vrijdag 23 mei 2008

De nieuwe hardlooptalenten van de Achterhoek – 23 mei 2008

Het Running Team Achterhoek
Het Running Team Achterhoek heeft de nieuwe selectie atleten bekend gemaakt. Twaalf talentvolle atleten tussen de 12 en 20 jaar, maken dit seizoen hiervan deel uit. Ze zijn door de sponsors Nike en Claus Sport 2000 in een nieuw jasje gestoken, waardoor ze nog betere prestaties kunnen gaan neerzetten.

Het Running Team Achterhoek is opgericht om talentvolle atleten in de regio bij elkaar te brengen zodat ze samen kunnen trainen en elkaar kunnen stimuleren. De atleten in de selectie hebben de afgelopen periode laten zien dat ze bij de beste atleten van de regio zitten en zijn daarom opgenomen in ons team. Maar de Achterhoekse top is niet het enige waar we voor gaan, verteld voorzitter Jelle Schoemaker.We proberen de atleten voor te bereiden naar nationaal niveau, want er zit veel potentie in sommige atleten.

Door middel van gezamenlijk groepstrainingen probeert de organisatie het beste uit de atleten naar voren te halen.In principe is hardlopen een individuele sport, maar het wordt erg lastig wanneer een atleet zich telkens moet motiveren om in zijn eentje in weer en wind zijn trainingen af te werken. Door samen een team te voren zit je in hetzelfde schuitje met elkaar. Het stimuleert en motiveert om nog snellere tijden te halen.

Snellere tijden en samen trainen is waar het Running Team Achterhoek al langere tijd mee bezig is. Sinds dit jaar levert dat al duidelijk resultaat op. Zo is het team dit jaar viertal Gelders en Overijsselse kampioenen rijk en heeft één atleet al een bronzen medaille gehaald op het Nederlands Kampioenschap indoor. Maar hierbij zal het niet blijven. De jonge atleten zijn vastbesloten om door te gaan met presteren op steeds hogere niveaus.
Een vijftal atleten zijn nieuw in de selectie en komen van verschillende atletiekverenigingen of zijn ontdekt tijdens de Hardloop Talentendag die plaatsvond in november van afgelopen jaar. Thijmen Kupers is zo'n atleet, verteld Schoemaker. Hij deed voordat hij bij het Running Team Achterhoek kwam, aan voetbal en dansen, maar hij heeft duidelijk het hardloopvirus te pakken. Het uit Lengel afkomstige talent heeft nog maar een paar wedstrijden achter de kiezen maar wordt nu al kanshebber bij het Nederlands Kampioenschap.

Naast Thijmen zijn ook Sten Schaper (16) uit Doetinchem, Melvin Seevinck (14) uit Didam, Bram van Aalten (12) uit Terborg en Sophie van der Most (12) uit Duiven opgenomen in de nieuwe selectie. Zij komen vanuit de atletiekverenigingen a.v. Argo in Doetinchem, Atletico'73 in Gendringen en a.v. de Liemers uit Zevenaar. De organisatie verwacht dat er het komende jaar veel bijzondere prestaties geleverd gaat worden van deze Achterhoekse atleten.

Geen opmerkingen: