zaterdag 14 juni 2008

Training in Laren (Gelderland)

De groep die vandaag mee liep
De afgelopen vijf jaar worden we in de zomermaanden uitgenodigd door Gerrit en Joke ter Haar om met onze atletiekvereniging AVA’70 een training te volgen in de buurt van hun camping in Laren.

Deze keer had Gerrit drie route’s uitgezet op het landgoed Verwolde van ruim zeven, tien en dertien kilometer. Na zo’n drie kilometer lopen kwamen we bij de dikste eik van Nederland. Op het bordje wat bij de boom stond staat duidelijk geschreven."Voor de gezondheid en de levensduur van de boom wordt u verzocht de ruimte binnen het hekwerk niet te betreden". De foto’s zeggen genoeg hoe een stel hardlopers die een middagje uit zijn hier mee omgaan. Een enkeling heeft zelfs de boom van binnen gezien!

Een eindje verder stonden Joke en Ineke ons op te wachten met allerlei lekkere dingen. Dit werd door iedereen erg gewaardeerd en na de pauze werd de eerste afsplitsing bij kasteel Verwolde een feit. Hier woonde tot het jaar 1976 de familie van der Borch. De laatste bewoner koos ervoor om op een andere plek op het landgoed te gaan wonen en heeft het huis overgedragen aan de Stichting de Geldersche Kastelen. Deze stichting heeft het huis en de tuin opgeknapt en opengesteld voor het publiek.

Nadat we weer in de buurt van de camping kwamen bleven er nog vijf atleten over, die er nog zin in hadden om een extra lus van een kilometer of vier te maken. Volgens de verhalen zijn deze atleten zelfs nog op een pad in de buurt van de televisiemast in Markelo geweest. Een pad waar Gerrit het bestaan van wist maar waar hij nog nooit gelopen had. Dit zal echter niet lang meer duren omdat hij op zondagmorgen zijn training op dit pad wil aanpassen.

Na de loop hebben we in de caravan, onder het genot van een hapje en een drankje, nog een tijdje gezellig zitten napraten. Gerrit en Joke, namens de gehele groep ontzettend bedankt voor de mooie route’s en de hartelijke gastvrijheid.

fotoalbum
Gerrit ter Haar
Gerrit Ormel

Geen opmerkingen: