zondag 8 februari 2009

Uit de oude doos 1e Nationale titel Gerard Tebroke in 1970

Oud Aaltenaar en AVA’70 lid Gerard Tebroke (links) hield al in 1970 zijn eerste Nationale titel op de 5.000 meter. Op 45-jarige leeftijd overleed hij aan een herseninfarct

Op het Pim Mulier Sportpark in Haarlem wordt op 25 juli 1970 de 5.000 meter gelopen tijdens het Nederlands Kampioenschap. Egbert Nijstad is de grote favoriet en na acht ronden liggen Nijstad, Gerard Tebroke en Jos Hermens nog bij elkaar. Tebroke probeert Nijstad steeds buitenom te passeren maar dat lukt niet en zo loopt hij veel extra meters. In de laatste 200 meter sprinten Nijstad en Tebroke naar de finish en dan kan Tebroke eindelijk weglopen van Nijstad. De tijden die gelopen worden zijn 14:25,4 sec. en 14:29,2 sec. Derde wordt Jos Hermens(UNC), vierde Hans van Engeland(Unitas), vijfde Dirk de Bruin(AVR) en zesde Piet Vonk(RKHAV).

Met dank aan Paul van Gool, die Gerard in 1970 Nederlands Kampioen heeft zien worden in Haarlem en begin 1980 als lid van de kascie van Ciko’66 nog eens zijn boeken heeft gecontroleerd toen Gerard penningmeester van de Arnhemse atletiekvereniging was.


Wie heeft er nog meer foto’s van regionale wedstrijden of een leuk krantenartikel van langer dan tien jaar geleden en wil het wel naar me mailen? Het is dan de bedoeling dat ik af en toe wat van deze zaken in de categorie "uit de oude doos"(zie rechterkolom boven) op mijn site zet.

Geen opmerkingen: