zondag 6 december 2009

's-Heerenberg 14e Montferland Run 7,5 km – 29.52 min – 19e Plaats

De foto is door de Kiekjesdief genomen net voordat we ‘s-Heerenberg weer inlopen, met nummer 3788 Sander Hilferink uit Arnhem en met nummer 3365 Andre Webers uit Mook

Dit jaar heb ik me vooringeschreven voor de 7,5 kilometer van de 14e Montferland Run in ‘s-Heerenberg. De 15 kilometer heb ik hier al vier keer gelopen maar aan deze afstand heb ik nog nooit meegedaan. Mijn bedoeling is om onder het halve uur te lopen maar ik heb eerder het idee dat het een tijd van tussen de 30 en 31 minuten zal worden.

Even voor 9.00 uur haal ik Erwin Wamelink op, hij schrijft zich nog snel even in en samen lopen we een beetje warm door het grensplaatsje. Tijdens het warm lopen kom ik erachter dat de start van de 7,5 kilometer zo’n 200 meter voorbij de start van de 15 kilometer ligt, dat scheelt alweer een mooi stukje vals plat. Ik zit even te twijfelen wat ik aan zal doen, trek voor de zekerheid een thermosshirt onder mijn T-shirt aan, maar achteraf had ik deze beter uit kunnen laten.

Het startschot gaat en we kunnen de lus naar Stokkum links laten liggen. Na ruim een kilometer gaat Erwin me voorbij en ik laat hem maar lopen. Een eindje voor de Peeskesbult slaan we rechtsaf het zandpad in en bij het 2,5 kilometerpunt (9,34 min) lig ik mooi op schema. Ik had eigenlijk verwacht dat het hier helemaal een zandpad zou zijn maar er naast is een mooi fietspad van betonblokken aangelegd waar prima over te lopen valt. Aan het einde van het zandpad slaan we rechtsaf en we lopen in de richting van de rotonde van Zeddam. In tegenstelling tot de 15 kilometer moeten wij op het fietspad lopen en hier gaat ook Frank Roos me voorbij. Ik zie hem steeds dichter op Erwin inlopen en na het 5 kilometer punt (19,54 min) haalt hij hem ook in.

De Drieheuvelenweg blijft altijd lastig en voor me heeft Sander Hilferink van Ciko’66 het ook moeilijk en moet hij over zijn nek. Even later komt hij weer bij me lopen en moeten we nog één klimmetje in de richting van het dorp. Bij het bordje één kilometer heb ik nog 3,53 min. over om binnen het halve uur te finishen en dat moet met die afdaling te doen zijn. Net voor de finish herinnerd Henrie Drenthel me ook nog aan dat halve uur en als ik de klok zie weet ik dat het haalbaar is. In 29,52 minuten kom ik als 19e van de 535 deelnemers over de streep, een redelijke tijd maar meer zit er op dit moment ook niet voor me in.




Frank Roos
Erwin Wamelink

Geen opmerkingen: