woensdag 28 juli 2010

Beach Run de Panne (B) 8 km - 38.21 min - 66e Plaats

Voor het strand van de Panne
Nadat ik vorige week nog naar een Beach Run in Koksijde ben wezen kijken, lijkt het me ook wel leuk om zelf eens aan een strandloop mee te doen. Bram heeft wel zin om mee te gaan en om ongeveer 18.00 uur rijden we naar de Panne, een plaatsje op ruim 15 kilometer van de camping en de meest zuidelijkste badplaats van België. De start is bij het standbeeld van Leopold 1 op de l' Esplanade en dit hebben we snel gevonden. Het schijnt dat de eerste koning van de Belgen in 1831 vanuit Calais per koets aan kwam in de Panne.

Er is maar één afstand van acht kilometer en zover heeft Bram nog nooit in een wedstrijd gelopen en dan ook nog op het strand. Het is vrij warm en ik besluit om in een hemdje te gaan lopen maar er pakken zich al wel donkere wolken boven de zee samen. Na de start draaien we direct het strand op in de richting van de Panne om daar een draai van 180 graden te maken. Bram loopt al een mooi eindje voor me en de komende vier kilometer tot aan de Franse grens zijn de zwaarste. Het weer slaat helemaal om, wind tegen en een miezerige regen vol in het gezicht maar op dit gedeelte van het strand is het vrij goed te lopen.

Ter hoogte van camping Peroquet in Frankrijk keren we weer en Bram is alleen maar op me uitgelopen. De laatste kilometers moeten we over een soort muur langs het strand lopen waar veel zand op ligt. De laatste 500 meter is het ook nog ploeteren door het mulle zand maar in de verte zie je het beeld van Leopold 1 alweer staan. Op de boulevard kan ik er nog een kort sprintje uittrekken en kom ik in een tijd van 38,21 minuten over de finish. Bram loopt ruim vier minuten sneller(34,15 min) en vraagt aan de streep bezorgd of ik in één van de vele kuilen op het strand ben gevallen, gezien het grote tijdsverschil. Daar moet ik het dan maar weer mee doen!

Het parcours

Geen opmerkingen: