donderdag 29 mei 2008

Henrie Drenthel loopt Rothaarsteiglauf in Sauerland(D)

Clubgenoot Henrie Drenthel stuurde mij een mooi verslag op van de derde Rothaarsteiglauf in het Sauerland (Duitsland) waar hij afgelopen zaterdag 24 mei 2008 aan de Marathon heeft deelgenomen. Voor de liefhebbers onder jullie, de vierde editie van deze loop is op zaterdag 23 mei 2009(onder voorbehoud). Er kan ook aan de 16 of 26 kilometer worden deelgenomen. Henrie loopt in het gele shirt rechts vooraan op de foto.
Gutenabend liebe Leute,
we zijn weer terug na een enerverend dagje Sauerland. Es war Super-Affengeil, zoals de Duitser zou zeggen. Goed te vergelijken met de Montferland-ATB-route maar dan een stukje langer, stukje steiler en een prachtige omgeving. Onderweg geen een keer het gevoel gehad van eens maar nooit weer. De omstandigheden maakten alles goed. Een echte aanrader voor de liefhebber.
Het hele parkoers ging over zeer ruig terrein, veel gebroken puin paden, bospaden en het was door de slechts 180 deelnemers ook nog een soort spoorzoekertje. Verkeersregelaars waren er in het bos niet, alleen geverfde pijlen op de grond. Overige verzorging was super geregeld. Zelfs nog even aan kop gelopen (eerste 100 meter), kon het niet laten. Bij de start was het super-relaí; 5 minuten voor de start kon je rustig plassen en gewoon weer vooraan aansluiten.
We (Claudia, Gerard D. en ik) begonnen vanaochtend om 9.30 uur met Kaffee op een terras in Brilon alwaar je ook het startnummer op moest halen. Daarna naar Winterberg gereden en maar weer op een terras koffie gedronken, nu met Kuchen. Even over getwijfeld omdat ik gisterenmiddag een spontane aanval van buikgriep/diarree ofzoiets kreeg waarin 4 uur tijd uit alle gaten van alles en nog wat kwam. Wellicht iets verkeerds gegeten ofzo, maar ‘s avonds al nergens last meer van maar je komt toch iets aan het twijfelen.

Nu de loop zelf, de eerste halve ging in ongeveer 1.54 uur waarbij de tussentijden op de vijf nogal twijfelachtig waren omdat ze de ene keer optelden en de andere keer weer aftelden. De tweede halve ging in 2.02 wat een eindtijd resulteerde van 3.56.
Hiermee was ik dik tevreden omdat het eigenlijk als een soort van training voor de Jungfrau was en ik niet verwacht had binnen de 4 uur te finishen. Ook echt gelopen om te genieten en pas bij de laatste 5 op de tijd gaan richten. Echt relaí. Claudia en Gerard stonden onderweg nog twee keer aan te moedigen en een zakje gel uit te delen. Dit was maar goed ook want door de flitsende start was ik al een buidelflesje met zakje gel binnen 15 meter kwijt. Lijkt Apeldoorn wel.
Groeten,
Henrie

Geen opmerkingen: