donderdag 18 februari 2010

Training in Mijdrecht (Utrecht)

Mogelijkheden genoeg om een richting te kiezen voor te lopen
Omdat het voorjaarsvakantie is hebben we dinsdagavond nog snel even een hotel geboekt om er enkele dagen met twee van de kinderen er tussen uit te gaan. Hotel Mijdrecht ligt net op de grens van de provincies Utrecht en Noord Holland en aan de rand van het nieuw te ontwikkelen recreatiegebied Marickenland. Mijdrecht is een voormalige gemeente en nu de grootste plaats in de gemeente De Ronde Venen.

Op donderdag aan het eind van de middag is er nog tijd om een duurloop te maken en ik kies er voor om in de provincie Utrecht te blijven. Ik heb niet echt wat voorbereid en ik loop dan ook een beetje over de grotere wegen. Tegenover het hotel staat de enige windmolen uit de buurt en dat moet mijn richtpunt maar worden. Het hotel ligt aan de provinciale weg de N 201 en ik loop in Oostelijke richting. Na ruim twee kilometer sla ik linksaf naar het dorpje Waverveen, dat zijn naam ontleent van het riviertje de Waver.

Tussen het water en het plaatsje Achterbos door kom ik bij de Vinkeveense plassen. Het dorp Vinkeveen wordt regelmatig in het nieuws genoemd door de file die er bijna dagelijks op de A2 staat maar ik heb er gelukkig geen last van. Ik steek de N 212 over en het plassengebied en de uitgestrekte polders zijn beslist de moeite waard om er eens doorheen te lopen. In de verte zie ik de windmolen alweer en het laatste gedeelte loop ik op het minst mooie gedeelte van de route over het industrieterrein. Na bijna vijf kwartier ben ik weer terug in het hotel.

enkele foto’s
Gelopen route

Geen opmerkingen: