zaterdag 7 juni 2008

9e Zwitserloot Dak Run in Groesbeek 10 km – 38,14 min – 9e Plaats M35

Samen met Dick Leseman
Het is bijna een jaar geleden dat ik op 6 juli 2007 in Drevenack in Duitsland mijn laatste tien kilometer wedtrijd heb gelopen(40,19 min). Voor de kenners dat was de wedstrijd met het kratje bier. Ook het warme, benauwde weer en het moeilijke parcours waren niet in mijn voordeel. Ik kon dus eigenlijk niet goed inschatten wat ik hier voor een tijd zou kunnen lopen. De vorm is vrij goed op dit moment en ik had dan ook in gedachten om te proberen voor een hoge 38 minuten te gaan.

We vertrokken om drie uur met vijf hardlopers(Wilma, Irma, Henk L, Paul en Geert) en twee fanatieke supporters(Henk M. en Theo) vanaf de AVA’70 baan richting Groesbeek. Via de wegen bij onze Oosterburen kwamen we daar ruimschoots op tijd aan en het was direct alweer een gezellige ambiance op en rond het parcours. Het is daar in Groesbeek ook ieder jaar mooi weer!
De tien kilometer was de eerste wedstrijd van de avond en gelijk na de start ging het al gelijk vrij hard(2,5 km/9,03 min). In de tweede ronde liep clubgenoot Paul Waalders langzaam bij me weg maar ik kon hem wel de hele tijd goed in het zicht houden(5 km/18,50 min). Verder heb ik bijna de hele tien kilometer in de buurt van Dick Leseman gelopen. De derde ronde is toch altijd de moeilijkste en even leek het erop dat ik Dick ook moest laten gaan(7,5 km/28,46 min). Met deze tussentijd zag ik al dat ik onder de 39 minuten zou kunnen finishen. In de vierde ronde kon ik in de laatste beklimming nog een versnelling inzetten waardoor ik eerst Dick en even later Paul nog voorbij ging. Met een eindtijd van 38,14 minuten ben ik ontzettend tevreden.
Mijn volgende wedstrijd van het Gelders Looppaspoort zal wel na de vakantie worden. Dan kunnen we eerst op het feestje van mijn atletiekvereniging AVA’70 op 21 juni de accu nog weer opladen!
foto’s Patrick van den Bragt
de start van de 10 kilometer, tweede van links, met nummer 390 Marko Koers – deelnemer aan drie Olympische Spelen

Geen opmerkingen: