vrijdag 2 april 2010

Uit de oude doos 5e Paasveldloop in Neede 1975

Gerard Tebroke
Morgen zou de 40e Paasveldloop in Neede plaatsvinden maar jammer genoeg gaat deze wedstrijd niet meer door. In 1975 nam Aaltens bekendste hardloper nog deel aan deze loop en onderstaand verslag verscheen er toendertijd in de krant

Opvallende come-back van Gerard Tebroke met een superieure zege in Paasveldloop Neede

De vijfde Needse Paasveldloop is geëindigd in een sublieme overwinning voor Gerard Tebroke uit Lichtenvoorde. Tebroke heeft wegens omstandigheden de laatste twee jaar nauwelijks kunnen lopen, sinds enkele maanden is hij weer volop in training. Het resultaat daarvan openbaarde zich zaterdagmiddag tijdens de indrukwekkende Needse Paasveldloop. Kiens uit Enschede, Luttikhold uit Eibergen en Postuma uit Hengelo liet Tebroke ver achter zich.

De vijfde Needse Paasveldloop was een fantastisch gebeuren. Niet alleen waren de weersomstandigheden ideaal, was er een record aantal deelnemers maar ook de sfeer, de sportiviteit en de organisatie was een voorbeeld voor vele andere koersen. Naast het uitgebreide wedstrijdprogramma was er de spectaculaire scholenloop, met maar liefst 150 deelnemers. Het sportgebeuren werd besloten met een trimprestatieloop, waarvoor ruim 70 deelnemers van start gingen.

Geen opmerkingen: