zaterdag 21 juni 2008

5e Uitstapje herengroep AVA’70 naar Dinxperlo

Klaar voor vertrek
In de afgelopen maanden zag je Theo Stronks en Gerrit Ormel vrij regelmatig met elkaar staan praten. Het ging dan vaak over de organisatie van het jaarlijkse uitstapje van de herengroep van AVA’70. Zij organiseren dit altijd en het is ieder jaar weer een verrassing wat we gaan doen en waar we naar toe gaan. Het enige wat ons verteld wordt is dat we op de fiets moeten komen. Ook dit jaar hebben ze met hun tweeën weer een prachtig programma in elkaar gezet en was er voor iedereen wat te doen. 

Om half twee vertrokken we bij het veld van AVA’70 met ongeveer twintig personen richting de Duitse grens. Ik zag het al voor me dat we vanavond in een Duitse pub naar het Nederlands elftal zaten te kijken. Een paar meter voor de grens sloegen we echter rechtsaf zodat we op Nederlands grondgebied bleven. Even later werd er in de buurtschap IJzerlo een tussenstop gemaakt en kregen we een gezonde appel van de plaatselijke groenteboer aangeboden.

De tocht ging verder richting Dinxperlo en we kwamen bij het nieuwe onderkomen van de Survivalvereniging Try-Out in het Bargerbos uit. Hier werd de groep in tweeën verdeeld en gingen we met onze groep richting het kruisboogschieten. Sommige jongens hadden dit echt in de vingers en behaalden bijna het maximale aantal punten, terwijl anderen hun capaciteiten in het survival bos lieten zien. Daarna was het onze beurt om te gaan steppen en onderweg enkele hindernissen in de buurt van het Welinkbos te nemen. Dit was erg leuk om te doen.

Na een verfrissende douche was het avondprogramma aan de beurt. Er was een mooie locatie bij cafe de Sander uitgezocht en hier ontbrak het ons aan niets. Lekker eten, genoeg te drinken en een prachtige voetbalwedstrijd voor de boeg (dachten we). Nadat we uit volle borst het Wilhelmus hadden meegezongen werd het steeds stiller. De wedstrijd Nederland-Rusland liep dan ook wat anders dan wat we er ons van voorgesteld hadden. Net voor het eindsignaal kwam de stemming er met de gelijkmaker van Ruud van Nistelrooy nog weer in maar in de verlenging wonnen de jongens van Guus verdient.

Even na middernacht kwamen we weer in Aalten aan en ik wil hier Gerrit en Theo nog een keer bedanken voor de perfecte organisatie.

fotoalbum
kruisboogschieten
steppen
Gerard Demkes
Goed en voldoende eten

Geen opmerkingen: