vrijdag 4 december 2009

Training in Aalten – Rondje Watertoren

Op de Robert Gesinkbult in Aalten met van links naar rechts Gerrit Heersink, Marco van Rijs, Geert Wevers, Inez Balke en knielend Ingrid van Zolingen. Robert onthulde op zaterdag 31 oktober 2009 zelf het bordje
Donderdagavond doet Marco van Rijs op deze site een oproep met de vraag wie er zin heeft om op vrijdagmiddag met hem mee te gaan voor een duurloopje van een kilometer of tien. Aangezien ik die avond, vanwege de vele regen, de training van AVA’70 heb overgeslagen lijkt me dat wel wat. Ook Ingrid van Zolingen en Gerrit Heersink geven aan om mee te gaan. Als Gerrit en ik er aan komen lopen staat Inez Balke ook al te wachten. Een leuk groepje van vijf personen staat dus klaar op de Robert Gesinkbult om gezamenlijk te gaan lopen.

Via de Romienendiek slaan we even voorbij de aula linksaf de bospaden in, om vervolgens via het erf van het prachtige landhuis op de Elshoekweg uit te komen. Na de Pakkebierweg, de Vellegendijk en de Pasopweg lopen we voor camping Goorzicht langs naar de Engelandsdijk. Veel hoef ik onderweg niet te zeggen maar toch word er volop gepraat! In mijn gedachten denk ik "wie völle proat mot ok völle wetten" lopen we verder en via het Villeken slaan we rechtsaf de Bruninkweg in en enkele Montferlandgangers gooien er heuvelop nog een versnelling uit.

Bovenop slaan we rechtsaf en via verschillende bospaden en tussen de akkers door komen we terug op ons vertrekpunt bovenaan de Robert Gesinkbult bij de watertoren. We hebben een ronde gelopen van 9,5 kilometer en bij terugkomst trakteert Inez op speculaas. Dat gaat er wel in en samen met Gerit neem ik afscheid om vervolgens tussen het winkelend Sinterklaas publiek weer naar huis te lopen. Onderweg wordt Gerrit nog bijna door een fiets aangereden maar het gaat gelukkig net goed. Met het in- en uitlopen heb ik er ongeveer 13 kilometer opzitten, het was weer een leuke hardloopmiddag.

Robert Gesink trots op eigen bult in Aalten
Gelopen route

Geen opmerkingen: