zaterdag 1 december 2007

Training over het Hanzestedenpad van Zutphen naar Deventer 19 km.

Een groepje ChatnRunners
Ik heb in de afgelopen jaren verschillende hardlopers via internet of wedstrijden leren kennen. Één van die lopers, Eric de Vries uit Deventer, organiseerde vandaag een gezamenlijke loop door de IJsselvallei. Het parcours loopt over het Hanzenstedenpad van Zuphen via Deventer naar Olst. Ik had me voorgenomen om de eerste 19 kilometer tot aan Deventer mee te gaan. 

Samen met Gerrit Heersink ben ik om 10.30 uur in Olst waarna we met de trein naar Zutphen gaan. Gerrit traint voor de Marathon van Apeldoorn en was van plan om het hele traject van ruim 33 kilometer mee te lopen. Om 11.00 uur vertrekken we met negen personen en een hond voor het station in Zutphen. Nadat we de IJsselbrug zijn overgestoken lopen we met een scherpe bocht naar rechts in de richting van Voorst. We gaan de Vliegendijk op en bevinden ons nu aan de westkant van de IJssel. 

Na een kilometer of acht lopen we door de weilanden naar de imposante rüine van Slot Nijenbeek. Op deze mooie plek staat Eric’s jongste zoon en is er voor iedereen een flesje sportdrank met een heerlijke Deventer koek of Luikse wafel. We vervolgen onze route en staan even stil bij de plaats waar de geallieerde troepen op 12 april 1945 de IJssel zijn overgestoken. We lopen verder en hebben nog steeds prachtige vergezichten over de rivier. 

Nadat we onder de A1 zijn doorgelopen heb ik het grootste gedeelte van mijn route er al op zitten en lopen we Deventer in. Bij de spoorbrug neem ik afscheid van de andere lopers en moet ik nog bijna een kilometer naar het station in Deventer lopen waar ik de trein naar Olst neem. Eric, Ronald, Sander, Frank, Jannet, Jan, Erwin, Gerrit en Wesley de hond moeten dit stuk dan nog afleggen. Het was een schitterende tocht op een mooie decemberdag.
Gerrit Heersink
Voor Slot Nijenbeek
Op de dijk in de richting van Deventer

Geen opmerkingen: