zondag 4 oktober 2009

Wehl 1e Herfstloop Wehl - 5 km - 19,00 min - 4e Plaats M40

Ingrid van Zolingen wil het Theo Stronks de volgende wedstrijd moeilijk maken! "Hij krijgt nog een zware hap aan me", aldus Ingrid

Om 8.15 uur vanmorgen hebben we al afgesproken bij AVA’70 om samen naar de 1e Herfstloop in Wehl te gaan, de 5 kilometer begint namelijk al om 9.45 uur. We lopen met 7 atleten(Annie, Gerda, Ingrid, Theo, Marco, Henk en Geert) deze afstand en later sluiten Henk Mengers en Gerrit te Lindert nog aan voor de 10 kilometer. Het voordeel van zo vroeg een wedstrijd lopen is dat je met de middag weer thuis bent. Bij aankomst is één van de organisatoren van deze wedstrijd, Fons Nieuwenhuis, nog druk in de weer om het één en ander te regelen en bij binnenkomst zit zijn vrouw Annet achter de tafel om de inschrijvingen te regelen. De ontvangst is zoals altijd weer hartelijk!

Na enkele kilometers warmlopen, krijgen we de instructie dat er vanaf drie afgeteld wordt, gevolgd door een pistoolschot. Het aftellen gaat prima maar het pistool weigert! Toch is iedereen weg en het eerste gedeelte door de wijk staat er nog aardig wat wind. Verder is het hele parcours, bij een heerlijk zonnetje, prima te lopen. Nergens in het bos is het glad of staan er plassen en de te lopen route is prima aangegeven. Ik loop de hele weg in de buurt van Jeroen Mulder, die ik al lang niet meer bij wedstrijden tegen ben gekomen maar hij heeft nog weinig aan snelheid ingeleverd. Als we het lange rechte pad in het bos hebben gehad, slaan we linksaf. Een eindje voor mij slaat iemand echter rechtsaf maar hij wordt door de overige lopers sportief de goede kant op gewezen. Toch hangt het bordje wel de goede kant op en zal hij met zijn gedachten wel ergens anders zijn geweest.

Het is hier nog ongeveer vier minuten lopen naar de finish en in deze laatste kilometer kan ik nog twee lopers inhalen. Weer in de buurt van de sporthal zie in de verte de klok wegtikken naar de 19 minuten en precies in deze tijd loop ik over de finish. Coen de Wit wordt in onze klasse op grote afstand eerste in een prachtige tijd van 16,22 minuten. Ik had je nog jonger geschat Coen! Even later ben ik nog getuige van de prachtige strijd tussen Ingrid van Zolingen en Theo Stronks, dat laatst genoemde net wist te winnen.




site organisatie

Coen de Wit, winnaar bij de M40

Geen opmerkingen: