zaterdag 27 februari 2010

Vreden(D) 41e Volkslauf 10 km - 39,48 min - 1e Plaats M50

Na de wedstrijd even de benen laten masseren

Vorig jaar kwamen we door een wegopbreking nog via allerlei omzwervingen in Vreden terecht maar dit jaar verloopt de reis voorspoedig en zijn we ruim op tijd bij het Widukind Stadion. Omdat het zo druk is, is het even zoeken naar een parkeerplaats maar die is nog vrij snel gevonden. Mijn doel voor vandaag is om de 10 kilometer onder de 40 minuten te lopen maar ik denk niet dat het er in zit. Ik heb de laatste maanden met het crossen al moeite om met de 5 kilometer onder de 20 minuten te lopen maar dit is een vlak parcours en we lopen op de harde weg. Daarnaast heb ik mijn laatste 10 kilometer precies een jaar geleden ook in Vreden gelopen!

Na een ronde op de atletiekbaan gaan we de harde weg op en bij de eerste kilometer (3,40 min) lig ik mooi op schema. Ik kom de volgende kilometers al alleen te lopen en op sommige stukken met wind tegen is dat niet echt in mijn voordeel. Net voor het Wendepunkt kan ik me nog even achter de brede rug van een Duitser verschuilen maar het duurt niet lang of hij loopt van me weg. Wel loop ik een ontzettend constant tempo want de volgende acht kilometer gaan allemaal tussen de 3,57 en 4,04 minuten en dat is in het verleden ook wel eens anders geweest. De laatste kilometer weet ik dat ik mijn tijd ga halen en ik loop dan ook met een goed gevoel terug naar de baan.

Voor het eerst sinds tijden kom ik weer in de buurt van mijn tijd van vorig jaar en ik ben dan ook slechts 16 seconden langzamer. Voordat ik een beetje ga uitlopen laat ik me de benen eerst eens goed masseren en het duurt niet lang of Dirk-Jan Robbe uit Groenlo komt ontspannen naast me liggen. Na het douchen en de Kaffee mit Kuchen volgt de prijsuitreiking en het is mijn eerste overwinning bij de M50. Ook mijn medereizigers Dano Harmsen (38,40 min/M30) en Gerrit Dijkslag (36,40 min/M40) worden eerste in hun categorie. Dat smaakt naar meer!

verslag

fotoalbum

uitslagen 10 kilometer

uitslagen Halve Marathon

site organisatie

foto’s Josef Bomkamp – deel 1

foto’s Josef Bomkamp – deel 2

Mijn eerste overwinning bij de M50

Geen opmerkingen: