zondag 21 februari 2010

Gendringen 29e Engbergenloop – 5.632 meter – 21,45 min – 2e Plaats M40

Ongeveer 1,5 kilometer voor de finish loop ik nog op een 9e plaats, uiteindelijk kan ik ze alle vijf nog voorbij gaan. De nummer drie, Henri te Braak van Ciko’66, in het oranje shirt is al te ver weg!

Volgens de site van de organiserende atletiekvereniging Atletico’73 was het vandaag met een temperatuur van net boven nul, vochtige lucht en een snijdende koude wind een prima dag om met een kop erwtensoep voor de open haard te gaan zitten, zo niet voor de deelnemers van de Engbergenloop. De grond was nog bevroren, maar dankzij de dooi was de bovenste laag drassig. Zware omstandigheden, dus we mochten spreken van een echte Engbergenloop.

En dat klopte wel aardig. In de afgelopen week heb ik een goed gevoel overgehouden aan de Karnevalscross in Voerde en ik ben dan ook benieuwd of het me lukt om in Engbergen de stijgende lijn vast te houden. Voor de start zie ik een aantal atleten (Jos, Peter, Erwin, Frank) waar ik geregeld bij in de buurt loop maar ik heb me voorgenomen om mijn eigen tempo te lopen. In de wedstrijd staan de eerste drie plaatsen (Jeroen Reintjes, Niels Weijers en Henri te Braak) al vrij snel vast maar in de groep daarachter kan het gedurende de wedstrijd nog alle kanten op.

Nadat we de atletiekbaan en de weg verlaten hebben slaan we linksaf het pad langs de Oude IJssel in. Hier is het toch wel vrij drassig en nadat we de brug over zijn gegaan, lopen we het bos van Engbergen in. Bij één van de eerste bochten in het bos ga ik bijna onderuit maar verder is het in het bos goed te doen. De bultjes zijn echte kuitenbijters en als we het bos weer uitkomen lopen we met zes man bij elkaar voor de vierde plaats. Ik kan vrij goed bij blijven en als we de rotonde weer over zijn probeer ik nog een versnelling te plaatsen, iets wat me al lang niet meer lukte.

Maar vandaag gaat het wel en ik ben al vrij snel Felix Helmink en even later ook Joris Heussinkveld, Jos Slutter en Peter Wissing voorbij. Later hoorde ik dat Peter net voor me gevallen is maar ik heb er niets van gemerkt. Ook Frank Roos ga ik nog voorbij en als we weer op de atletiekbaan zijn loop ik naar een mooie 4e plaats in een tijd van 21,45 minuten, een tijd waar ik dik tevreden mee ben. Bij de M40 wordt ik achter Henri te Braak mooi tweede. Als ik weer thuis ben komt Ton Roks me de enveloppe met inhoud en die van Frank brengen. Ton nogmaals bedankt en gefeliciteerd met je 1e plaats bij de M60.



Geen opmerkingen: