vrijdag 18 februari 2011

Fullmoon Run op de Holterberg

Deelnemers aan de Fullmoon Run met van links naar rechts Marian Freriks, Michiel Brussee, Geert Wevers, Marieke Prinsen, Bertus van Elburg, Andre Balke, Frank Roos en Henk Smit. De foto is gemaakt door Gerrit, de 9e deelnemer aan deze loop.

Om 20.00 uur vertrekken we met zijn vieren (Marieke, Frank, Andre en Geert) vanuit Aalten naar Nijverdal, Marco moet zich een uur voor vertrek helaas afmelden voor deze loop. Als de reis voorspoedig zal verlopen dan zullen we volgens de TomTom even na 21.00 uur in Nijverdal aankomen en dat blijkt inderdaad zo te zijn. We hebben nog genoeg tijd om een kop koffie in Hotel Dalzicht te drinken, waar even later Arnhemmer Michiel Brussee ook komt binnen lopen. Op de parkeerplaats maken we kennis met de overige deelnemers en Henk Smit komt er zelfs helemaal voor uit het plaatsje Froombosch, in de provincie Groningen.

Met een temperatuur van rond het vriespunt is het vrij koud maar om te lopen is het heerlijk. Het parcours ken ik een beetje omdat ik vanuit Nijverdal al eens heb meegedaan aan de Diepe Hel Holterbergloop. Organisator van de loop Bertus van Elburg gooit er direct al een goed tempo tegenaan en er is dan ook weinig van te merken dat hij 's morgens nog een 30 kilometer heeft gelopen. Op de Holterberg mogen ‘s avonds geen auto's rijden maar na enkele kilometers komt er ons toch één achterop. Het blijkt de plaatselijke Hermandad te zijn, wat toch ook wel weer een veilig gevoel geeft.

Na ongeveer 5 kilometer, precies op de gemeentegrens van Nijverdal en Holten, begint de afdaling van de Diepe Hel. Dat loopt erg lekker maar ik bedenk me wel dat ik er straks ook nog weer aan op moet. Precies na 6,5 kilometer keren we en beginnen we aan onze terugtocht waar Marian Freriks (meervoudig Nederlands kampioene hardlopen op de baan,cross en weg) ons tegemoet komt lopen en zich bij de groep aansluit. We beginnen aan de beklimming van de Diepe Hel en dan is het ieder voor zich. De hartslag gaat flink omhoog en in de benen kun je het direct voelen. Als we de beklimming gehad hebben, loopt het ineens weer een stuk gemakkelijker en de parkeerplaats waar we gestart zijn komt al snel weer in zicht.

We hebben er 13 kilometer opzitten in een tijd van 1 uur en 9 minuten (5.19 min/km). Een prachtige loopavond zit er op maar een Fullmoon Run op de Holterberg zonder volle maan klinkt niet helemaal logisch. Toch was het door de bewolking jammer genoeg zo, maar de lucht was voldoende licht om de weg en de omgeving goed te kunnen zien. Toch wil ik de Diepe Hel by Night ook nog een keer met volle maan lopen!
De Aaltense lopers Frank Roos, Geert Wevers, Marieke Prinsen en Andre Balke

Voor de loop is er in hotel Dalzicht nog tijd voor een kop koffie

Geen opmerkingen: