zondag 21 augustus 2016

Verslag en uitslagen van de 33e triathlon in Braamt

Cindy Brusse 2e plaats overall en 1e V40
De triathlon in Braamt staat elk jaar op mijn lijstje, dit jaar dus ook. Dat de triathlon in de lift zit kun je goed merken doordat de triathlons tegenwoordig al ruim voor de wedstrijddag vol zitten. Zondagmorgen ging de wekker mooi op tijd, de start van de 8ste is om 10.00 uur en ik wil ruim van te voren aanwezig zijn. Kwart over 8 rijd ik weg en 25 minuten later rijd ik de parkeerplaats op. De spulletjes ophalen, terug naar de auto en even een praatje maken met Jan en Mark te Brake over de komende wedstrijd. De fiets uit de auto, nummer op de nummerband en op naar de wisselzone. De ntb is nog niet aanwezig en we staan lekker te kletsen, wel raar dat ze er nog niet zijn. Het begint te regenen en we besluiten te schuilen onder een boom. Even later  kunnen we de wisselzone in en installeren alles op de plek.

Nog wat klungelen, een praatje hier en daar, wetsuit aantrekken en richting de start wandelen. Inzwemmen en even voelen hoe warm het water is. Opstellen voor de start, ik ga op dezelfde plek staan als vorig dat beviel goed. Na het startschot gelijk goed weg en ik heb alle ruimte voor me. Pak een goed ritme en na ruim 8 minuten klim ik uit het water. Na een redelijke wissel spring ik op de fiets. Er staat een behoorlijke wind en op sommige stukken valt de snelheid terug tot onder de 30 km/u. Ik troost me met de gedachte dat iedereen last heeft van de wind. Het stuk met de wind in de rug geeft vleugels. Ik wil me tijdens het fietsen vooral niet forceren, er moet ook nog gelopen worden. Fietstijd 37.22 minuten, dat is 3 minuten langzamer dan vorig jaar.!! Hier kan nog wat verbeterd worden.

De wissel fietsen lopen gaat goed. Ik kan de overgang naar het lopen bijna niet merken. Tijdens het lopen begin ik op mensen in te lopen en dat geeft een goed gevoel. Vooraf een tijd tussen de 21 en 22 minuten in gedachten en dat lukt. 21.40 minuten, de 2e looptijd 50+. Mijn eindtijd is 1.10.28 uur, 6e 50+ en dik tevreden.

Gerben Duenk

Ook de Aaltenaren/AVA'70 leden Jan te Brake (3e M50), Cindy Brusse (2e overall en 1e V40), Gerjo Wensink, Mirjam Lammers, Dirk Vreman, Rene Scholten en Mark te Brake stonden aan de start.

Alle uitslagen:




Jan te Brake 3e plaats M50

Geen opmerkingen: