zaterdag 2 mei 2009

Bocholt(D) Citylauf 5 km – 18,25 min – 1e Plaats M45

Geconcentreerd bezig aan mijn vijf kilometer!

Nadat ik ‘s middags samen met Ina de mooie tuin van Theo en Adrie heb bewonderd, staat er aan het begin van de avond de Citylauf in Bocholt op het programma. Ik heb deze week echter al van verschillende kanten gehoord dat er niet meer ingeschreven kan worden en dat deze loop met ruim 4.700 atleten helemaal volgeboekt zit. Ik heb mij dan ook voorgenomen om in Bocholt een hele rustige training van ongeveer 10 kilometer te lopen.

Bij aankomst staat de parkeerplaats al helemaal vol met auto’s maar gaat er net een auto weg. Mijn eerste gedachte is dat er misschien nog wel meer meezit vanmiddag en dat blijkt even later ook zo te zijn. Bij de inschrijvingstafel kijken ze eerst nog wat bedenkelijk als ik nog mee wil lopen. Maar als ze merken dat ik uit Nederland kom ligt er, na een paar diepe zuchten aan de andere kant van de tafel, toch al vrij snel een inschrijvingsformulier voor me klaar. Met grote dank aan de Duitser Thomas die zijn startnummer ingeleverd heeft.

Na het ophalen van het startnummer heb ik het 2,5 kilometer lange rondje eens rustig ingelopen en om 19.00 uur is de start van de 5 kilometer. Langs het parcours is het geweldig druk en overal zijn de mensen even enthousiast. De eerste kilometer gaat veel te snel in 3,17 minuten maar hier voel ik me altijd het beste bij. Even later loop ik met een scherpe bocht naar links het straatje in waar veel cafés zijn gevestigd. Hier tref ik een sfeer aan die ik met andere wedstrijden nog niet vaak heb meegemaakt. Het is er enorm druk, de terrasjes zitten vol en enkele zaken hebben de geluidsboxen buiten op de stoep geplaatst. Ik kijk me mijn ogen uit en eigenlijk is het jammer dat ik hier niet langzamer door heenloop.

De eerste ronde kom ik door in 8,58 minuten en even later staat Gerrit Dijkslag me aan te moedigen. Het tempo kan ik aardig volhouden en met nog ruim een kilometer te gaan schreeuwt Henk Mengers dat ik op een 12e plaats lig. De twee mannen die net voor me lopen moet ik nog voorbij en dan zit er nog net een top 10 plaats in, denk ik bij mezelf. Maar of dat gaat lukken? In de laatste 500 meter heb ik ze eindelijk te pakken en zie ik de nummer 9 een eindje voor me lopen. Ik probeer nog één keer aan te zetten en een eindje voor de bocht naar de finish ga ik hem ook voorbij.

Na afloop staat er hier altijd een lekkere welverdiende halve liter alcohol vrij bier klaar en even later komen Sandra Brachten en Johan Assink ook over de streep. Samen praten we nog wat na over deze sfeervolle wedstrijd. Over het algemeen loop ik in Bocholt altijd vrij constant. De laatste vijf jaar zit er maar 23 seconden verschil tussen mijn langzaamste- en mijn snelste tijd en de wedstrijd van vandaag valt hier precies tussen in. Als je de scholierenloop bij de 5 kilometer meetelt ben ik 9e geworden op 1.199 deelnemers. Ik vind het een prachtig resultaat!





Geen opmerkingen: