlo binnen. De straten zien zwart van de studenten en af en toe zie ik wat mensen van mijn eigen leeftijd. In de buurt van de sporthal parkeer ik mijn auto en heb ik Lisa al vrij snel gevonden. Ik laat me het één en ander over de Batavierenrace vertellen en ik hoor dat ik bij de studenten Filosofie van de Universiteit Groningen meeloop. Dat past me wel, denk ik direct.

Nadat er al twee groepen lopers op weg zijn, is de derde groep aan de beurt waarin ik moet lopen. Hierna zullen tot acht uur nog drie groepen starten. Na zo’n 500 meter kom ik op kop te lopen en loop vrij gemakkelijk steeds verder weg. Ik heb denk ik geluk dat ik de langzaamste groep getroffen heb. Het is heerlijk loopweer en ik praat onderweg met Harry, die met mij mee fietst. Ik kom op plekken waar ik nog niet vaak ben geweest en soms herken ik wat van de omgeving. Via de Hoge Heurnseweg, de Spekkendijk, het Welkersveen, de Westendorpweg en het Giebinkslat loop ik naar de Teunismolenweg waar ik het hesje over geef aan Harry, die weer een andere medefietser mee krijgt.

Ik heb nog even wat nagepraat en ik loop dezelfde weg terug want mijn auto staat nog in Dinxperlo. Onderweg kom ik nog bijna 200 lopers en fietsers tegen en als ik de laatste loper gezien heb, ben ik al bijna weer in Dinxperlo. In Aalten heb ik nog gauw even verse broodjes bij de bakker gehaald en om kwart voor negen ben ik al weer thuis. Ongeveer 15 kilometer en een ervaring rijker!




Batavierenrace 2008 (video)

De herstart in Dinxperlo

Geen opmerkingen: