donderdag 26 juni 2014

Column: Erwin’s zin en onzin - deel 33

De sportzomer in een notendop
De sportzomer is in volle gang. Het WK Voetbal, de Tour de France, Wimbledon en de Zomeravondlopen van Ava’70. De sportzomer in een notendop. Juni en juli zijn de maanden waarvan de sportfanaten smullen. Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat beheersen deze evenementen het nieuws. Je kunt er niet omheen. Ik ben één van die sportgekken die alles volgt. Ik kijk vandaag alvast vooruit op één van deze spectaculaire evenementen: de Zomeravondlopen van Ava70.

Intratuinloop:
Dave Posthumus - de Sepp Blatter van de Aaltense atletiekvereniging -  kijkt met grote tevredenheid terug op de Intratuinloop. Deze eerste van vier Zomerloopjes start en finisht op het terrein van tuincentrum Intratuin. Willy Heinen, eigenaar van het Groene Warenhuis en hoofdsponsor van Ava’70, hield alles scherp in de gaten. Willy, zelf ook een verdienstelijk sporter, liep opmerkelijk genoeg dit jaar zelf niet mee. Met ruim vierhonderd deelnemers was het de succesvolste editie uit de geschiedenis. Larsje Duistermaat uit Winterswijk verpulverde ook nog even het parcoursrecord op de tien kilometer, wat het feest helemaal compleet maakte.

GUV ZomeravondRun:
De Zomeravondloop wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. Natuurlijk geen echt jasje, maar zo’n spreekwoordelijke. De GUV (Gelderse Uitvaartverzekering) had een fantastisch jaar en besloot daarom de sponsoring op zich te nemen. Ze hebben een kekke flyer ontwikkelt voor deze loop. Op de flyer staan ‘de beer van Lievelde’ Björn Demkes en de baas van GUV, Bert van Asselt. Wel frappant dat Bert zelf de flyer heeft aangeleverd. Zal Bertje een tikkeltje ijdel zijn? Naast de nieuwe sponsor is ook de naam van de loop in ZomeravondRun veranderd. Het moet tegenwoordig allemaal hip en stoer, dus het woordje ‘Loop’ moest ruimbaan maken voor ‘Run’.  Populair gedoe als je het mij vraagt.

Walfortloop:
Een ‘gouwe ouwe’ op de kalender is de Walfortloop. Alleen zijn de afstanden aangepast. Alle wedstrijden van zes kilometer zijn ingekort tot vijf kilometer. Waarom? Ava’70 laat de oren hangen naar een aantal recreanten. Op zich is een vijf kilometer een prima afstand, maar om dit nu bij iedere wedstrijd in te voeren vind ik jammer en een beetje overdreven. Als we niet oppassen lopen we over een aantal jaren met zijn allen ‘jeugdafstanden’. Een nieuw element aan de Walfortloop is de start en finish op de kunststofbaan van de ‘geel-blauwen’.
De Twee Bruggenloop:
Een prachtige afsluiter van het zomerseizoen is de Twee Bruggenloop. Weliswaar wordt dit evenement gehouden op grondgebied van de vijand, maar het is wel een prachtig evenement. Zoals ieder avondwedstrijdje van Ava’70 wordt ook hier een vijf kilometer gelopen. Clubicoon, toptalent en fenomeen Mark te Brake heeft door deze veranderingen al zijn twijfels over deelname uitgesproken. Het zal natuurlijk bijzonder jammer zijn als we de tweevoudig winnaar niet meer terug zien op dit gezellige loopfeestje. 

2 opmerkingen:

Gerrit zei

Heel vreemd dat die kilometer verandering via een column de wereld ingebracht moet worden. Op de AVA'70 site zelf kun je dit alleen maar bij het programma zien, staat niets geen uitleg en verklaring. Op dutchrunner.nl staat trouwens nog wel de oude vertrouwde afstand, zelf het oude inschrijftarief..........

Zelf vind ik dit geen goede ontwikkeling.

Gerrit zei

Zin: 6km van de Zomeravondloop wordt 5km.

Onzin: 6km Walfortloop en 6km Twee Brugenloop worden ook 5km, deze blijven gewoon 6km!