zaterdag 21 augustus 2010

Foto’s en uitslagen van de Ravijnloop in Nijverdal

Grote bekers bij de prijsuitreiking in Nijverdal 
Zaterdag 21 augustus 2010. Na de tropische editie in 2009 was de weersvoorspelling ook voor editie 2010 niet ideaal. Gelukkig voor alle lopers bleef het wolkendek boven het Ravijn in Nijverdal redelijk gesloten, waardoor tropische temperaturen niet werden gehaald vandaag. Met de verkoelende wind die deze middag door het Ravijn blies, was het zelfs lekker loopweer voor een recordaantal deelnemers vandaag.

Veel deelname op de 5,4km, de 10,8km en de kidsrun. Bijna iedere loper wist wat hem of haar te wachten stond: een redelijke steile trap om eerst onverhard boven het Ravijn te balanceren, voordat de afdaling over asfalt de lopers dwars door het Ravijn zou lijden. In het bosgebied had de wind  een enkel afzetlint een wat ander eindpunt gegeven, waardoor sommige lopers helaas even wat van het parcours afdwaalden.  . 

Ook deze editie kende een ijzersterk deelnemersveld op alle afstanden. Geen Kenianen, maar wel de beste lopers uit de regio en de allerbeste lopers uit Nijverdal hadden zich vanmiddag verzameld voor deze wedstrijd georganiseerd door de TIB Ravijnloop organisatie. Bij de dames 10EM was Saskia de Vries veruit de sterkste vandaag. Voor haar huwelijk ook wel zeer bekend als Saskia van Vugt. Een Nederlandse topper die ook al eens de beste dame van Nederland was op Nederlandse kampioenschappen. Na haar bevalling en wat blessureleed is zij nu op weg om haar oude niveau wederom te halen en waarschijnlijk te ontstijgen. 

Bij de heren 10,8km wedstrijd was Leon Sanderman wederom van aparte klasse. Met 38.49 wist hij de twee loodzware rondes af te leggen om met ruime voorsprong te eindigen voor Andre Plette. De 10EM ging voor de derde keer naar Peter Bruinsma, die dit jaar met 58.07 niet echt werd opgejaagd door de nummer 2. De bekers die aan de winnaars werden uitgereikt op de 10EM waren ook dit jaar weer dermate groot, dat de afgetrainde gezichtjes van de lopers erachter maar nauwelijks zichtbaar waren.

Na afloop voor iedere deelnemer een paar sokken bij inleveren van het startnummer. En wie het geduld kon opbrengen om te wachten tot de tombola na afloop had een grote kans om met een kappersbon, dinerbon, hotelbon of een overlevingspakket het weekend te vervolgen. Kosten noch moeite waren ook dit jaar gespaard om alle lopers een onvergetelijke middag te bezorgen. Om in aanmerking te komen voor de mooie prijzen die op startnummer na afloop werden verloot was er maar een voorwaarde: je moest er wel persoonlijk nog zijn! Jammer dus voor diegene die eigenlijk de jackpot (hotelovernachting, diner & massage) had gewonnen. Maar de prijzen zijn volgens goed Nijverdals gebruik eerlijk herverdeeld onder de lopers en aanwezigen die het toetje van de Ravijnloop ook dit jaar weer niet wilden missen.

In het tumult van de prijsuitreiking waren alle lopers getuige van een win-win weddenschap tussen de speaker Henk Borgmeijer en Vasile Dugulan. Vasile was bij de M50 net geen eerste en stelde zich direct een volgens hem haalbaar doel. Hoorbaar voor iedereen beloofde hij plechtig om volgend jaar bij de M50 op de hoogste podiumplaats te staan. Ad-rem zoals iedereen Henk Borgmeijer kent riep Henk direct '100 bier als het je lukt!'. De lopers en vrijwilligers zullen dus volgend jaar de dankbare winnaars zijn van deze weddenschap. Want alhoewel de organisatie na afloop voor iedereen een grote fles water klaar heeft staan en een vrieskist vol lekker ijs voor de vermoeide lopers: ook in Nijverdal zijn er volgend jaar vast meer dan 100 lopers die zich dit zullen laten smaken.Dus op naar editie 2011 om weer te gaan strijden in het Ravijn!


Geen opmerkingen: