dinsdag 15 juli 2008

Walfortloop Aalten 6 km – 22,13 min – 11e Plaats

Eerst een rondje op de Hamelandbaan

De Walfortloop is mijn laatste wedstrijd voor de vakantie en ik wil dan ook proberen om deze lekker te lopen. Voor de loop kom ik veel bekenden tegen en word er even bijgepraat. Ondertussen beginnen de jeugdlopen en loopt Bram naar een mooie vierde plaats op de twee kilometer. Daarna is het onze beurt en ongeveer honderd lopers staan aan de start van de zes kilometer. 

Ik zie veel atleten waar ik vaak bij in de buurt loop(Jos S, Stefan, Dennis, Hans, Joost, Jos H, Dinand, Paul en Wim). Het kan dus weer een mooie wedstrijd worden. In de eerste ronde op de baan loop ik lekker en gezien de zesde positie waar ik loop merk ik dat het te hard gaat. Na de tunnel slaan we rechtsaf de Walfortlaan in en de eerste kilometer gaat in 3,26 minuten. Een aantal lopers gaan me voorbij en ik zie dat vooral Dinand erg goed loopt. Later vertelde hij mij dat hij in zeven weken tijd zes kilo lichter was geworden! 

Net voor boerderij Eskes slaan we linksaf het Walfortbos in en probeer ik mijn eigen tempo te blijven lopen. Hier loop ik ongeveer twee kilometer met Jos Slutter op en als we de tweede keer het zandpad langs de beek pakken versnel ik. Eerst loop ik bij Jos weg en even later ook bij Hans Metzemaekers. De kilometertijden gaan iets omhoog(3,44-3,51-3,49-3.51), maar door mijn versnelling loop ik de laatste kilometer in 3,32 minuten. Op de baan zelf gaat clubgenoot Joost Wichers me nog met een enorme eindspurt voorbij. Toch heb ik tot mijn eigen verbazing sneller dan vorig jaar gelopen.
Bram

Geen opmerkingen: