zaterdag 30 mei 2009

9e Gerard Tebroke Memorialloop in Aalten 5 km – 18,42 min – 15e Plaats

Nog 50 meter en ik ben er gelukkig…..
Vanmiddag rond half vier ben ik in de richting van de school op het Stationsplein gelopen om me in te schrijven voor de 9e Gerard Tebroke Memorialloop in Aalten. Bij de inschrijvingstafels is het nog vrij rustig en ik heb dan mijn nummer ook snel te pakken. Ik loop verder in de richting van de Beeklaan en niet veel later gaan de jeugdlopen van start.

Om 17.00 uur is het de beurt aan de lopers van de vijf kilometer. Het parcours is vanwege het Sjoksfestival iets aangepast ten opzichte van de vorige jaren en we hoeven daarom niet meer over de gezellige en drukke Markt. Het tempo ligt direct al vrij hoog en ook vind ik het erg warm om te lopen maar daar hebben de andere atleten ook last van. Ik kom de eerste ronde door in 9,03 min. en overal langs de route staat men de lopers aan te moedigen.

In de tweede ronde moet ik toch het tempo laten zakken en krijg ik het vrij moeilijk. Ik heb een verval van 39 seconden op 2,5 kilometer en dat is teveel! Onderweg heb ik nog een paar keer gedacht dat ik me gelukkig niet voor de tien kilometer heb ingeschreven. Na de Frankenstraat, die voor het eerst in de route is opgenomen, gaat het gelukkig alleen maar omlaag en kom ik weer iets beter in mijn ritme. Na 18,42 minuten kom ik over de streep en krijg ik een mooie boodschappentas van Super de Boer in mijn handen gedrukt. Ik drink even flink bij en loop later nog een rondje uit, om onderweg wat foto’s te maken van de tien kilometer. 

Ik wil een groot compliment maken voor Johan Assink en zijn vrijwilligersgroep. Dankzij een geweldige organisatie is alles weer fantastisch verlopen en deze Memorial verdient dan ook zeker meer deelnemers.

Een geweldige prestatie levert ook clubgenoot Jan Wevers. De laatste twee jaar heeft hij door omstandigheden geen wedstrijd meer gelopen en in zijn eerste wedstrijd komt hij maar net achter mij over de streep in een prachtige tijd van 18,55 minuten. Jan, mooi dat je er ook in het wedstrijdcircuit weer bij bent.

Geen opmerkingen: