zondag 7 december 2008

13e Montferland Run in ‘s-Heerenberg 15 km – 57,32 min – 10e Plaats M45

Ik loop al bijna 's-Heerenberg weer in
In de laatste drie jaar heb ik maar één keer een 15 kilometer wedstrijd gelopen en was dus erg benieuwd hoe het zou gaan. Het parcours kende ik goed doordat ik twee weken geleden nog als pacer de parcoursverkenning van de Montferland Run heb gelopen en ik wist dus wat mij te wachten stond. Nadat we de auto bij onze Oosterburen in Duitsland hadden geparkeerd (had ik maar naar Theo geluisterd!) was het een stukje lopen naar onze kleedruimte in café de Gracht. Daar aangekomen was het al erg druk en zoals altijd hadden de leden van mijn atletiekvereniging AVA’70 weer een gedeelte van het podium in beslag genomen. 

Na het omkleden heb ik samen met Theo Stronks, Gerrit te Lindert en trainer Bert Klutman zo’n 1,5 kilometer warm gelopen en hebben we ook nog even de accommodatie bezocht waar ik een uitnodiging voor gekregen had om me daar om te kleden. Hier was het erg rustig, stond de koffie klaar en was het krentenbrood gesmeerd. Als ik een volgende keer meeloop overweeg ik toch maar op de uitnodiging in te gaan.


Even later ben ik in het startvak gaan staan en ik stond goed vooraan. Je had wel gelijk Dimitri, al stond je gelijk achter me! De weersomstandigheden waren ideaal. Het was droog, bijna windstil en een heerlijk winters zonnetje bij zo’n 7 graden. Dat kon niet beter. Na het voorstellen door de speaker van de bekende lopers werden we weggeschoten en toen ik de lus van drie kilometer had gehad zag je nog een aantal lopers die nog geen 500 meter op weg waren. De eerste vijf kilometer ging in 18,38 minuten en ik zat stiekem al te rekenen. Twee keer twintig minuten erbij en er zou een mooie tijd van onder het uur uitkomen. Maar zo gemakkelijk gaat het niet altijd! 

Direct na dit punt komt de befaamde Peeskesbult en hier kwam ik voor het eerst boven de 4 minuten de kilometer maar dat maak je met de afdaling wel weer goed. Ook de negende kilometer, op de weg van Beek naar Zeddam, is een lastige maar op het 10 kilometerpunt lag ik nog prachtig op schema (38,23 minuten). Onderweg stonden ontzettend veel bekenden of mensen die je naam riepen en dat is altijd erg leuk. Na de afslag bij het Tolhuis komt er op de Drieheuvelenweg nog weer een lastige klim(foto Gerard Heinen) maar als je die gehad hebt zie je het dorp ‘s-Heerenberg al bijna weer liggen. Met een laatste kilometer van 3,37 minuten kom ik over de finish. Ik sta versteld van mijn prachtige tijd van 57,32 minuten. De laatste keer dat ik de Montferland Run gelopen heb in het jaar 2006 kwam ik in een tijd van net boven het uur over de streep(1:00,49).

Ik ben ontzettend tevreden en ik heb na de wedstrijd de koffie en krentewegge maar tot mij genomen en met Dick Leseman en Dennis Weijers nog even nagepraat over de wedstrijd. Dennis had een tijd van 48,20 minuten gelopen en was niet tevreden. Hoe kun je dat met zo’n tijd nu zijn, denk ik bij me zelf. Maar ja dan praat je ook over de Nederlandse subtop.

Geen opmerkingen: